Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

luxus - informace o tématu

Budova Evropské komise v Bruselu

EU chystá další protiruský balík, bude se týkat i diamantů a luxusního zboží

Evropská unie chystá nový balík sankcí proti Rusku. Konzultace se zástupci členských států EU by měly začít během několika dní, napsal server Politico s odvoláním na čtyři diplomatické zdroje.

Přečíst článek
Zakladatel časopisu Playboy Hugh Hefner před ikonickým firemním letadlem na archivním snímku z roku 1971.

Ikonické firemní letadlo Playboye zmizí ze vzdušného prostoru. Ztrátová firma jej prodává za 18 milionů dolarů

Přečíst článek

Pět z nejbohatších měst na světě je v USA. V žebříčku stoupají Austin či Dubaj

Přečíst článek

Tak to není za hubičku. Ferrari představilo nejdražší SUV světa. Jde na dračku

Přečíst článek
šperky

Diamantová panika ustupuje. Sankcionovaný ruský těžař v tichosti obnovil export

Panika, která letos zachvátila diamantový svět, se začíná mírnit, protože sankcionovaný ruský těžařský gigant Alrosa v tichosti za pomoci indických bank oživil export na téměř předválečnou úroveň. Alrosa představuje asi třetinu celosvětové nabídky surových diamantů, upozornil server Bloomberg.

Přečíst článek
955 Ferrari 410 Sport Spider by Scaglietti

Recese? Raději luxusní auto, řekli si sběratelé a nakoupili za půl miliardy dolarů

Bohatí sběratelé aut přemýšleli nad obavami z případné recese a výsledek se dostavil. Podle pojišťovací a lifestylové společnosti Hagerty utratili tento víkend v aukcích klasických aut v Monterey přes 460 milionů dolarů, nejvíce v historii akce, uvedl server CNBC. Nejdražším prodaným vozem se stalo Ferrari 410 Sport Spider z roku 1955 s cenou 22 milionů dolarů (asi 542 milionů korun, na snímku).

Přečíst článek
Ben Affleck po svatbě s Lopezovou prodává dům v luxusní čtvrti Los Angeles v přepočtu za tři čtvrtě miliardy korun.

Ben Affleck po svatbě s Lopezovou prodává dům za tři čtvrtě miliardy

Herec a režisér Ben Affleck, který se proslavil filmy Dobrý Will Hunting, Argo či Město, prodává svůj luxusní dům v Los Angeles. Cena? Třicet milionů dolarů. Činí tak jen měsíc po svatbě s herečkou Jennifer Lopezovou, s níž se poprvé zasnoubil před 20 lety. Tehdy ale na svatbu nedošlo, pár se rozešel, uvedl deník The Wall Street Journal.

Přečíst článek
Herec Hugh Jackman zaplatil 21,125 milionu dolarů za penthouse ve věži kondominia v New Yorku, kterou navrhl Jean Nouvel

Penthouse pro Wolverina. Jackman za byt s výhledem na řeku Hudson dal půl miliardy

Herec Hugh Jackman proslulý rolí Wolverina v sérii X-Men si pořídil nové, velice luxusní bydlení. Za více než 21 milionů dolarů koupil penthouse v newyorské čtvrti Chelsea v domě, který navrhl proslulý architekt Jean Nouvel, mimo jiné autor návrhu budovy Zlatý Anděl na pražském Smíchově, uvedl deník The Wall Street Journal.

Přečíst článek
Ferrari F8 Tributo (ilustrační foto)

Ferrari ve čtvrtletí v době inflace prodalo o třetinu více vozů, zvedlo zisk o pětinu

Italský výrobce luxusních sportovních automobilů Ferrari ve druhém čtvrtletí díky silné poptávce zvýšil čistý zisk meziročně o 22 procent na 251 milionů eur (přes šest miliard korun). Firma to dnes oznámila v tiskové zprávě, ve které zlepšila i celoroční výhled.

Přečíst článek
Vzácný růžový 170karátový diamant nalezený v červenci 2022 v Angole může být podle australského těžaře Lucapa Diamond největší nalezený za poslední tři století.

V Angole našli růžový diamant, největší za tři sta let těžby

Australská společnost Lucapa Diamond našla ve svém dole růžový, 170karátový diamant. Může jít o největší barevný diamant vytěžený za posledních tři sta let. Drahý kámen dostal jméno podle dolu Lulo Rose a vydražen bude v mezinárodní aukci s odhadovaným výtěžkem v řádu desítek milionů dolarů, uvedla firma v prohlášení.

Přečíst článek
Nejlepší restaurací na světě je podle žebříčku World´s 50 Best Geranium v ​​Kodani.

Nejlepší restaurace na světě? Zapomeňte na mrakodrapy či centrum. Je na fotbalovém stadionu

Nejlepší a obvykle nejluxusnější restaurace se obvykle nacházejí v honosném prostředí moderní architektury či historických center. Letošní vítěz žebříčku nejlepších restaurací World's 50 Best, který organizuje a sestavuje britská společnost William Reed Business Media, má vítěze ze zcela neobvyklého prostředí – kodaňský podnik Geranium se totiž nachází na fotbalovém stadionu, uvedla agentura Bloomberg.

