Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Putinův rozhovor u Moskvanů propadl. Dali přednost televizní zábavě

Putinův rozhovor u Moskvanů propadl. Dali přednost televizní zábavě
Profimedia
 ČTK

Rozhovor, který ruský prezident Vladimir Putin poskytl americkému moderátorovi Tuckerovi Carlsonovi, u televizních diváků v Moskvě propadl. Interview, kterému se dělala velká reklama a o kterém Kreml tvrdil, že jej dychtivě sledoval celý svět, se v ruské metropoli nedostal ani mezi deset nejpopulárnějších televizních pořadů v uplynulém týdnu, uvedl na svém webu list The Moscow Times s odvoláním na údaje od společnosti Mediascope.

Reklama

Na žebříčku této společnosti skončilo interview s Putinem na 11. příčce, daleko za seriálem z lékařského prostředí a těsně před televizním kvízem. Podle žebříčku, sestaveného na základě průměrného počtu diváků starších čtyř let a jejich podílu na celkovém počtu obyvatel, se rozhovor s ruským prezidentem ocitl na stejné úrovni jako dokumentární seriál o zločinech spáchaných v sovětské éře.

Putin podle těchto čísel výrazně „prohrál“ i s pořadem o „nových ruských senzacích“ v podobě moderátorky Xenije Sobčakové, která byla Putinovou soupeřkou v prezidentských volbách v roce 2018. U volebních uren tehdy ovšem výrazně vyhrál Putin. U televizních diváků ale Putin tentokráte nedostihl ani propagandistické pořady typu Vesti něděli Dmitrije Kiseljova a Moskva, Kreml, Putin.

Moskvané vyslali Putinovi jasný signál. Chtějí se bavit

Skutečnost, že se Putinovo interview - první poskytnuté moderátorovi ze Západu od rozpoutání války - nedostalo mezi desítku nejsledovanějších pořadů, „je nečekané překvapení“, usoudila televizní kritička Anna Borodinová.

Údaje společnosti Mediascope jsou zatím jen za Moskvu, za celou zemi mají být k dispozici později, dodal deník.

Putin v rozhovoru tvrdil, že Ukrajina patří mezi „historická území“ Ruska, a příčiny ruské invaze hledal v éře Kyjevské Rusi v devátém století. Kromě toho prohlašoval, že je nemožné, aby Rusko bylo na Ukrajině poraženo. Ruský prezident také odmítl, že by Rusko mohlo napadnout i další země východní Evropy, jako jsou Polsko či Lotyšsko.

Tucker Carlson při rozhovoru s ruským prezidentem Vladimirem Putinem

Karel Pučelík: Tucker Carlson jako užitečný idiot

Tucker Carlson je prvním novinářem, který od začátku války na Ukrajině udělal rozhovor s Vladimirem Putinem. Není to však vyznamenáním za jeho práci, spíše jen posloužil zločinnému režimu, jako už mnozí jeho předchůdci SSSR či nacistickému Německu.

Přečíst článek

Carlson podle portálu Meduza nedal Putinovi ani jedinou nepříjemnou otázku, jakkoli to před rozhovorem sliboval, a nechal autokrata, aby „vyprávěl to, co vždycky“.

Putin si během rozhovoru rovněž stěžoval, že jej Západ „oklamal“ a „vodil za nos“ údajnými sliby, že se NATO nerozšíří na východ, a domáhal se ukončení dodávek amerických zbraní Ukrajině ještě před zahájením případných jednání o míru. Tvrdil, že v ruské ekonomice „nic nezhroutilo“ a odmítl pokládat za problém rostoucí závislost Ruska na Číně. Filozofie čínské zahraniční politiky podle Putina „není agresivní“ a „vždy hledá kompromis“, poznamenaly The Moscow Times.

Putin v rozhovoru s Carlsonem řekl, že Rusko nemá žádní zájem napadnout Polsko nebo Lotyšsko

Putin: Mír byl blízko, dokud Zelenskyj nezačal naslouchat Západu

Ruský prezident Vladimir Putin ve svém vůbec prvním rozhovoru pro média od vypuknutí rusko-ukrajinské války obvinil Spojené státy a další západní země z prodlužování války. Řekl také, že USA musí přestat dodávat zbraně na Ukrajinu.

Přečíst článek

Ruský prezident Vladimir Putin

Putin poskytl rozhovor americkému novináři nevalné pověsti

Ruský prezident Vladimir Putin poskytl v Moskvě rozhovor bývalému moderátorovi Fox News Tuckerovi Carlsonovi. O čem spolu diskutovali se svět dozví pravděpodobně zítra. Mezitím internet řeší nevalnou pověst a neprofesionální a nekritický přístup Carlsona ve vztahu k vybrané politické elitě. Novinářská obce má jasno, Carlson je kremelský propagandista.

Přečíst článek

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme