Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Pozemky zanedbané kladenské Poldovky se promění na moderní průmyslové centrum

Panattoni Business Park Kladno se bude skládat ze dvou moderních hal o celkové velikosti 88 500 metrů čtverečních.
Panattoni, se svolením
Petra Jansová
pej

Brownfield na pozemku bývalé Poldovky se dočká revitalizace. Nový majitel ho promění na průmyslový areál o velikosti téměř 90 tisíc metrů čtverečních. Udržitelné haly v nejvyšším standardu pro investora postaví společnost Panattoni. Investice přinese až 2000 nových pracovních pozic a pomůže s hospodářskou transformací v dané oblasti, uvedli zástupci investora.

Reklama

Průmyslový park Panattoni Business Park Kladno budou tvořit dvě haly o ploše 55 500 a 33 tisíc metrů čtverečních. Stavby by měly podle investora splňovat nejpřísnější ekologické nároky a požadavky. 

CTP Group dokončila stavbu první ze dvou hal v Hradci Králové

CTP dokončila v Hradci Králové první z hal, které před lety rozestavěla bez povolení

Developerská společnost CTP dostavěla v Hradci Králové první ze dvou hal, které začala před osmi lety budovat bez stavebního povolení. Povolení pro dostavbu hal získala loni, předtím se na legalizaci stavby dohodla s hradeckou radnicí. Druhou halu by společnost chtěla dokončit na jaře roku 2023, oznámila CTP. Logistické haly v Hradci Králové a jeho okolí v poslední době vybudovaly i další firmy.

Přečíst článek

Bývalé železárny Poldi v dobách největšího rozmachu zaměstnávaly až čtyři tisíce lidí. Ocel nebo titanové slitiny na výrobu akrobatických letounů dodávaly československé armádě už během první republiky. Celý komplex navíc dlouho patřil k nejdůležitějším hospodářským tahounům celé země. Po ekonomické transformaci se však z velké části stal nevyužívaným brownfieldem, který navíc působí zátěž pro životní prostředí.

Ekologicky šetrný průmyslový areál

Nyní je konečně čas zahájit dekontaminaci území a následně vybudovat ekologicky šetrný průmyslový areál, jenž přinese prostor pro růst společností a celkové ekonomické oživení regionu s návazností na industriální historii Kladna,“ říká Pavel Sovička, generální ředitel Panattoni pro ČR a Slovensko. Zahájení bouracích a sanačních prací se chystá na konec tohoto roku.

Nový areál Logport Prague West vyrůstá v Jinočanech u Prahy.

U Prahy vyroste do roka další logistický areál. Práci by zde mělo najít na 400 lidí

Na západním okraji Prahy má vzniknout nový obchodně-průmyslový areál o celkové pronajímatelné ploše 150 tisíc metrů čtverečních. V Jinočanech v blízkosti pražského okruhu jej postaví český developer Logport Development. Podle vedení firmy by měla být většina projektu dokončena už příští podzim.

Přečíst článek

Investici v místě bývalých oceláren bereme jako vklad pro celkovou rekultivaci, která zásadně obohatí celé Kladno,“ uvedl člen představenstva investiční skupiny RSJ Lukáš Musil. „V této lokalitě je to již náš druhý projekt a věřím, že není posledním. Kladensko má obecně ideální předpoklady pro další rozvoj, a i proto ve městě zvažujeme možnosti rezidenční výstavby,“ dodal.

Projekt již má vydané územní rozhodnutí a po dokončení sanace území by výstavba mohla začít v průběhu příštího roku.

Investiční skupina RSJ bude v logistice nadále posilovat, do výstavby nových areálů hodlá investovat dalších 100 milionů eur.

Logistický Park Nošovice

Trh se sklady láme u nás rekordy. Proč tedy firmy i investoři míří ven?

Česká republika hrála v logistice Střední Evropy vždy docela významnou nebo alespoň zajímavou úlohu. Především to bylo díky centrální poloze a dobré dostupnosti. V poslední době to ale vypadá, že se „vítr obrací“ čím dál více na Polsko, které nabízí spoustu lákadel. Odchází tam nejen firmy, ale i investoři a industriální developeři. Ti, co chtějí zůstat u nás, musí plánovat dlouho dopředu nebo se spokojit s omezenými prostorami. Co dělá Polsko lépe než my?

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Natáčení podcastu s generálním ředitelem Panattoni Pavlem Sovičkou

Pavel Sovička z Panattoni: Slováci i Poláci vítězí miliardové zakázky častěji než my

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme