Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Zlaťák. Jak si pošéfovat peníze.

Dalibor Martínek: Vynechat maso, sprchovat se studenou, pít zelený čaj. Probouzí se moudrost národa

Po sociálních sítích se šíří všelijaké recepty, jak se vypořádat s energetickou krizí. Velkou debatu spustila Saša Uhlová, známá česká anarchistka, aktivní na sociálních sítích. Dcera disidentů Petra Uhla a nedávné ombudsmanky Anny Šabatové.

Přečíst článek
placení hodinkami

Platební karta, která se nedá ztratit. Bez elektroniky s ní ale nezaplatíte

Přečíst článek

Karin Šoóšová z J&T: Nečekejte na zázrak. S odvážnějším investováním je třeba začít hned

Přečíst článek
stavební spoření

Lukáš Kovanda: Stavební spoření má smysl při podpoře 35 tisíc, a ne dva tisíce

Premiér Petr Fiala (ODS) dnes bude řešit zrušení státní podpory stavebního spoření. Byl by to smysluplný krok. Aby mělo „stavebko“ smysl jako dříve, musel by dnes státní příspěvek činit 35 tisíc korun, a ne dva tisíce, míní hlavní ekonom Trinity Bank Lukáš Kovanda.

Přečíst článek
Počet nově uzavřených smluv o stavebním spoření roste

Roste zájem o stavební spoření. Donutí to vládu zrušit státní příspěvek?

Vláda přemýšlí nad zrušením či omezením státní podpory stavebního spoření. Ta přitom patří k hlavním lákadlům jednoho z nejúspěšnějších finančních produktů v České republice. V současnosti mají stavební spoření více než tři miliony lidí.

Přečíst článek
peníze, ilustrační foto

Inflace tlačí Čechy do investic. A to je dobře

Dvojciferná inflace likviduje úspory podstatně rychleji, než je tuzemské domácnosti zvládají vytvořit. Řešení, která by nad mocnou silou požírající úspory zvítězila, moc není. Jedno je jisté. Nedělat nic je špatně. Pokud nechcete chudnout, investujte, zní zaručená rada ekonomů. Ale i ta má svá úskalí.

Přečíst článek
Elektrická energie, ilustrační foto

Další zdražování. Od září zvedne ceny energií i E.ON

Od září zvedne ceny energií také společnost E.ON. Stálí zákazníci od září letošního roku zaplatí zhruba o 15 procent více z celkové ceny, kterou za elektřinu doteď platili. U plynu je nárůst o 50 procent z celkové ceny. Zdražení se nedotkne zákazníků s platnou fixovanou cenou. Energie zdražují také další dodavatelé, například ČEZ nebo PRE.

Přečíst článek

Paušální daň je propadák. Lidé kvůli ní mohou mít potíže v bankách

Živnostníci s paušální daní mohou v bance narazit. Podnikatelé odvádějící stokorunovou daň měsíčně nemusejí být v očích banky tak bonitní, jak si sami myslí.

Přečíst článek
UniCredit banka

UniCredit Bank zvyšuje úrokovou sazbu pro nové klienty na 5,5 procenta

Noví klienti UniCredit Bank dostanou od července úrokovou sazbu 5,5 procenta k účtům Start, Open i Top. Limit na úročení se zvyšuje na jeden milion korun. Všechny účty mají od července jako součást balíčku jeden korunový účet na běžné finanční operace a druhý účet v korunách na spoření.

Přečíst článek
Plaba kartou v zahraničí muže přinést skryté poplatky

Platit na dovolené kartou v korunách, nebo eurech? Vláda to vyřešila za vás

Již 1. července vstupuje v účinnost zákon novela zákona o platebním styku, která zabraňuje navyšování poplatků za platbu v zahraničí. Nově má platit povinnost informovat klienta ještě před transakcí jak o použitém směnném kurzu, tak o poplatku za takzvanou dynamickou konverzi.

Přečíst článek

Expobank nově úročí úspory až 5,01 procenty ročně

Expobank CZ zvyšuje úročení na termínovaném účtu IQ MAXI na šest měsíců. U vkladu na jeden rok nově úročí prostředky sazbou 5,01 procenta.

Přečíst článek
Daniel Havel

Investice do nemovitostí nejsou jen pro úzký okruh lidí. Chtěl jsem je přiblížit co nejširší skupině, říká zakladatel Rentier.cz Daniel Havel

Dvojciferná inflace nutí Čechy přemýšlet, jak ochránit svoje úspory před znehodnocením. Souvisejícím trendem je boom internetových investičních platforem. „Nepochybuji o tom, že se investiční aktivity v blízké budoucnosti zcela přesunou do online prostředí, a nahradí tradiční přístupy,“ říká Daniel Havel, zakladatel investiční platformy do nájemních nemovitostí Rentier.cz.

Přečíst článek
zlato, zlaté slitky

Zlato mělo chránit před inflací. Proč tedy i jeho cena klesá?

Zlato je vykreslováno jako bezpečný přístav v dobách nejistoty a inflace zvlášť. Takto jej prodejci nabízejí i drobným klientům. V posledním kvartále přitom cena zlata klesla o více než pět procent. 

Přečíst článek
Reklama

News box

Ruská armáda  nedisponuje dostatečným počtem vojáků k dosažení strategického průlomu v oblasti Charkova na severovýchodě Ukrajiny. Podle agentury Reuters to prohlásil americký generál Christopher Cavoli, který je vrchním velitelem sil Severoatlantické aliance v Evropě, po jednání šéfů generálních štábů členských zemí NATO v Bruselu. 
Nejméně 3️⃣8️⃣ leteckých bomb svrhly ruské letouny za poslední tři měsíce na ruské a okupované území na východě Ukrajiny, uvedl na sociální síti zpravodajský kanál Astra. Zprávu převzala i některá ruská a ukrajinská média.
Ve Spojených státech byli 👮 zatčeni dva bratři pro podezření z krádeže 25 milionů dolarů (568 milionů korun) v kryptoměnách a to za pouhých 12 sekund. Oba podle obžaloby, která je viní z propracovaného on-line podvodu a praní špinavých peněz, studovali matematiku a informatiku na jedné z neprestižnějších amerických univerzit, Massachusettském technologickém institutu (MIT).
Reklama
Reklama
Doporučujeme