Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Hongkong - informace o tématu

Hongkong

Burza v Hongkongu zažila nejhorší květen za deset let. Akcie upsala jediná firma

Vysoká volatilita akciových trhů i zvyšování sazeb ze stran centrálních bank stojí za tristní statistikou věhlasné burzy v Hongkongu. V květnu na ní upsala své akcie jediná firma, což pro burzu znamená co se týče výše výnosů z úpisů pro firmy nejhorší květen od roku 2012, napsala agentura Bloomberg.

Přečíst článek

Válečná kuriozita: Nejdelší let světa potrvá 17 hodin, letadla se musí vyhnout ruskému vzdušnému prostoru

Přečíst článek
Pes cestující v letadle (ilustrační foto)

Z Hongkongu lidé prchají i se svými psy. Private jety za statisíce

Z Hongkongu kvůli utužování pořádků ze strany pevninské Číny i přísným protikoronavirovým opatřením prchá čím dál více lidí. A nejen jich – mnozí nehodlají opustit své domácí mazlíčky, a to téměř za každou cenu. Třeba i za 190 tisíc dolarů (přes čtyři miliony korun) i více, které zaplatí za pronájem soukromého tryskáče na jednorázovou cestu do Evropy či jinam. A zájem o „evakuaci se zvířaty“ private jety roste, píše agentura Bloomberg.

Přečíst článek
Hongkong

Další rána pro olympiádu. Hongkong zpřísňuje pravidla na letištích. I pro Čechy

Hongkongské letiště patří k významným dopravním uzlům. Nyní se zpřísňují pravidla pro cestující z celkem 150 zemí, kteří mohou mít problémy i při pouhém transferu. Výjimku zatím mají diplomati i osoby spojené s blížícími se olympijskými hrami. Výjimka však podle agentury Bloomberg platí pro účastníky či personál her, nikoli diváky.

Přečíst článek
Hongkong v mlze

Čínské sliby o autonomii Hongkongu nevydržely ani 25 let. I kvůli covidu

Letos v červenci uplyne 25 let od předání Hongkongu pod čínskou správu. Dohoda, která mu předcházela, měla Hongkongu minimálně na 50 let garantovat autonomii na základě principu jedna země, dva systémy. Všechny sliby ale dané městskému státu před čtvrtstoletím byly porušeny – a nikdo s tím nic nedělá. Covidová pandemie jen uspíšila úpadek někdejší britské kolonie a asijského finančního centra.

Přečíst článek
Přístav Čína, covid, dezinfekce

Izolace Číny před světem zesiluje. Nejen ve vztahu ke covidu

Čína stupňuje politiku nulové tolerance. Nikoli však pouze ve vztahu k šíření epidemie covidu. Nákaza jen přiživila budování „čínské bubliny” izolující se od nežádoucích vlivů Západu. A Hongkong vezme s sebou.

Přečíst článek
Evergrande

Akcie Evergrande čelí výprodeji. Oslabily o 14 procent

Po více než dvoutýdenní přestávce se ve čtvrtek na burze v Hongkongu opět obchodovalo s akciemi zadlužené Evergrande. A byl to pořádný výprask. Investoři čínské realitní společnosti spočítali krach jednání o prodeji části její divize konkurenci.

Přečíst článek
Hong Kong Stock Exchange

Krachující čínskou Evergrande chce ovládnout její konkurent

Podíl v krachujícím čínském developerovi China Evergrande se chystá převzít společnost Hopson Development. Za 51procentní podíl v její divizi správy majetku hodlá zaplatit více než 40 miliard hongkongských dolarů (asi 112 miliard korun), píše státní list Global Times.

Přečíst článek
Burza, ilustrační foto

Příslib Evergrande zabral, prozatím. Akcie developera na burze v Hongkongu prudce rostou

Akcie problémové čínské developerské společnosti China Evergrande dnes na burze v Hongkongu prudce posilují. Deník The Wall Street Journal napsal, že čínská vláda vyzvala úřady v celé zemi, aby se na pád společnosti připravily.

Přečíst článek
paper free

Česko je 27. nejsvobodnější ekonomikou světa. Nejlépe si vede Hongkong, prozatím

Nejsvobodnější zemí světa podle indexu ekonomické svobody je nadále Hongkong, Česko je sedmadvacáté. Na chvostu zůstala Venezuela.

Přečíst článek
Majitel TikToku, čínská ByteDance oprášila plány vstupu na burzu v Hongkongu

Majitel TikToku obnovil plány vstupu na burzu v Hongkongu

Čínská společnost ByteDance, která je majitelem populární aplikace pro sdílení krátkých videí TikTok, obnovila plán vstupu na burzu. A to navzdory rostoucímu tlaku čínských regulátorů na technologické podniky, napsal s odkazem na informované zdroje list Financial Times (FT).

Přečíst článek
Burza, ilustrační foto

Peking ztíží čínským firmám vstup na zahraniční burzy

Čínské firmy, které chtějí vstupovat na zahraniční akciové burzy, budou nově muset žádat souhlas úřadu pro kybernetickou bezpečnost.

Přečíst článek
Reklama

News box

Prezident Petr Pavel bere na vědomí rozhodnutí opozičního hnutí ANO ❌❌❌neúčastnit se jednání o strategických hospodářských a sociálních tématech. Rozhodnutí ale nepovažuje za šťastné. Hlava státu to uvedla ve vyjádření zveřejněném na webu Hradu. Na stanovisku, že s vládou premiéra Petra Fialy (ODS) nemá smysl pokračovat v jednáních strategického charakteru, a to ani za účasti prezidenta republiky, se stínová vláda ANO shodla tento týden.

Olej malířky Toyen z roku 1961 nazvaný Tajemství míst byl v neděli v Praze vydražen💰💰💰 za 49,6 milionu korun. Jde o nový aukční rekord v poválečné tvorbě Toyen, uvedla galerie European Arts. Vyvolávací cena byla 33 milionů korun. Souboj několika dražitelů přímo ze sálu a na telefonu skončil na ceně téměř 50 milionů.

Italská premiérka Giorgia Meloniová hodlá kandidovat v červnových volbách do Evropského parlamentu, aby tak podpořila svou pravicovou stranu Bratři Itálie (FdI). Zároveň uvedla, že europoslanecký mandát nepřijme, pokud bude ✅✅✅zvolena. Informovala o tom agentura Reuters.
Zlaté kapesní 🕰️🕰️🕰️hodinky, které patřily nejbohatšímu cestujícímu na palubě Titaniku, se prodaly za bezmála 1,2 milionu liber, včetně daně a poplatků (35,6 milionu korun), informuje web televize Sky News. Hodinky byly prodány soukromému sběrateli v USA v aukční síni Henry Aldridge & Son ve městě Devizes v jihoanglickém hrabství Wiltshire za dosud nejvyšší částku, za kterou se kdy jakýkoliv předmět z Titaniku vydražil.

Velitel ukrajinské💥💥💥 armády Syrskyj zopakoval, že situace na frontě se zhoršuje. Rusku přiznal taktické úspěchy v nejméně třech sektorech.

Šéf amerického výrobce elektromobilů Tesla Elon Musk v neděli nečekaně zavítal do Číny. Podle agentury DPA přiletěl ve svém soukromém letadle do Pekingu, kde se nyní koná největší čínský autosalon. Čína je největším automobilovým trhem na světě a druhým největším trhem automobilky Tesla.
Elon Musk
Elon Musk Profimedia
Ministerstvo zdravotnictví dokončilo strategický dokument dalšího ⏫⏫⏫rozvoje českého zdravotnictví, který ministr zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP 09) přislíbil předložit loni v prosinci. V pořadu České televize Otázky Václava Moravce řekl, že v úterý materiál, který má deset kapitol, představí prezidentovi Petru Pavlovi. Podle senátorky hnutí ANO Věry Procházkové je důležité, aby v dokumentu nebyl jen popis současné situace, ale i její řešení.
Na ministra pro vědu a výzkum má TOP 09 podle místopředsedy strany a ministra zdravotnictví Vlastimila Válka (TOP 09) 4️⃣kandidáty, tři muže a ženu. Řekl to v pořadu České televize Otázky Václava Moravce. Nejčastěji se jako o nástupci Langšádlové hovoří o poslanci TOP 09 Matějovi Ondřejovi Havlovi, který vedl gymnázium v Hradci Králové, dalším kandidátem je ekonom a bývalý rektor Slezské univerzity Pavel Tuleja, potvrdil Válek. Strana podle něj po rezignaci Heleny Langšádlové zvažovala i❌❌❌ zrušení tohoto ministerstva.
Česká společnost Schlieger, která podniká s☀️☀️☀️ fotovoltaikou a dalšími obnovitelnými zdroji energie, loni meziročně téměř čtyřnásobně navýšila obrat na 3,4 miliardy korun. Firma loni v Česku instalovala zhruba 9000 energetických systémů. Zároveň se rozšířila do zahraničí, začala podnikat i v Německu, Rakousku a na Slovensku. V expanzi chce pokračovat i letos. Zda při loňském hospodaření zaznamenala zisk, či ztrátu, firma neuvedla.
Ceny🏠🏠🏠 bytů po poklesech v loňském roce začínají opět růst. Přestože ceny v Praze jsou víceméně stabilní, v Karlových Varech a v Ostravě ceny v prvním čtvrtletí vzrostly meziročně o více než devět procent. Mírný pokles zaznamenala pouze města Jihlava a Ústí nad Labem. Maximálních cen byty dosáhly téměř výhradně v prvním polovině roku 2022 a o proti těmto hodnotám kromě několik výjimek aktuální ceny bytů zaznamenaly pokles až o 21 procent. V současnosti jsou ceny srovnatelné s úrovněmi z konce roku 2021. Vyplývá to analýzy portálu Valuo.cz.
Reklama
Reklama
Doporučujeme