Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Sídlo na Kampě nebo středověká tvrz. Na kolik vyjdou podobné nemovitosti?

Rodinné sídlo na Malé Straně je na prodej.
Se svolením Luxentu
Petra Jansová

Jisté zpomalení lze pozorovat i v segmentu luxusních nemovitostí. Movití klienti se svojí koupí zatím vyčkávají. A výběr „luxusních“ nemovitostí je opravdu široký. Za stovky milionů se dá koupit renesanční tvrz nebo rodinné sídlo na Malé Straně hned u Kampy.

Reklama

Obchod nemovitostí v nejvyšším cenovém segmentu netrpí tím, že by byl nedostatek kupujících. Naopak je jich stále více, zatím ale spíš vyčkávají, popisují aktuální situaci na trhu realitní makléři.

A i když se uskutečnění obchodu proti minulým letům výrazně prodlužuje, ani u trofejních nemovitostí nedošlo k nijak razantnímu poklesu cen.

Historické nemovitosti před rekonstrukcí se dnes pohybují v řádech do 20 milionů korun, zcela výjimečně do 10 milionů korun. Jedním z klíčových faktorů cenotvorby je lokalita, kromě blízkosti Prahy nebo velkých měst, cenu nahoru i v případě trofejních nemovitostí šponuje dojezdová vzdálenost na německé či rakouské hranice.

Barokní zámek v Mirošově je na prodej.

Zámek u Rokycan je na prodej. Jde o jednu z nejdražších nemovitostí na tuzemském trhu

Barokní zámek nedaleko Rokycan je na prodej. Před téměř 10 lety za něj současný majitel zaplatil 100 milionů korun, po rekonstrukci za něj chce 130 milionů korun. Historický komplex je tak suverénně jednou z nejdražších nemovitostí na tuzemském trhu.

Přečíst článek

Námi vybrané nemovitosti, ať už renesanční tvrz za 110 milionů nebo vodárenská věž za desítky milionů, patří k tomu nejzajímavějšímu na tuzemském realitním trhu. 

Libeňská vodárenská věž na prodej. Za 80 milionů korun.

Na vrcholu byt, vespod bazén. Vodárenská věž v Libni je na prodej za 80 milionů

Nad Libní se tyčí už téměř 120 let. Do 90. let některé z tamních činžáků zásobovala vodou. A po tom jen chátrala, než se ji ujal soukromý investor, a chráněnou stavbu zrekonstruoval. Na samém vrcholu vznikl mezonet, další prostory jsou připravené pro jakýkoliv účel. Věž může sloužit k bydlení, ale třeba i jako sídlo firmy, a to za 80 milionů korun.

Přečíst článek

Zámek v Klecanech je zase na prodej.

Zámek v Klecanech je opět na prodej. Před 10 lety se za něj majitel chtěl miliardu, kupce nenašel

Bylo v něm kino nebo sídlo armády a jeho majitelem je německý podnikatel Jens Beckhäuser, nekorunovaný král předváděcích akcí. Ten se kulturní památku snažil prodat už před 10 lety a požadoval za ni podle dostupných informací jednu miliardu korun. Zámek Klecany se nyní opět objevil v nabídce realitní kanceláře Sotheby´s. Cena už ovšem není veřejně známá.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Huť František postavená ve stylu a způsobem původních lesních hutí se zachovala v původní podobě, stejně jako sklářská osada Na Kácku, jejíž je součástí.

Huť v obci Sázava si zahrála v Báječných letech. Teď ji nadace Vieweghů prodává

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme