Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Bydlet jako král. Podívejte se, jak vypadá luxusní apartmá v Dubaji za 100 tisíc na noc

Bydlet jako král. Podívejte se, jak vypadá luxusní apartmá v Dubaji za 100 tisíc na noc
Zdeněk Pečený / Newstream
Zdeněk Pečený
pez

Jak vypadá hotelové apartmá, které na jednu noc stojí více než dva průměrné měsíční platy v Česku? Podívejte se v galerii.

Reklama

Královská či prezidentská apartmá ve většině hotelů představují vrchol přepychu a prostoru. Tady v hotelu Grosvenor House v dubajské čtvrti Marina, která je kolébkou luxusu, jim říkají Royal Suite (v překladu Královská apartmá). V sedmisetpokojovém hotelu mají pouze dvě, a to v devátém a desátém patře. Trochu škoda, když se hotel tyčí do výšky 40. pater. Mimo sezónu vás noc v Royal Suite přijde na 95 tisíc korun na noc, v hlavní sezóně je to ještě o 10 tisíc víc. Podle personálu hotelu bývá apartmá obsazeno tak dvakrát do měsíce.

Prostor je to poslední, co by vám v královském apartmá chybělo. Podívejte se na symbol dubajského luxusu: 

Větší než dva pražské byty

Při vstupu do apartmá se před hostem otevírá obrovský otevřený prostor, který slouží jako obývací zóna s obří rohovou pohovkou i televizí. Na ni navazuje jídelní část s velkým jídelním stolem pro deset strávníků. V této „veřejné“ části apartmá nechybí ani toaleta pro návštěvy. Cestou do klidové části míjíme kuchyňku, která je opravdu miniaturní. Jinak se tu prostorem ale opravdu nešetří. Celé apartmá má 200 metrů čtverečních. Tedy zhruba prostor, na který pražští developeři vměstnají i dva byty o dispozici 4+kk.

Pláž Lustica Bay v Černé Hoře.

Dovolená může stát i 20 milionů, říká šéf luxusní cestovky. Bohatí milují soukromé tryskáče a jachty

Cestovní kancelář EliteVoyage zaměřená na luxusní zájezdy pro miliardáře loni dosáhla obratu 280 milionů korun. A letos míří ještě výš. Kam vyrážejí ti nejbohatší Češi a Slováci a jaké ceny jsou ochotni platit za šnorchlování s rejnoky, pozorování gorilí tlupy nebo třeba soukromou prohlídku Sixtinské kaple?

Přečíst článek

Ložnice v očích Evropana připomíná spíše taneční sál, její součástí je i malá pracovna a další sezení s pohovkou u okna. Obdobně grandiózní je i koupelna. Jen samotná sprcha je větší než celá koupelna v řadě pražských bytů. Nechybí vířivá vana a ani sauna, kdyby někomu bylo dubajské počasí málo.

Renovace po 20 letech 

Hotel myslí i na větší rodiny, kterým jedna ložnice královského apartmá nestačí. Hned vedle Royal apartmá se nachází Grosvenor Suite, který má sice jen 105 metrů čtverečních, ale dvě ložnice a dvě koupelny. Na rozdíl od Royal Suite má také balkon a kuchyň, která nemá dva metry čtvereční. Díky dvěma ložnicím stojí dokonce zhruba o sedm až osm tisíc korun na noc více.  

Grosvenor House otevřel svoji první věž v roce 2005, o šest let později přibyla věž druhá. Tower One tak brzy oslaví 20 let, což je v Dubaji věčnost. Není tedy divu, že letošní léto – které je v Dubaji tou nejslabší částí roku – využili k uzavření celých pater a rekonstrukci těch vůbec nejstarších pokojů. V Česku bychom takové pokoje pravděpodobně považovali za zánovní. 

Zemřel miliardář Mohamed Al-Fayed, vlastnil obchodní dům Harrods

Zemřel miliardář Mohamed Al-Fayed. Jeho syn byl partnerem princezny Diany

Ve věku 94 let zemřel v Británii usazený miliardář egyptského původu Mohamed Al-Fayed, který dříve vlastnil například obchodní dům Harrods nebo fotbalový klub Fulham. Al-Fayedův syn Dodi byl partnerem princezny Diany a zahynul spolu s ní při automobilové nehodě v Paříži v roce 1997.

Přečíst článek

Miroslav Kubáč z Čedoku

Miroslav Kubáč z Čedoku: Ostraváci chtějí dražší hotely ještě víc než Pražáci

Češi výrazně proměňují své cestovatelské návyky. Namísto jedné dlouhé dovolené v létě raději jedou k moři dvakrát, ale na kratší dobu. Ale jsou ochotní za to utratit stále více peněz, protože na dovolené se nešetří. Jaké jsou další trendy v cestování? A jak se daří vyjednávat podmínky pro singles turisty v některých tradičnějších destinacích? Odpovídá Miroslav Kubáč z Čedoku.

Přečíst článek

Nejvyšší vyhlídkové, či ruské, kolo na světě pojmenované Ain Dubai

Záhada v Dubaji. Nejvyšší vyhlídkové kolo světa je zavřeno na neurčito

Mělo to být další z dubajských „nej“. Nejvyšší vyhlídkové, či ruské, kolo na světě pojmenované Ain Dubai. Téměř dvakrát vyšší než slavné London Eye. Ale něco se pokazilo. Nejdříve otevření zmařila pandemie následně přišlo uzavření kvůli „údržbě“. Ta už trvá rok a půl a možná nikdy neskončí.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme