Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Trigema - informace o tématu

Nové byty se dál zmenšují. A jejich cena letos opět začne růst

Trojka velkých developerů, majitel Central Group Dušan Kunovský, majitel Trigemy Marcel Soural a šéf bytové výstavby Skansky Petr Michálek, oznámila na pravidelné výroční konferenci, že ceny bytů v hlavním městě letos opět začnou růst. Růst už v podstatě začal. Šéfové velkých developerů očekávají pro letošní rok růst cen bytů o pět až deset procent i další růst nájemného, které ale podle nich už atakuje vrcholné úrovně.

Přečíst článek

Marcel Soural: Rokytnice bude hezčí než Špindl do 15 let. První změny poznají lyžaři už letos

Přečíst článek
Skiareál Rokytnice nad Jizerou

Další miliardář na horách. Skupina Trigema Marcela Sourala kupuje skiareál v Rokytnici nad Jizerou

Přečíst článek
Marcel Soural

Soural: To nejhorší máme za sebou. Nastartovat realitní prodeje pomohli i institucionální investoři

Ruku v ruce s oživením na hypotečním trhu ve druhém kvartále letošního roku přichází oživení na trhu s novostavbami. V Praze se jich prodala tisícovka za necelých devět miliard korun. Z analýzy developerů Central Group, Trigema a Skanska Residential dále vyplývá, že ceny za metr čtvereční se stále drží v průměru na 150 tisících korunách.

Přečíst článek
Dům Fragment v Karlíně objímá obří socha.

Fragment v Karlíně opět budí pozornost. Po obřích sochách zaujalo obří nájemné

Ještě před svým dokončením vyvolal projekt nájemního domu Marcela Sourala a jeho skupiny Trigema velké pozdvižení. A to hlavně díky obří soše ženy, která dům objímá.

Přečíst článek
Dalibor Martínek: Nájemní bydlení budoucnosti? Rodiny s dětmi, zapomeňte

Dalibor Martínek: Nájemní bydlení budoucnosti? Rodiny s dětmi, zapomeňte

V Česku jako neslavné houby po dešti přibývají projekty nájemního bydlení. Neslavné proto, že slovní spojení houby po dešti je strašně otřepané slovní klišé. Faktem však je, že se celý trh bytové výstavby přepnul do módu výstavby nájemních bytů. Trend je jasný, nájemní bydlení, za každou cenu, míní komentátor newstream.cz Dalibor Martínek.

Přečíst článek
miliardář Marcel Soural, šéf developerské společnosti Trigema

České hory zažijí souboj miliardářů. Po Rattajovi investuje do skiareálů i Soural z Trigemy

Developerská skupina Trigema miliardáře Marcela Sourala podala nabídku na koupi skiareálu v krkonošské Rokytnici nad Jizerou. Lyžařské středisko s 20 kilometry sjezdovek je největším skiareálem v Libereckém kraji a pátým největším v zemi.

Přečíst článek
Byty a domy v Česku zlevňují už víc než rok. Ale pozor, velcí developeři se dosud tvářili, že se jich tento vývoj netýká.

Dalibor Martínek: Bod zlomu. Velcí developeři udělali, co nikdo nečekal. Začali zlevňovat, ale snaží se to maskovat

Byty a domy v Česku zlevňují už víc než rok. Všude se o tom píše. Ale pozor, velcí developeři se dosud tvářili, že se jich tento vývoj netýká. Že jde jen o nějaké staré byty někde na okraji měst nebo v divočině. Neustále dokola nám klíčoví stavitelé omílali písničku, že nové bydlení prostě musí zdražovat, drahé materiály, dlouhé povolovací řízení a tak dále. Oblíbené pohádky developerů.

Přečíst článek
Prosek Park - vizualizace projektu nájemního bydlení.

Obrat k nájemnímu bydlení. Velcí developeři hledají odbyt a nabízejí městu výstavbu levných bytů

Na jedné straně nálepka luxusního bydlení v atraktivních lokalitách, na druhé levné nájemní byty pro město. Top hráči na pražském rezidenčním trhu se snaží dohnat skomírající prodeje výstavbou obecních bytů. Dostupné bydlení chystá po Finepu také Sekyra Group, zapojit se chce i Central Group.

Přečíst článek
David Černý a jeho vztyčený prostředníček.

David Černý už zase provokuje. Vztyčil v Praze obří prostředníček

Sochař David Černý je známý rebel. A nyní v Praze připravil další provokativní kousek ze své dílny. Černý v minulosti mimo jiné dodal do Bruselu skulpturu nazvanou Entropa, která měla být jakýmsi podpisem pod prvním českým předsednictvím Evropě v roce 2009. Když uprostřed předsednictví padla tehdejší Topolánkova vláda, nechal Černý svůj obří výtvor z Bruselu odvézt.

Přečíst článek
Nemovitostní fondy nakoupily tisíce nájemních bytů. A lákají velké realitní hráče i katolickou církev

Nemovitostní fondy skoupily tisíce nájemních bytů. A nájemní byznys láká i velké realitní hráče či katolickou církev

Tisíce nájemních bytů v Praze by mohly být ve vlastnictví nemovitostních fondů. Nájmy jsou vzhledem k poklesu prodejů bytů do vlastnictví na vzestupu a z aktuálního vydání studie českého realitního trhu Asociace pro rozvoj trhu nemovitostí (ARTN) a z dnešního diskusního setkání v Praze vyplynulo, že zájem investorů o nákupy projektů po loňském útlumu začíná stoupat.

Přečíst článek
Tam kde stával lihovar bude nová čtvrť.

FOTOREPORTÁŽ: Smíchov už nebude černá díra Prahy. Vyroste zde nová čtvrť plná bytů i kultury

Skoro pět tisíc metrů čtverečních na místě bývalého smíchovského lihovaru by se do konce roku 2026 mělo zcela proměnit. Na místě opuštěného industriálního areálu, který zeje prázdnotou od roku 2001, má vzniknout nová čtvrť po vzoru známé londýnské Kings Cross.

Přečíst článek
bytové domy, byty, ilustrační foto

Malí developeři nezvládají, nabízejí své projekty velkým hráčům. Ti se do nich ale nehrnou

Na začátku často bývala myšlenka na výstavbu vlastního, malého developerského projektu o pár desítkách bytů. A na jejich prodeji vydělat majlant. Drobné firmy s pozemkem začaly shánět razítka a rozvíjet plán. V posledních měsících však řada těchto záměrů bere za své. Zdražilo financování, zamrzla poptávka po nových bytech. Sny o pěkném zisku se začaly rozplývat v mlze.

Přečíst článek
Reklama

News box

Japonský akciový index Nikkei 225 za uplynulý fiskální rok zpevnil o rekordních 12.328 bodů, a 📈 posílil tak o 44 procent. Japonským akciím pomáhá zájem ze strany zahraničních investorů, který umocňuje slabý kurz jenu a také očekávání, že japonská centrální banka bude pokračovat v uvolněné měnové politice. Fiskální rok v Japonsku končí v březnu.
Tádžické bezpečnostní složky tento týden zadržely 9️⃣ lidí, kteří podle nich mají vazby na podezřelé z teroristického útoku v koncertní síni u Moskvy a na Islámský stát-Chorásán, tedy afghánskou odnož tohoto teroristického uskupení. S odvoláním na bezpečnostní zdroj v této středoasijské zemi to dnes uvedla agentura Reuters.
Japonsko  obnoví finanční pomoc úřadu OSN pro palestinské uprchlíky UNRWA, kterou v lednu spolu s více než desítkou zemí pozastavilo kvůli tomu, že Izrael obvinil několik zaměstnanců tohoto úřadu z terorismu.
Realitní společnost CPI Property Group loni 📈 zvýšila konsolidovaný hrubý provozní zisk (EBITDA) o 28,1 procenta na 778 milionů eur (19,7 miliardy korun). Celkové příjmy pak vzrostly o 32,1 procenta na 1,69 miliardy eur. Firma, jejímž většinovým vlastníkem je český miliardář Radovan Vítek.
Při leteckých úderech na severozápadě Sýrie dnes brzy ráno zahynulo nejméně 4️⃣2️⃣ lidí, informovala exilová Syrská organizace pro lidská práva (SOHR). Podle ní jsou mezi oběťmi syrští vojáci a nejméně šest členů libanonského hnutí Hizballáh. 
Rusko v noci na dnešek podniklo další rozsáhlý vzdušný útok na Ukrajinu, která hlásí poškození  energetické infrastruktury v různých částech země. Odstávky v dodávkách elektřiny hlásí Dněpropetrovská a Charkovská oblast, píše na svém ruskojazyčném webu stanice BBC. 
V oblíbené počítačové 🎮 hře Fortnite je nově možné navštívit kyjevské náměstí Nezávislosti, zvané Majdan. Na speciálně vytvořené mapě se nebojuje, ale setrváním na ní hráči přispívají na obnovu nemocnice u Mykolajivu na jihu Ukrajiny, kterou zničily ruské útoky ve více než dva roky trvající válce. 
Při izraelských úderech mířených na oblast nedaleko Halabu (Aleppa) na severu Sýrie zahynulo podle agentury AFP nejméně 3️⃣6️⃣ syrských vojáků. Izrael podle exilové Syrské organizace pro lidská práva (SOHR) cílil na sklady zbraní poblíž mezinárodního letiště.
Reklama
Reklama
Doporučujeme