Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Zlaťák. Jak si pošéfovat peníze.

Jaké zhodnocení slibují termínované vklady v listopadu?

Jaké zhodnocení slibují termínované vklady v listopadu? Tady je přehled

Téměř všechny banky u nás už peníze na termínovaných vkladech úročí sazbou mezi pěti a šesti procenty. Na současnou inflaci to sice nestačí, ale je to rozumnější než nechat volné prostředky na běžném účtu bez jakéhokoliv zhodnocení. K získání lepší sazby není potřeba obvykle splnit ani mnoho podmínek. Pro lepší orientaci na trhu přinášíme proto přehled těch nejvyšších sazeb, které banky na svých termínovaných vkladech nabízí před koncem roku 2022.

Přečíst článek

Vlády utrácejí miliardy za pomoc domácnostem s energiemi, lidé za ně stejně platí meziročně dvakrát tolik

Přečíst článek

Datovky budou povinné pro právnické osoby. Musejí se připravit na jeden zásadní háček

Přečíst článek
Klimatizace (ilustrační foto)

Stanislav Šulc: Umíte ovládat klimatizaci? Ve firmách to neumějí

Energetická krize začíná přinášet nové příležitosti. Kromě masivního nárůstu zájmu o alternativní zdroje energie to jsou také překvapivé bizarnosti. Firmy například chystají nová školení: na obsluhu klimatizace. 

Přečíst článek
Jak ušetřit? Pár rad se vždy najde (ilustrační foto)

Zvyšují se vám rodinné výdaje? A jak je zkrotit?

Ze všech stran se na nás valí informace o tom, co všechno zdražuje. Potraviny, služby, energie, voda, materiál, stravování… Prostě všechno. To se zákonitě projeví i na vašem rodinném rozpočtu. Dosud jste s příjmy vycházeli, teď se vaše náklady na život zvyšují. Dají se výdaje zkrotit, nebo si máte hledat další zaměstnání?

Přečíst článek
Pizza jako součást ketodiety

Ceny potravin letí nahoru, kde hledat východisko?

Ze všech stran se na obyvatele Česka valí zdražování. Zvyšují se ceny energií, služeb, oblečení, obuvi, ale i potravin. Vydat se do obchodu je mnohdy skoro o život, při pohledu na cenovky často lidé jen lapají po dechu. Bez bot ani oblečení se ale neobejdou, topit taky musí, a jíst? No tak to je bez debaty. Naštěstí se i tady dá nějaká ta koruna ušetřit.

Přečíst článek

Výběr hotovosti na pobočkách je přežitek, prosazují nové banky

Jak a kdy si můžete vybírat peníze, tedy hotovost z vlastního účtu se docela vyplatí vědět. Zvláště, pokud třeba přejdete k jiné bance s lepším úročením, ale bez vlastní sítě bankomatů nebo poboček s pokladnou. Máme pro vás základní souhrn, jak to nyní v které bance u nás chodí. 

Přečíst článek
Elektrická energie, ilustrašní foto

PŘEHLED: Opatření vlády či EU na snížení dopadů drahých energií

Příspěvky státu lidem a firmám platícím vysoké účty za elektřinu a plyn, zastropování cen energií a další. To jsou opatření, která vláda Petra Fialy (ODS) či EU přijaly či se chystají přijmout na zmírnění dopadů rapidně vysokých cen energií vyhnaných k rekordům v důsledku ruské invaze na Ukrajinu. Tady je jejich přehled.

Přečíst článek
Škoda Enyaq IV

Auta na elektriku ztrácí body. Levněji mnohdy vyjde živit nehospodárný benzíňák

Provoz elektrických aut měl být levný, pak ale přišla energetická krize. V některých případech je tak jízda na elektřinu dražší než na benzin či naftu.

Přečíst článek
Ilustrační foto

Průměrný úrok hypoték je nejvyšší za dvanáct let, atakuje šest procent

Úroková sazba u nově poskytnutých hypoték v srpnu vzrostla na 5,76 procenta z červencových 5,42 procenta. Průměrná sazba je tak nejvyšší od začátku roku 2010. Banky a stavební spořitelny poskytly hypoteční úvěry za deset miliardy korun, což je proti červenci pokles o 15 procent. Meziroční propad zrychlil na 78 procent. Vyplývá to ze statistik České bankovní asociace (ČBA) Hypomonitor. Do něj dodávají data všechny banky a stavební spořitelny poskytující hypotéky na českém trhu.

Přečíst článek
peníze, ilustrační foto

Češi kvůli inflaci znovu objevují téměř zapomenutý bankovní produkt

Téměř zapomenutý bankovní produkt zažívá v posledním roce renesanci. Termínované vklady lákají Čechy na vyšší úrok, než jaký nabízejí spořicí účty.

Přečíst článek

Investovat do nemovitostí jde i bez milionů na účtu. Jak funguje realitní crowdfunding

Biofarma v Lotyšsku, která potřebuje doplnit sezónní zemědělskou techniku, aby mohla rozšířit své farmářské podnikání. Činžák v Německu, který chce odkoupit další část bloku, zrekonstruovat a prodat apartmenty. Hotýlek v anglickém Ulverstonu nebo koupě bytového domu v Plzni, britském Canterbury či Vídni, které také potřebují renovaci. I tak mohou vypadat investice do realit, na které dosáhne „obyčejný“ smrtelník bez milionových úspor.  Díky realitním crowdfundingovým platformám k tomu dnes už stačí jen minimální prostředky pro investici, a to od jedné tisícikoruny či stovky euro výše. 

Přečíst článek
Inflace, ilustrační foto

Právní rozklad: Neplacení vyšších záloh za energie může mít fatální důsledky. Dodavatel je v silnější pozici

Mohou lidé nebo firmy odmítnout platit navýšené zálohy za energie? Jaké by z toho pro ně plynuly právní důsledky? Newstream oslovil renomovanou právní kancelář Havel & Partners a organizaci dTest, která stojí na straně spotřebitelů. Výsledek? Pro odběratele není povzbudivý. Svévole by se zákazníkům mohla šeredně nevyplatit, podle práva tahají za kratší konec.

Přečíst článek
Reklama

News box

V USA byli zatčeni dva bratři pro podezření z krádeže 25 milionů dolarů (568 milionů korun) v kryptoměnách, a to za pouhých 12 sekund. Oba podle obžaloby, která je viní z on-line podvodu a praní špinavých peněz, studovali matematiku a informatiku 👨‍🎓👨‍🎓 na jedné z neprestižnějších univerzit, Massachusettském technologickém institutu. 
Zastupitelé Chrášťan schválili vypsání referenda ohledně hazardu. 🎰 Lidé se tak vyjádří, zda má chrášťanské vedení udělat veškeré možné kroky k zákazu hazardu v obci. Referendum bude 14. června. Vedení obce s provozovateli kasin, společnostmi Bonver Win a CEC Praha, podepsalo smlouvu o spolupráci. 
Skupina Colt CZ Group SE (Colt CZ) dokončila akvizici českého výrobce munice Sellier & Bellot. 💣Podnik získala od společnosti CBC Europe S.à r.l. (CBC) za 350 milionů dolarů (téměř osm miliard korun) a prostřednictvím nové emise kmenových akcií. V součtu tak celková cena činí 703 milionů dolarů (16 miliard korun), po odečtení čistého dluhu Sellier & Bellot.  Číst více
Pražská koalice Spolu (ODS, TOP 09 a KDU-ČSL) společně s hnutím STAN požadují vytvořit komplexní posudek dalšího postupu v souvislosti se společným podnikem Nové Holešovice. Nové Holešovice založil pražský dopravní podnik s firmami Karlín Group a CPI Property Group kvůli rozvoji 🏗 stanice metra Nádraží Holešovice a jejího okolí. 
Americký akciový index Dow Jones poprvé překonal hodnotu 40 000 bodů a zaznamenal nejrychlejší ⬆ vzestup o 10 000 bodů. Růst akcií podporují příznivé čtvrtletní výsledky hospodaření firem a růst sázek, že centrální banka USA (Fed) sníží úrokové sazby, uvedla agentura Reuters. Číst více
Českomoravská konfederace odborových svazů zrušila ❌demonstraci, kterou svolala na úterý 21. května na Malostranské náměstí proti záměrům vlády v zákoníku práce a důchodech. Odborová centrála sdělila, že tím chtějí přispět ke zklidnění situace po pokusu o atentát na slovenského premiéra Roberta Fica a s ohledem na rozjitřenou situaci i v České republice. 
Novým prezidentem kolínské automobilky 🚘 Toyota Motor Manufacturing Czech Republic se od června stane Robert Kiml, dosavadní viceprezident pro výrobu. Dosud funkci zastával Koreatsu Aoki, který zůstane na pozici výkonného poradce top managementu. Kiml bude prvním Čechem ve funkci prezidenta kolínské automobilky.  Číst více
Odborový svaz KOVO se nezúčastní protestu, který svolala na 21. května do Prahy Českomoravská konfederace odborových svazů. 👨‍🏭 Nechce zvyšovat napětí ve společnosti po středečním útoku na slovenského premiéra Roberta Fica, řekl předseda OS KOVO Roman Ďurčo. 
Český prodejce nábytku a bytových doplňků Bonami vstoupil na italský trh. 🛏 Produkty zatím nabízí přes vlastní e-shop, případné otevření kamenných prodejen bude záviset na poptávce. Bonami působí také v dalších deseti evropských zemích, a to na Slovensku, v Polsku, Maďarsku, Rumunsku, Bulharsku, Chorvatsku, Slovinsku, Litvě, Lotyšsku a Estonsku.
Britská ministryně pro mezinárodní obchod Kemi Badenochová se dnes hodlá sejít se zástupci společnosti International Distributions Services (IDS), která je vlastníkem britské pošty Royal Mail. 📯 Zajímá ji nabídka na převzetí, kterou firmě předložil miliardář Daniel Křetínský. 
Reklama
Reklama
Doporučujeme