Přečíst článek
Patek Philippe

Prodeje luxusních hodinek jdou nahoru. V Číně poptávka upadá

Strach z inflace a změna nákupního chování se zatím neprojevuje na globálních prodejích luxusních statků. A platí to také pro hodinky, jichž se v prvním pololetí prodalo více než loni. Problém pro zejména švýcarské výrobce však může představovat zásadní ochlazení v Číně a Hongkongu.

Přečíst článek
Pařížská ulice v Praze.

Vše zdražuje, ale luxus na Pařížské posiluje. V Praze otevřel Chanel

Na český trh vstoupilo 15 nových značek. Sázejí na to, že se Češi nebudou bát utrácet ani v období krize. Zároveň ale chtějí zaplnit díru ze ztráty ruského trhu. Většina otevřela v Praze. Jedná se převážně o prodejce oblečení a doplňků. V Pařížské ulici přibyly luxusní značky Chanel a Balenciaga. 

Přečíst článek
VOP Bentley Continental

FOTOGALERIE: Nastává ideální doba pro kabriolety. Tady je sedm nejkrásnějších

Vůně je dojem, kterého se při řízení auta většina řidičů zříká, ať už posečené trávy a kvítí vedle silnice, čerstvého chleba v některé z pekáren ve městě, či svěžího vzduchu při jízdě lesem či horami. Kabriolety jsou ale úplně jiná záležitost a přidávají k řízení další smyslový zážitek. Jsou i designově krásné, ale pravda, ne nejlevnější. Zde je sedm tipů agentury Bloomberg na ty aktuálně nejpozoruhodnější. Doporučuje se klobouk, opalovací krém a sluneční brýle. 

Přečíst článek
Reklama

News box

Je nehorázné, že hlavní prokurátor Mezinárodního trestního soudu (ICC) Karim Khan požádal soud 👨‍⚖️ o zatykače na izraelské představitele včetně premiéra Netanjahua, uvedl americký prezident Joe Biden. Podle šéfa americké diplomacie Antonyho Blinkena to může ohrozit snahy o dosažení příměří ve válce Izraele s teroristickým hnutím Hamás.
Izraelská armáda odhaduje, že z celého Rafáhu se za poslední dva týdny evakuovalo přibližně 950 000 Palestinců 🏃, zatímco její jednotky operují pouze ve východní části tohoto města na jihu Pásma Gazy při hranicích s Egyptem. Zhruba 300 000 až 400 000 civilistů ve městě zůstává.
Slovenský ústavní soud 👨‍⚖️ minulý týden přikázal tajné službě SIS zničit výsledky odposlechů v korupční kauze zvané Gorila. Tím, že tak SIS dosud neučinila, podle něj porušila základní práva majitele bytu, který před téměř dvaceti lety odposlouchávala.
Vedení energetické skupiny ⚡ ČEZ navrhlo vyplacení dividendy ve výši 80 procent z loňského očištěného zisku. Odpovídá to 52 korunám na akcii a celkové dividendě 28 miliard korun, informoval mluvčí ČEZ Ladislav Kříž. O konečné výši dividendy bude v červnu rozhodovat valná hromada podniku.  Číst více
Téměř pět miliard korun na dotacích dostanou do roku 2027 místní akční skupiny (MAS) v programu na rozvoj venkova. 🏡 Nová pravidla umožní akčním skupinám, což jsou sdružení občanů, neziskových organizací nebo obcí, využít peníze nejen na spolupráci mezi sebou, ale také na projekty, které samy uznají za nejdůležitější pro daný region.
Míra nezaměstnanosti na Slovensku v dubnu pokračovala v mírném poklesu ↘ třetí měsíc v řadě a dosáhla 3,82 procenta oproti 3,88 procenta v březnu. 
Provozní zaměstnanci obchodního řetězce Tesco ČR 🛒 s tarifní mzdou dostanou v základu od 1. července přidáno průměrně osm procent. V distribučním centru si polepší o sedm procent a individuálně se mzdy zvýší také pracovníkům se smluvní mzdou.  Číst více
Státní podnik LOM Praha se zapojí do pořízení 24 amerických letounů páté generace F-35 pro českou armádu. 🛬 Dohoda o spolupráci, kterou firma podepsala s výrobcem bitevníků Lockheed Martin, má podle ředitele LOM Praha Jiřího Protivy finanční potenciál přesahující miliardu korun. Týkat se má především modernizace Centra leteckého výcviku v Pardubicích. Číst více
Z dohody, která koncem roku odvrátila protesty lékařů 👩‍⚕️, je podle České lékařské komory (ČLK) splněn jen růst platů. Speciální zákon o odměňování, změny v zákoníku práce nebo ve vzdělávání lékařů zatím chybí, zvažují se proto další protesty, uvedl prezident ČLK Milan Kubek. 
Návrh hlavního prokurátora Mezinárodního trestního soudu (ICC) vydat zatykač na představitele izraelské demokraticky zvolené vlády spolu s vůdci islámské teroristické organizace Hamás je děsivý a zcela nepřijatelný. ❌ Na síti X to uvedl premiér Petr Fiala (ODS). Číst více
Reklama
Reklama
Doporučujeme