Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

luxus - informace o tématu

Nejdražší ulice v Česku? Pražské Příkopy byly po desetiletích sesazeny z trůnu

Nejdražší ulice v Česku? Pražské Příkopy byly po desetiletích sesazeny z trůnu

Česko má po desetiletích novou nejdražší ulici. Na čele žebříčku lukrativních adres střídá pražská Pařížská nedaleké „Příkopy“. Vyplývá to z nyní zveřejněné analýzy poradenské společnosti Cushman & Wakefield. Ta pro letošek vyčísluje nájemné maloobchodních provozů v Pařížské na 2719 eur za metr čtvereční ročně, což odpovídá zhruba 66 200 korunám. V případě ulice Na Příkopě činí tentýž údaj 2460 eur, tedy přibližně 59 900 korun.

Přečíst článek
Estée Lauder, parfém

Estée Lauder chce převzít módní značku Tom Ford za téměř tři miliardy dolarů

Americká kosmetická společnost Estée Lauder se blíží k dohodě o koupi módní značky Tom Ford za 2,8 miliardy dolarů (téměř 66 miliard korun). Informoval o tom list Financial Times s odvoláním na zdroje obeznámené se situací. Podle zdrojů firmy tento týden zahájily exkluzivní rozhovory a dohodu by mohly oznámit již v pondělí.

Přečíst článek
BMW

Luxusní auta a akvizice vytáhla zisk BMW

Německý výrobce luxusních automobilů BMW ve třetím čtvrtletí zvýšil provozní zisk téměř o 28 procent na 3,68 miliardy eur (zhruba 90 miliard korun). Firma uvedla, že k růstu zisku přispěly dobré výsledky v segmentu dražších modelů a také převzetí většinového podílu v čínském společném podniku BMW Brilliance Automotive.

Přečíst článek
Rapper Kaney West

Kanye West za den zchudl o desítky miliard

Magazín Forbes přepočítal hodnotu jmění amerického rappera a popkulturní ikony Kanye Westa. Tomu se jeho experimentální výroky o Židech rozhodně nevyplatily.

Přečíst článek
Slavný uměle vytvořený obytný ostrov Palm Džumeira v Dubaji.

Další realitní rekord v Dubaji. Indický magnát koupil letovisko za čtyři miliardy

Jen pár týdnů vydržel rekord stále přitažlivého realitního trhu v Dubaji. Druhý nejbohatší Ind a desátý na světě Mukesh Ambani koupil za 163 milionů dolarů (asi 4,1 miliardy korun) obří vilu na tamním umělém ostrově Palm Džumeira. Předchozí rekord z letošního léta překonal téměř dvojnásobně, uvedla agentura Bloomberg.

Přečíst článek
Snímek z přehlídky modelů značky Louis Vuitton pro jarní a podzimní sezonu 2023, která se konala 4. října 2022 v Paříži.

Bohatí zamávali covidu a začali utrácet. Luxusu se i v době obav z recese daří

Svět se obává recese a lidé nastávající zimy, výsledky některých firem za třetí čtvrtletí ale ukazují, že jeden segment byznysu je vůči nejistotě imunní. Tím je luxusní zboží, neboť mnozí movití lidé se po konci covidových omezení rozhodli si konečně užívat života a neschovávat si peníze do hrobu, napsala agentura Bloomberg.

Přečíst článek
Four Seasons Hotel Prague

GALERIE: Four Seasons Hotel Prague slaví 20. let

První pětihvězdičkový hotel ve střední a východní Evropě Four Seasons Hotel Prague slaví dvacet let na trhu luxusního hotelnictví. Poloha hotelu, jenž se nachází v centru města kousek od Karlova mostu, nabízí hostům jedinečný výhled na Pražský hrad. Podívejte se na hotel v galerii.

Přečíst článek
Prodeje luxusních hodinek.

Zpomalení ekonomiky v Číně napomáhá prodeji luxusního zboží z druhé ruky

Zpomalení růstu čínské ekonomiky způsobené pandemií nemoci covid-19 se ukazuje jako výhoda pro Ču Tchaj-ni-čchia, zakladatele tržiště s luxusním zbožím z druhé ruky ZZER, který nyní hledá prostory pro obchod, aby mohl své podnikání rozšířit. Bývalý investor z firmy rizikového kapitálu pozoruje nárůst počtu lidí, kteří chtějí prodat své kabelky Birkin či hodinky Rolex, aby získali peníze, a také prudký růst zájmu kupujících, kteří chtějí luxusní zboží, i když si musejí utahovat opasky.

Přečíst článek
šéfka britské diplomacie Elizabeth Trussová

Britská vláda se zalekla chaosu. Odvolala plán na snížení daně z příjmu pro bohaté

Britská vláda odvolala plán na snížení daně z příjmu pro lidi s nejvyššími příjmy, který představila před méně než dvěma týdny a který ještě v neděli hájila premiérka Liz Trussová. Rozhodnutí upustit od části kontroverzního plánu, který vyvolal nevoli opozice i některých ekonomů a který vedl k pádu kurzu libry, oznámil na Twitteru ministr financí Kwasi Kwarteng.

Přečíst článek
Vila na ostrově Palm Džumeira v Dubaji byla v červenci 2022 prodána za rekordních 2,1 miliardy korun.

Nový rekord na realitním trhu v Dubaji – vila za více než dvě miliardy

Zámek postavený na dubajském ostrově Palm Džumeira se stal nejdražším prodaným domem v Dubaji. S prodejní cenou 82,4 milionu dolarů (asi 2,1 miliardy korun) ustanovil nový rekord na tamním stále rostoucím trhu s luxusními nemovitostmi, uvedla agentura Bloomberg.

Přečíst článek
Qatar Airways byly v roce 2022 opět vyhlášeny nejlepšími aerolinkami světa

Nejlepšími aerolinkami jsou Qatar Airways, evropské společnosti přihlížejí z dáli

Cestovní ruch letos nabral po razantním zmírnění proticovidových opatření opravdu silný dech, a s tím vyvstala tradiční otázka – s jakou společností letět? Jednou z odpovědí jsou i výsledky prestižní soutěže Skytrax World Airline Awards, v níž opět dominovala společnost Qatar Airways, uvedla agentura Bloomberg.

Přečíst článek
Reklama

News box

Některé střední školy daly státní organizaci Cermat špatné pořadí uchazečů o studium, řekl ředitel Cermatu Miroslav Krejčí. Udělat nové počítačové řazení uchazečů je podle něj vyloučené. Seřazení trvá několik sekund, ředitelé ale mají zákonnou lhůtu 4 dny na kontrolu. Výsledky se mají zveřejnit ve středu 15. května 📜  v systému DiPSy a na veřejně přístupném místě ve škole.  Číst více
Americká firma Johnson & Johnson prodá zbývající podíl 9,5 procenta ve firmě Kenvue , která se zaměřuje na oblast spotřebitelského zdraví 🏥. Hodnota podílu činí podle poslední závěrečné ceny akcií na burze asi 3,75 miliardy dolarů (86,1 miliardy korun). Johnson & Johnson firmu Kenvue zhruba před rokem oddělil od svého podnikání a její akcie dal na burzu
V Praze se loni konalo o čtvrtinu více kongresů a konferencí než v roce 2022.  Celkově jich bylo 4889. Počet akcí ale ještě nedosáhl úrovně z roku 2019 před koronavirovou pandemií. Ve srovnání s ním byl počet o 18 procent nižší. 
V Čáslavi začíná letová část mezinárodního leteckého cvičení Lion Effort 🛫, je unikátním spojením dvou odlišných výcviků, informoval velitel cvičení Michal Kudyn. Mezi 500 vojáky je asi 150 příslušníků zahraničních armád, z techniky se kromě letounů JAS-39 Gripen zapojí mimo jiné rušicí letoun FA-20.
Členské státy EU definitivně schválily prodloužení volného obchodu s Ukrajinou a Moldavskem, ovšem s kroky k vyšší ochraně zemědělců 🌽 v Evropské unii. Informovalo o tom belgické předsednictví v Radě EU.
V pěti ze šesti států USA, které podle analytiků sehrají rozhodující roli v listopadových prezidentských volbách 🗳, by dnes exprezident Donald Trump zvítězil nad současnou hlavou státu Joem Bidenem. Vyplývá to z nových průzkumů vypracovaných pro deník The New York Times.
Jihokorejský Doosan , jeden z největších světových výrobců parních turbín pro elektrárny ⚡, investuje v plzeňské dceřiné firmě Doosan Škoda Power 3️⃣ miliardy korun. Do Plzně chce přesunout výrobu vzduchem chlazených generátorů parních turbín pro dodávky do elektráren a malých modulárních reaktorů a tam vybudovat centrum vodíkových spalovacích turbín v Evropě. Číst více
Česká pošta 📯 ode dneška obnovila prodej tisku v části své pobočkové sítě. Noviny a časopisy budou po dohodě s původními distributory, První novinovou společností a společností Mediaprint & Kapa Pressegrosso, k dostání na 5️⃣5️⃣5️⃣ z 2900 poboček. 
Dubnová meziroční inflace 2,9 procenta byla o 0,4 procentního bodu ↗ výš, než očekávala Česká národní banka. Rozdíl způsobilo zdražení potravin, ostatní položky byly v souladu s prognózou centrální banky, uvedl k vývoji spotřebitelských cen ředitel měnové sekce ČNB Petr Král. 
Vedení pražského magistrátu nechá k bronzové plastice s nápisem Moskva-Praha ve vestibulu stanice metra B Anděl doplnit vysvětlující tabulku. Bude na ní uvedeno, že tehdejší Československo bylo okupováno Sovětským svazem a přátelství mezi oběma zeměmi bylo pouze propagandistickým tvrzením. 💪 Vyplývá to z dokumentu, který schválili pražští radní. 
Reklama
Reklama
Doporučujeme