Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Který americký prezident je lepší volba pro vztahy s Ruskem? Putin ukázal na Bidena

Americký prezident Joe Biden
ČTK
 ČTK

Současný americký prezident Joe Biden je zkušenější a předvídatelnější než jeho předchůdce Donald Trump, řekl v rozhovoru šéf Kremlu Vladimir Putin podle agentury TASS. Na dotaz, kdo by byl v čele Spojených států pro Rusko lepší, Putin odvětil, že Biden. Moskva je podle slov ruské hlavy státu připravena spolupracovat s kýmkoliv, koho si Američané letos na podzim do Bílého domu zvolí.

Reklama

„Je to zkušenější, předvídatelnější člověk, je to politik staré formace,“ řekl na adresu současného demokratického prezidenta USA Bidena šéf Kremlu v rozhovoru s novinářem kanálu Rossija-1 Pavlem Zarubinem. „Budeme ale spolupracovat s jakýmkoliv americkým lídrem, kterému vysloví americký národ důvěru,“ dodal šéf Kremlu.

O Trumpovi Putin řekl, že má vlastní názor na to, jak by se měly vyvíjet vztahy Washingtonu s jeho spojenci, když podle ruské státní agentury komentoval „současnou nespokojenost“ v Evropské unii v souvislosti s možným návratem Trumpa do funkce prezidenta USA.

Putinův rozhovor u Moskvanů propadl. Dali přednost televizní zábavě

Putinův rozhovor u Moskvanů propadl. Dali přednost televizní zábavě

Rozhovor, který ruský prezident Vladimir Putin poskytl americkému moderátorovi Tuckerovi Carlsonovi, u televizních diváků v Moskvě propadl. Interview, kterému se dělala velká reklama a o kterém Kreml tvrdil, že jej dychtivě sledoval celý svět, se v ruské metropoli nedostal ani mezi deset nejpopulárnějších televizních pořadů v uplynulém týdnu, uvedl na svém webu list The Moscow Times s odvoláním na údaje od společnosti Mediascope.

Přečíst článek

Spojené státy i Rusko letos čekají prezidentské volby. Zatímco v Rusku je za vítěze březnového hlasování předem považován Putin, Spojené státy čeká v listopadu klání, ve kterém se podle předpokladů opět střetne Trump s Bidenem.

Trump o víkendu vyvolal pobouření projevem na předvolebním mítinku. Prohlásil v něm, že jako prezident jednou varoval lídra nespecifikované alianční země, že USA by jí v případě ruského útoku nepřišly na pomoc, nebude-li dávat dostatečné peníze na obranu. Údajně tehdy dodal, že by Rusko „povzbuzoval, ať si dělají, co k čertu chtějí“, přičemž příběh prezentoval jako ukázku svého úspěšného nátlaku na spojence ohledně vojenských rozpočtů.

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme