Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

CTP dokončila v Hradci Králové první z hal, které před lety rozestavěla bez povolení

CTP Group dokončila stavbu první ze dvou hal v Hradci Králové
poskytnuto CTP Group
 ČTK

Developerská společnost CTP dostavěla v Hradci Králové první ze dvou hal, které začala před osmi lety budovat bez stavebního povolení. Povolení pro dostavbu hal získala loni, předtím se na legalizaci stavby dohodla s hradeckou radnicí. Druhou halu by společnost chtěla dokončit na jaře roku 2023, oznámila CTP. Logistické haly v Hradci Králové a jeho okolí v poslední době vybudovaly i další firmy.

Reklama

Nájemcem první haly s plochou přes 5000 metrů čtverečných v CTParku u výpadové silnice z Hradce Králové na Ostravu se stala logistická společnost Geis. Halu si již převzala do zkušebního provozu. Ve spolupráci s městem také CTP u areálu na hlavní silnici I/11 vybudovala světelnou křižovatku. Druhá hala bude mít rozlohu přes 7000 metrů čtverečných. Část budovy již má pod nájemní smlouvou firma pro skladování lékárenského zboží. „K dispozici jsou ještě další dvě jednotky vhodné pro skladování, logistiku či lehkou výrobu,” uvedla CTP. V hale budou prostory například pro maloobchod, kanceláře či autoservis.

Areál bez stavebního povolení CTP rozestavěla od podzimu 2014 do března 2015. Cestu k legalizaci stavby otevřela v roce 2019 dohoda o narovnání mezi CTP a městem. Firma jako kompenzaci městu dala 15 milionů korun, radnice naopak společnosti dala souhlas s využitím městských pozemků pro cestu k halám. CTP je největším evropským vlastníkem, developerem a správcem logistických a průmyslových nemovitostí s více než 9,5 miliony metrů čtverečních pronajímatelných prostor v celkem deseti zemích.

Accolade Kojetín

V Česku už není co kupovat. Accolade miliardáře Kratiny vyrazila pro haly do Polska

Realitní fond Accolade Industrial Fund se rozhodl rozšiřovat své portfolio o polské industriální a logistické nemovitosti. Vedle distribučního centra v Kojetíně na Přerovsku nyní investoval v Polsku do trojice prémiových parků. Transakce jen za tuto čtveřici přesáhla 6,6 miliardy korun. Ani další investoři se za své industriální nákupy v Polsku nemusí stydět. Svědčí o tom také poslední statistiky polského trhu skladových a logistických prostor, které lámou rekordy i vyjádření analytiků, že investoři už zase začali polskému trhu důvěřovat.

Přečíst článek

Na opačném konci Hradce Králové u dálnice D11 v bývalém areálu ČKD Plotiště chystá otevření logistického centra balíkový přepravce PPL CZ. Překladiště s automatickou třídičkou je na ploše 4,6 hektaru a zahrnuje sklad o velikosti přes 10 tisíc metrů čtverečných. Společnost PPL CZ v minulých dnech uvedla, že nové centrální depo otevře na podzim. Dosavadní centrální depo má PPL u Prahy v Říčanech – Jažlovicích a jeho kapacita 15 tisíc zásilek za hodinu již nestačí.

Nový logistický areál v režii developerské společnosti Panattoni také vznikl v Týništi nad Orlicí na Rychnovsku. Dvě haly o velikosti 16 300 metrů čtverečných a 9900 metrů čtverečných vyrostly od loňského roku u silnice I/11, zhruba 16 kilometrů na východ od hradeckého CTParku. Větší halu v minulých měsících obsadily logistická společnost Dachser Czech Republic a dopravní a logistická společnost C.S.CARGO. Menší halu obsadil český výrobce elektrokol Totem Bikes.

CTP Park - vizualizace

Skladový gigant CTP za pololetí vydělal téměř 12 miliard

Extrémně dobré pololetní výsledky developera průmyslových parků CTP, který působí převážně na českém trhu, významně ovlivnila především trojice faktorů – nové akvizice, dokončené developerské projekty s novým nájemným a přecenění portfolia. 

Přečíst článek

Přední průmyslový developer působící v Česku, CTP Group, udal další zelené dluhopisy za miliardu eur. Na ilustračním snímku ostravský průmyslový park.

CTP udala zelené dluhopisy za miliardu eur. Investoři by koupili i čtyřnásobek

Průmyslový developer CTP oznámil vydání už čtvrté a dosud největší emise zelených dluhopisů. Zájem o ně byl enormní, čtyřnásobně převyšoval nabídku. Dvě stovky institucionálních investorů do nich celkem vložili jednu miliardu eur.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

I takto by mohly vypadat logistické areály.

Místo asfaltu trávníky, kromě hal i administračky. Architekti se zaměřili na proměnu logistických areálů

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme