Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

vila - informace o tématu

Socialistická stavba se díky rekonstrukci přeměnila na luxusní vilu.

Není břízolit, jako břízolit. Aneb jak se socialistická kostka v Podolí proměnila na vilu

Ze socialistického domku se díky nápadité rekonstrukci stala moderní vila. Má všechno: ateliér, krb, salon i krásné výhledy na řeku a Prahu. A nemusí se stydět ani za břízolit na fasádě.

Přečíst článek

Pro tři lidi a dva psy. Jak vypadá vila ze dřeva se dvěma bazény v srdci vinařského kraje?

Přečíst článek

Hostila prvorepublikovou smetánku i Masaryka. Jak se v honosné vile bydlí teď?

Přečíst článek
Schieszlova vila

Petice nepomohla. Dělníci začali rozebírat prvorepublikovou vilu pod Petřínem

Dělníci začali rozebírat střechu historické vily umístěné na smíchovském úpatí Petřína. Majitelé skrytí za sítí kyperských firem plánují prvorepublikovou budovu kompletně přestavět a rozšířit na přilehlou zahradu. Proti záměru protestují místní obyvatelé, kteří k tomu uspořádali petici a podali podněty k několika institucím. On-line petici dosud podepsalo asi 2500 lidí. Dnes se před vilou sešlo asi 30 z nich, zatímco dělníci pokračovali v práci.

Přečíst článek
Krejčířova vila v Černošicích je opět na prodej

Krejčířova vila je znovu na prodej. Prošla rekonstrukcí a je dvakrát dražší

Vila odsouzeného Radovana Krejčíře v Černošicích u Prahy je znovu na prodej. Po rozsáhlé rekonstrukci je v nabídce téměř za 55 milionů korun, což je dvojnásobek původní ceny. Pokusy o dražbu vily začaly v roce 2016, v listopadu 2021 byla vydražena za 21,38 milionu korun.

Přečíst článek
Lützowova vila je od roku 1964 kulturní památkou. Vyjde na sedm milionů dolarů.

Mramorový luxus za sedm milionů dolarů. Sotheby's nabízí k prodeji vilu v Karlových Varech

Devět ložnic, čtyři koupelny a hlavně více než dva tisíce metrů čtverečních pozemku s altány a sochami v Karlových Varech je na prodej. Lützowovu vilu nabízí síť Sotheby´s International Realty za sedm milionů dolarů (téměř 150 milionů korun).

Přečíst článek
Vila na Hřebenkách prošla zdařilou rekonstrukcí.

I ve 100 let staré vile se dá moderně bydlet. Ta Na Hřebenkách má díky rekonstrukci zpět svou noblesu

Sto let stará vila Na Hřebenkách prošla modernizací. Přibyly moderní technologie a změnily se i dispozice. Podívejte se na výsledek z pera architektů No Architects.

Přečíst článek
Mark Zuckerberg

Zuckerberg prodal vilu. V San Francisku je z toho realitní deal roku

Spoluzakladatel internetové sociální sítě Facebook Mark Zuckerberg prodal svůj dům v San Francisku. Cena? 31 milionů dolarů, v přepočtu asi 745 milionů korun. Jde o nejdražší prodej domu od začátku letošního roku v celé Bay Area. Informoval o tom realitní web The Real Deal.

Přečíst článek
Vila v Dobřichovicích po rekonstrukci

Vilu v Dobřichovicích obýval F. X. Šalda. Po rekonstrukci zde našly domov technologie

Jak přetvořit vilu z počátku 19. století na moderní bydlení s prvky chytré domácnosti tak, aby se dochovaly původní historické detaily? Výsledek práce příbramského studia sami zhodnoťte v naší galerii.

Přečíst článek
Vila od slovenských architektů na Mallorce.

Výhled na moře z koupelny. I tak lze žít na Mallorce

Vila „Casa Fly“ od slovenských architektů ze studia Beef se stylově vznáší ve vilové zástavbě na Mallorce. Majitelům nabízí veškeré vymoženosti moderního bydlení, přitom je plně v souladu s místní tradicí.

Přečíst článek
Vila v Novém Jičíně.

Vespod beton, nahoře dřevo. Vila v Novém Jičíně je moderní verzí antické stavby

Pro kolemjdoucí vypadá vila v Novém Jičíně jako nedobytná pevnost bez zahrady. Ve skutečnosti to tak ale není, jejím jádrem je zelené atrium, které je přístupné ze všech přiléhajících místností.

Přečíst článek
Vila v Kostelci nad Ohří vznikla podle návrhu architektů ze studia ADR.

Na místě cihelny stojí vila s bazénem a heliportem

Horizontální vila s dřevěným obkladem stojí na místě někdejšího industriálního areálu. Objekt vznikl podle projektu architektonického ateliéru ADR.

Přečíst článek
Vilu v Tróji navrhli architekti a designéři ze studia Coll Coll.

Vila v Troji za 80 milionů má výjimečný výhled na Prahu i do budoucnosti

Po návratu z Kanady se chtěl mladý pár usadit v Praze. Snil o domě, ve kterém bude klidně žít i pracovat. Výsledkem je vila postavená v duchu palladiánských staveb s technologiemi ovládanými umělou inteligencí.

Přečíst článek
Reklama

News box

Tuzemská měna vůči oběma hlavním světovým měnám zpevnila 💪. Oproti předchozímu závěru posílila shodně o dva haléře, když se obchoduje v kurzu 25,36 koruny za euro a 23,36 koruny za dolar. 
Pražská burza po pěti týdnech růstu oslabila 📉, index PX klesl v uplynulém týdnu o téměř procento na 1597,8 bodu. Nejvíce rostly akcie Erste Bank, naopak největší oslabení zaznamenaly cenné papíry společnosti Piluka. V předchozím týdnu index PX stoupl o 1,4 procenta.
Bitcoin by ještě do konce prázdnin mohl překonat dosavadní rekord 73 800 dolarů (1,72 milionu korun) a přiblížit se hranici 80 tisíc (1,87 milionu korun). Impulzem by mohl být očekávaný projev amerického prezidentského kandidáta Donalda Trumpa na největší světové bitcoinové konferenci v Nashvillu. Shodli se na tom oslovení ekonomové a experti na kryptoměny. Nyní se bitcoin obchoduje okolo 66 tisíc dolarů (1,54 milionu korun). Číst více
Ruská centrální banka podle očekávání zvýšila 📈 svou základní úrokovou sazbu o dva procentní body na 18 procent, tedy na nejvyšší úroveň za více než dva roky. Banka poukázala na zrychlení růstu spotřebitelských cen. Předpověděla, že v celém letošním roce bude inflace v Rusku činit 6,5 až 7,0 procenta.
Evropská unie v rámci podpory Ukrajiny uvolnila první výplatu peněz z výnosů plynoucích ze zmrazených ruských aktiv. Ukrajina tak získá 1,5 miliardy eur 💶 (zhruba 38 miliard korun) na posílení vojenských kapacit a obnovu země. 

Škoda Group nechystá protinávrh na převzetí rivala Talgo. Český výrobce vlaků má zájem o spojení svých průmyslových aktivit s aktivitami španělského rivala Talgo, nehodlá však předložit návrh na jeho převzetí, kterým by konkuroval nabídce ze strany maďarské společnosti Ganz-Mávag. Vyplývá to podle agentury Reuters z dopisu, jehož obsah firma Talgo zveřejnila. 

Výstavba prvního úseku vysokorychlostních železničních tratí (VRT) 🚄 mezi Brnem a Přerovem by měla začít v příštím roce. Práce na úseku mezi Brnem a Břeclaví začnou v roce 2026, úsek Moravská brána pak nejpozději v roce 2028. Uvedl to ministr dopravy Martin Kupka (ODS).
Investiční společnost Tomáš Čupra TCF Capital investovala několik desítek milionů korun do české firmy Eco-Stations, za které získá postupně až třicetiprocentní podíl ve firmě. Cílem investice je zefektivnění výroby a pomoc společnosti s rozvojem služeb v podobě čištění vzduchotechniky a výrobních zařízení suchým ledem. Číst více
Městský soud v Praze schválil ukončení provozu závodu Energetického Holdingu Malina. Navrhl to insolvenční správce firmy, protože podnik už podle něj prakticky nefunguje. Vyplývá to z informací v insolvenčním rejstříku. Firma s dluhy za více než miliardu korun, která se zabývala instalacemi fotovoltaických ☀ panelů na střechy, je v konkurzu. To znamená likvidační řešení úpadku prostřednictvím rozprodeje majetku.
Několik pařížských nádraží v noci čelilo cíleným žhářským útokům na železniční infrastrukturu. Provoz na třech ze čtyř vysokorychlostních tratí 🚄 je silně narušen. Uvedl to francouzský železniční dopravce SNCF. Doprava bude v den zahájení olympijských her značně narušena, obtíže přetrvají nejméně do konce víkendu, uvádí AFP. Číst více
Reklama
Reklama
Doporučujeme