Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Definitivní stopka projektu Jiřičné v Revoluční. Investor vypisuje novou soutěž, v porotě zasedne i Gebrian

Pohled na proluku v Revoluční ulici
ČTK
Petra Jansová

Sledovaný a několikrát měněný projekt Evy Jiřičné do Revoluční ulice v Praze 1 se realizovat nebude. Majitel pozemku, společnost RSJ, vypsal novou architektonickou soutěž.

Reklama

Na pozemku po zbouraném domu v Revoluční ulici u Štefánikova mostu měl původně vyrůst nový podle projektu ateliéru AI Architects Evy Jiřičné. Architekti zmíněného studia na projektu pracovali od roku 2014. Ani přes několik přepracování ale projekt nezískal povolení památkářů.

Investiční skupina RSJ proto vyhlásila ve spolupráci s kanceláří MOBA veřejnou architektonickou soutěž na nový dům. „Zvolili jsme cestu otevřené, transparentní architektonické soutěže a odborné poroty, která by měla pro nároží v Revoluční ulici vybrat ten nejlepší návrh,“ komentuje vypsání soutěže asset manažer investiční skupiny RSJ Jakub Mikulášek.

Takto bude vypadat nový smíchovský terminál.

FOTOGALERIE: Smíchovské nádraží vypadá spíš jako brownfield. To se ale brzy změní

Projekt rekonstrukce Smíchovského nádraží je opět o krok blíž k začátku realizace. Začne se letos odstraněním lávky do Radlic. Hotovo by mohlo být do čtyř let.

Přečíst článek

Jedním z hlavních důvodů pro vypsání architektonické soutěže na nový návrh je začlenění hlavních zúčastněných stran do celého procesu. Členy poroty budou odborní zástupci hlavního města stejně jako městské části Praha 1.

V porotě zasedne holandský architekt Winy Maas z ateliéru MVDRV, propagátor architektury Adam Gebrian či Ondřej Císler, autor koncepční studie Hradební korso pro IPR Praha. Výsledky souteže, kterou organizuje kancelář MOBA pod vedením Igora Kovačeviće, budou známy nejříve v listopadu.

Většinovým akcionářem investiční skupiny RSJ, která se věnuje investicím do výstavby bytových i kancelářských budov, je Libor Winkler.

video

Raději budu mít deset procent na miliardě, než 90 procent na milionu. Lidem je třeba dát důvěru, říká investor Libor Winkler z RSJ

Libor Winkler spolu se zakládajícími partnery přibral do akcionářské struktury RSJ i několik zaměstnanců. „Kdybych se měl pochválit, tak moje přidaná hodnota je, že dokážu dávat lidem důvěru,“ říká investor a filantrop. To podle něj platí i v případě dalších investičních aktivit, které sahají od biomasy na Ukrajině po víno. „Lidé, co nikomu nedůvěřují, nemohou investovat a v podstatě ani podnikat,“ říká v epizodě seriálu Jiný peníze investorky Andrey Ferancové Bartoňové a vydavatelky newstream.cz Terezy Zavadilové. Pořad se natáčí v prezidentském apartmá pražského hotelu Augustine.

Přečíst článek

Eva Jiřičná

Královna architektury. Eva Jiřičná proslavila Čechy až v New Yorku, komora ji uvedla do síně slávy

Eva Jiřičná se proslavila nejen v Česku. Její architektonický přístup oceňují třeba i ve Velké Británii. Dokládá to celá řada prestižních mezinárodních ocenění. K nim nyní přibylo další. Jiřičné celoživotní dílo vyznamenala Česká komora architektů.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

V Revoluční ulici v Praze vznikne nový dům s pasáží

Praha získá novou dominantu. V Revoluční ulici vyroste levitující dům s pasáží

Přečíst článek
Současně se stavbou Vltavské filharmonie dojde i na revitalizace veřejného prostranství.

Nejenom nová budova filharmonie. Na Vltavské do dvou let započne stavební revoluce

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme