Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde
Vše o: Prezidentské volby 2023

Pavel má po „superdebatě“ podle sázkových kanceláří dvoutřetinovou šanci na výhru

Kandidáti na prezidenta před nedělní superdebatou na ČT. Ve vysílání oznámil Středula, že odstupuje z volby.
ČTK
Lukáš Kovanda

Petr Pavel po včerejší televizní „superdebatě“ na nejsledovanější tuzemské komerční televizi Nova podle tuzemských sázkových kanceláří upevnil své šance na celkové vítězství v prezidentské volbě. Naopak Andrej Babiš a zejména Danuše Nerudová si dnes – v den otevření volebních místností v ČR – pohoršili. Lidé mohou volit novou hlavu státu do zítřka.

Reklama

Včera se kurz bývalého vysokého představitele české armády a NATO Petra Pavla pohyboval u českých sázkových kanceláří Tipsport (a sesterské Chance), Fortuna, SazkaBet a Betano v rozmezí od 1,45:1 do 1,52:1, v průměru tedy činil 1,475:1. Podle kurzů vypsaných dnes, pohybujících se v rozmezí od 1,42:1 do 1,45:1, je Pavlův kurs v průměru 1,435:1.

Sledujte prezidentské volby on-line

Oproti včerejšku si tedy mírně polepšil. Pravděpodobnost jeho vítězství v prezidentském klání tedy stoupla ze včerejších 67,8 procenta na dnešních na 69,7 procenta.

Babiš a Nerudová si po debatě pohoršili

Naopak další dva favorizovaní kandidáti si mezi včerejškem a dneškem pohoršili. Šéf hnutí ANO a bývalý premiér Andrej Babiš dle průměrného kursu čtyř zmíněných sázkových kanceláří z 3,43:1 na 3,475:1. Jeho kurzy dnes sázkové kanceláře vypisují v rozpětí od 3,3:1 do 3,55:1, včera to bylo rozpětí od 3,37:1 do 3,5:1. Babišovy šance na celkové vítězství tak mezi včerejškem a dneškem mírně klesly. Včera měl pravděpodobnost triumfu 29,2 procenta, dnes 28,8 procenta.

Bývalá rektorka Mendelovy univerzity Danuše Nerudová si mezi včerejškem a dneškem pohoršila rovněž. A to z průměrného kursu 12,5:1 procenta na 15,125:1. Pravděpodobnost jejího triumfu se tedy snížila z osmi na 6,6 procenta. 

Dalibor Martínek: Ohňostroj na závěr kampaně? Jen líbivé řeči a burza populismu

Dlouho očekávaná, finální televizní debata Babiše, Nerudové a Pavla slibovala zpočátku naději, že bude jiná než ty předchozí. Originálnější, třeskutější. Což bylo dáno jednak nízkým počtem účastníků a také přítomností Babiše. Absence hýkajícího publika ve studiu byla také spíše pozitivní.

Přečíst článek

Andrej Babiš je nevinen v kauze Čapí hnízdo

Dalibor Martínek: Babiš jako hlavní soupeř? Omyl, všichni ho milují

Hlavní číslo show může začít. Nejmarkantnější to bylo ve středeční „superdebatě“ na Primě. Generál Pavel očekávaně nepřítomnému Babišovi přinesl dárek v podobně červené kšiltovky. Měl to být asi vtip, chtěl ho popíchnout, zesměšnit. I v jeho nepřítomnosti. Nicméně ukázal, jak moc je pro něj Babiš důležitý. Potřebuje ho. Kdyby nebyl Babiš, nemohl by se proti nikomu vymezovat. Zbyla by mu jen jeho fešná tvář.

Přečíst článek

David Černý

David Černý: Není to veselá situace. 30 let po konci bolševika budeme zase volit bolševika

Vyjádří se i tentokrát sochař David Černý skrze svoji tvorbu k nadcházejícímu vítězi prezidentské volby? A bude to spíš srdce nebo vztyčený prostředníček? A koho bude Černý volit? „Mám intenzivní pocit, že budu volit zejména proti někomu,“ říká v rozhovoru pro Newstream.

Přečíst článek

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme