Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Hongkong - informace o tématu

Růžový diamant

V Hongkongu se vydražil nejdražší růžový diamant na světě za 50 milionů

Aukční síň Sotheby´s v Hongkongu prodala za 49,9 milionu dolarů (přes 1,2 miliardy korun) růžový diamant Williamson Pink Star (Williamsonova růžová hvězda) o váze 11,15 karátu. V přepočtu na váhu se tak jedná o nejdražší diamant na světě, uvedla agentura AP. Růžové diamanty patří mezi nejvzácnější a také nejdražší drahé kameny na světě.

Přečíst článek

Hongkong se pět minut po dvanácté snaží zachránit svůj status finančního centra

Přečíst článek

Singapur se stal největším finančním centrem Asie. Praha kraluje střední a východní Evropě

Přečíst článek
Letiště v Hongkongu

Hongkong po varování amerického konzulátu uvolnil opatření na letišti

Cestující na hongkongském letišti se již nemusí podrobit měření teploty. Někteří tranzitující cestující byli na jeho základě odvezeni do nemocnice a následně karanténního tábora. Americký konzulát varoval občany před cestami skrze bývalou britskou kolonii.

Přečíst článek
Letiště v Hongkongu, ilustrační foto

Masový exodus Hongkongčanů pokračuje. Odhlašují se ze škol a vybírají penzijní fondy

Počet obyvatel Hongkongu se meziročně snížil o 1,6 procenta na přibližně 7,29 milionu, za poslední rok město opustilo více než 113 tisíc obyvatel. Jedná se o největší procentuální pokles za rok od počátku záznamů v roce 1961.

Přečíst článek
Wall Street, ilustrační foto

Zázrak na burze. Akcie fintechu hodnotnějšího než Goldmani raketově rostou. A nikdo neví proč

Akcie AMTD Digital, společnosti se sídlem v Hongkongu, která byla kotována v New Yorku před méně než třemi týdny, vzrostly natolik, že společná tržní hodnota jejích akcií třídy A a B byla ke středečnímu závěru více než 203 miliard dolarů. To znamená, že firma – která rozvíjí digitální podnikání, včetně finančních služeb – má větší hodnotu než Wells Fargo, Morgan Stanley a Goldman Sachs Group, přestože za rok končící dubnem 2021 vykázala tržby jen 25 milionů dolarů, napsala agentura Bloomberg.

Přečíst článek
Čínský prezident Si Ťin-pching

Blíží se exodus čínských miliardářů. Prezident Si zpřísňuje podmínky vycestování

Migrační právníci potvrzují, že v posledních měsících se situace ztížila, protože se prodloužila doba zpracování pasů a zpřísnily požadavky na dokumentaci. Těžší je také přesun velkých peněžních částek z Číny.

Přečíst článek

Tři kontinenty a čtyři pohledy na plánování bohatství. Světové špičky na správu majetku vystoupí v Praze

Tři kontinenty, čtyři politické systémy, čtyři měny a čtyři pohledy na správu bohatství. To svým účastníkům nabídne konference Private Family Wealth, která se koná 6. října 2022 v pražském hotelu Grandior Prague. Newstream je mediálním partnerem akce.

Přečíst článek
letiště v Hongkongu

Hongkong už těžko získá zpět status přestupního hubu

Hongkong, bývalá britská kolonie, si tento týden připomněl pětadvacáté výročí od přechodu pod čínskou správu. Pandemie koronaviru jen urychlila vyklízení pozic kdysi významného dopravního i obchodního uzlu.

Přečíst článek
Hongkong

Nejdražším městem pro práci expatů je Hongkong, Praha uzavírá šestou desítku

Titul nejdražšího města pro zahraniční pracovníky letos po dvouleté pauze získal Hongkong, další čtyři příčky patří švýcarským metropolím. České hlavní město se umístilo na 60. příčce, o dva roky dříve přitom byla až 97. Vyplývá to z aktuálního žebříčku životních nákladů pro expaty ve více než dvou stovkách měst ve světě, který sestavuje poradenská společnost Mercer.

Přečíst článek
Hollywood (ilustrační foto)

Hollywood se spojil s Asií v boji proti filmovým pirátům. Ve hře jsou desítky miliard dolarů

Nelegální kopírování a streamování filmů a hudby během pandemie covidu ve světě vzrostlo, a tak pověstný Hollywood vyráží do dalšího boje s nimi. K protipirátské americké asociaci se nyní připojili i dva významní asijští hráči – hongkongská streamovací služba Viu a přední thajský poskytovatel placené televize True Visions. Ve hře je až 71 miliard dolarů (asi 1,66 bilionu korun), o které producenti hollywoodských trháků ročně přicházejí, uvedla agentura Bloomberg.

Přečíst článek
Hongkong

Nejdráž se expatům žije v Hongkongu, New Yorku a Ženevě. Praha se do žebříčku nedostala

Hongkong je podle nové studie nejdražším městem na světě pro život lidí žijících mimo rodnou zemi neboli expatů, a to již druhý rok po sobě. New York a Ženeva obsadily druhé a třetí místo v žebříčku. První pětku uzavírají Londýn a Tokio. Nejlevněji pro expaty je život v turecké Ankaře, uvedla agentura Bloomberg.

Přečíst článek
Hongkong

Pětadvacet let pod čínskou správou není důvodem k oslavám. A bude hůř, říká rodák z Hongkongu

„Hongkong býval skvělým finančním centrem, ale tento titul nyní putuje do Singapuru, protože Peking zpřísňuje všechny aspekty života v bývalé kolonii,“ řekl byznysovému serveru newstream.cz rodák z Hongkongu Iain Leighton. Nadcházející výročí 25 let čínské správy nevnímá, stejně jako tisíce dalších, jako důvod k oslavám. 

Přečíst článek
Reklama

News box

Japonský akciový index Nikkei 225 za uplynulý fiskální rok zpevnil o rekordních 12.328 bodů, a 📈 posílil tak o 44 procent. Japonským akciím pomáhá zájem ze strany zahraničních investorů, který umocňuje slabý kurz jenu a také očekávání, že japonská centrální banka bude pokračovat v uvolněné měnové politice. Fiskální rok v Japonsku končí v březnu.
Tádžické bezpečnostní složky tento týden zadržely 9️⃣ lidí, kteří podle nich mají vazby na podezřelé z teroristického útoku v koncertní síni u Moskvy a na Islámský stát-Chorásán, tedy afghánskou odnož tohoto teroristického uskupení. S odvoláním na bezpečnostní zdroj v této středoasijské zemi to dnes uvedla agentura Reuters.
Japonsko  obnoví finanční pomoc úřadu OSN pro palestinské uprchlíky UNRWA, kterou v lednu spolu s více než desítkou zemí pozastavilo kvůli tomu, že Izrael obvinil několik zaměstnanců tohoto úřadu z terorismu.
Realitní společnost CPI Property Group loni 📈 zvýšila konsolidovaný hrubý provozní zisk (EBITDA) o 28,1 procenta na 778 milionů eur (19,7 miliardy korun). Celkové příjmy pak vzrostly o 32,1 procenta na 1,69 miliardy eur. Firma, jejímž většinovým vlastníkem je český miliardář Radovan Vítek.
Při leteckých úderech na severozápadě Sýrie dnes brzy ráno zahynulo nejméně 4️⃣2️⃣ lidí, informovala exilová Syrská organizace pro lidská práva (SOHR). Podle ní jsou mezi oběťmi syrští vojáci a nejméně šest členů libanonského hnutí Hizballáh. 
Rusko v noci na dnešek podniklo další rozsáhlý vzdušný útok na Ukrajinu, která hlásí poškození  energetické infrastruktury v různých částech země. Odstávky v dodávkách elektřiny hlásí Dněpropetrovská a Charkovská oblast, píše na svém ruskojazyčném webu stanice BBC. 
V oblíbené počítačové 🎮 hře Fortnite je nově možné navštívit kyjevské náměstí Nezávislosti, zvané Majdan. Na speciálně vytvořené mapě se nebojuje, ale setrváním na ní hráči přispívají na obnovu nemocnice u Mykolajivu na jihu Ukrajiny, kterou zničily ruské útoky ve více než dva roky trvající válce. 
Při izraelských úderech mířených na oblast nedaleko Halabu (Aleppa) na severu Sýrie zahynulo podle agentury AFP nejméně 3️⃣6️⃣ syrských vojáků. Izrael podle exilové Syrské organizace pro lidská práva (SOHR) cílil na sklady zbraní poblíž mezinárodního letiště.
Reklama
Reklama
Doporučujeme