Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Donald Trump - informace o tématu

Bývalý americký prezident Donald Trump

Trump povede kampaň z lavice obžalovaných. K soudu jde jeho „držhubné“ pro pornoherečku

Donald Trump je v dlouhé řadě amerických prezidentů prvním, který byl obviněn z trestného činu. Začal soud projednávající platby za mlčenlivost jeho údajné milenky. Proces může jeho kampaň citelně ochromit.

Přečíst článek
Donald Trump

Karel Pučelík: Z prezidenta hokynářem. Trump prodá všechno, sociální síť i „vlastní“ Bibli

Přečíst článek
Akcie Trumpovy firmy TMTG na burze v New Yorku debutovaly silným růstem

Trump boduje na burze. Akcie jeho mediální firmy debutovaly silným růstem

Akcie společnosti Trump Media & Technology Group (TMTG), jejíž součástí je sociální síť Truth Social a ve které má většinu bývalý americký prezident Donald Trump, při svém dnešním vstupu na burzu výrazně posílily, později však o velkou část zisků přišly. V úvodu obchodování si akcie v jednu chvíli připisovaly téměř 60 procent, nakonec ale uzavřely s nárůstem zhruba 16 procent. TMTG vstoupila na akciový trh prostřednictvím fúze s veřejně obchodovanou firmou Digital World Acquisition.

Přečíst článek
Donald Trump a Joe Biden

Co kdyby z voleb vypadli Biden i Trump? Spojené státy by se dostaly do neprobádaných vod

Obě hlavní politické strany v USA se chystají do listopadových prezidentských voleb vyslat kandidáty ve vyšším věku, než je aktuální průměrná délka života amerických mužů.

Přečíst článek
Bývalý americký prezident Donald Trump se svou manželkou Melanií

Trump začal shánět peníze na pokutu. Jeho mediální firma jde na burzu

Mediální a technologická společnost Trump Media & Technology Group někdejšího amerického prezidenta Donalda Trumpa vstoupí na burzu. Akcionáři veřejně obchodované firmy Digital World Acquisition schválili plán, podle kterého se firma spojí s Trumpovým podnikem. S akciemi Trumpovy firmy, jejíž hlavní součástí je sociální síť Truth Social, se tak brzy začne obchodovat na trhu Nasdaq v New Yorku, uvedla agentura AP.

Přečíst článek
Zeť Donalda Trumpa má v Bělehradu velké plány.

Zeť Donalda Trumpa chce stavět luxusní hotely v Albánii a Srbsku

Zeť Donalda Trumpa Jared Kushner chce stavět na Balkáně. Vyhlédl si Bělehrad, hlavní město Srbska, a taky Albánii.

Přečíst článek
Jerome Powell, šéf Fed

Lukáš Kovanda: Inflace a úroky v USA právě rozhodují i o bezpečnostní budoucnosti Česka

Americká ekonomika by letos měla „přistát“. V žargonu finančníků či makroekonomů to znamená, že by tamní inflace měla klesnout z výšin na zem. Otázkou za milion nyní stále je, zda půjde o přistání tvrdé, nebo naopak měkké. Dost dobře může podoba přistání ovlivnit i to, zda v následujících čtyřech letech usedne v Bílém domě Joe Biden, nebo Donald Trump. „To, jak Amerika přistane, tak poznamená také bezpečnostní situaci v Česku, protože Trump se netají tím, že má dosti odlišný pohled než Biden na to, jak by Spojené státy měly dále postupovat stran války na Ukrajině,“ píše v komentáři hlavní ekonom Trinity Bank Lukáš Kovanda.

Přečíst článek
Donald Trump

Trump: USA určitě podrží spojence v NATO, pokud budou férově platit

Spojené státy v případě vítězství Donalda Trumpa v letošních prezidentských volbách určitě zůstanou členem NATO připraveným bránit spojence, pokud budou ostatní země platit svůj férový podíl na financování společné obrany. Trump to řekl v rozhovoru s britským euroskeptickým politikem Nigelem Faragem. Exprezident Trump zvolil mírnější tón než na předvolebním mítinku před měsícem, kdy pohrozil, že USA nechají evropské spojence napospas Rusku, pokud nebudou dávat dost na obranu.

Přečíst článek

Biden a Trump se znovu utkají v prezidentském klání

Americký prezident Joe Biden i jeho předchůdce v úřadu Donald Trump si v dosavadních primárkách a volebních shromážděních zajistili dostatečný počet delegátů na to, aby získali nominaci svých stran do listopadových voleb hlavy státu. Informují o tom agentury AP a Reuters.

Přečíst článek
Americký prezident Joe Biden

Lež a vážná urážka. Biden svým výrokem o Orbánovi naštval Maďary

Maďarské ministerstvo zahraničí si předvolalo velvyslance Spojených států Davida Pressmana a protestovalo proti výrokům amerického prezidenta Joea Bidena o maďarském premiérovi Viktoru Orbánovi, uvedl šéf maďarské diplomacie Péter Szijjártó. Biden o Orbánovi řekl, že usiluje o nastolení diktatury.

Přečíst článek
Donald Trump

Trump: Bez TikToku by se mladí zbláznili, Facebook je nepřítel lidu

Bývalý americký prezident Donald Trump kritizoval návrh zákona, který má přinutit společnost ByteDance k prodeji sociální sítě TikTok.

Přečíst článek
Trump řekl Orbánovi, že když přestane podpora Ukrajiny, válka skončí

Trump řekl Orbánovi, že když přestane podpora Ukrajiny, válka skončí

Bývalý americký prezident Donald Trump, který se podle všeho opět stane kandidátem amerických republikánů na prezidenta, nehodlá finančně podporovat Ukrajinu a je přesvědčen, že tak ukončí válku Ruska proti této zemi. Po návratu z návštěvy Spojených států, kde se sešel s Trumpem, to v rozhovoru pro televizi M1 řekl maďarský premiér Viktor Orbán.

Přečíst článek
Reklama

News box

Obraz 🎨🖌 Podobizna slečny Lieserové od Gustava Klimta, který byl dlouhou dobu považován za ztracený, se ve Vídni vydražil za 30 milionů eur 💶 (758 milionů korun). Informuje o tom agentura APA, podle níž se odhadní cena pohybovala mezi 30 a 50 miliony eur (až 1,26 miliardy korun). I tak dnes aukce jasně překonala dosavadní rakouský rekord.

Ceny ropy 🛢 klesají 📉 kvůli zmírnění napětí na Blízkém východě a slabší aktivitě amerických podniků. Větším ztrátám brání pokles zásob ropy ve Spojených státech. Severomořská ropa Brent ztrácí o 0,5 procenta na 87,96 dolaru za barel. Americká lehká ropa West Texas Intermediate (WTI) odpisuje 0,7 procenta a prodává se lehce nad 82,80 dolaru za barel.

Česká skupina lékáren Pilulka 💊 loni podle předběžných čísel utržila 2,1 miliardy korun, což představuje meziroční pokles o 13 procent. Spolu s franšízovými lékárnami v Pilulce zákazníci loni utratili okolo tří miliard. Důvodem poklesu je uzavření rumunské pobočky v polovině roku 2023 a výrazné omezení prodejů prostřednictvím benefitních zaměstnaneckých programů.

Číst více
Pražská burza po dvou růstových dnech nepatrně oslabila. Index PX poklesl o 0,08 procenta na 1563,57 bodu. I tak ale zůstává na nejvyšších hodnotách od léta 2008. Dnes se dařilo akciím pojišťovny VIG i skupiny Erste, naopak v oslabování pokračovaly cenné papíry energetické společnosti ČEZ. 
Americký prezident Joe Biden po několikaměsíčním schvalování v Kongresu podepsal zákon 📝 uvolňující dodatečných 61 miliard dolarů (přes 1,4 bilionu korun) na vojenskou a ekonomickou podporu Ukrajiny a zemí v regionu. Souběžně uzákonil další výdaje ve výši přes 30 miliard dolarů na podporu Izraele, asijských partnerů či na humanitární pomoc ve světě a potvrdil přijetí opatření, které by teoreticky mohlo příští rok vést k zákazu sociální sítě TikTok ve Spojených státech.
Akcionáři Komerční banky schválili návrh představenstva vyplatit z loňského zisku dividendu 82,66 koruny na akcii před zdaněním. Uvedla to mluvčí banky Šárka Nevoralová. Většinovým akcionářem KB je s podílem 60,4 procenta francouzská banka Société Générale. Komerční banka má přes 69 tisíc akcionářů, většina z nich jsou lidé z Česka. Číst více
Tržby amerického výrobce letadel Boeing ✈ se v prvním čtvrtletí meziročně snížily o osm procent na 16,57 miliardy dolarů (391 miliard korun). Je to však lepší výsledek, než firma čekala. Boeing ve svém dnešním sdělení také uvedl, že krize kolem výroby jeho letadla 737 MAX polevuje. Boeing je hlavním rivalem evropského výrobce letadel Airbus.
Německá ekonomika letos podle aktualizovaného odhadu vlády vykáže růst 📈 o 0,3 procenta, což je o 0,1 procentního bodu více než předpokládala únorová prognóza. Spolkový ministr hospodářství Robert Habeck k tomu uvedl, že aktualizovaný výhled vývoje hrubého domácího produktu (HDP) je stále příliš nízký, přesto jsou už podle něj patrné známky zlepšení. Číst více
Novým ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ) bude Petr Bartovský, vláda dnes schválila jeho jmenování. Bartovský nahradí Jana Berouna, který VZ řídí od roku 2014 a jemuž v říjnu zanikne služební poměr vojáka z povolání. Šéfa VZ jmenuje ministryně obrany se souhlasem vlády a po projednání ve sněmovním výboru, kde kandidáta ministryně obrany Jana Černochová (ODS) představila v úterý.
Lepší pracovní podmínky pro pracovníky digitálních platforem, jako je Uber, schválili poslanci Evropského parlamentu ve Štrasburku. Cílem směrnice je větší ochrana a posílení postavení lidí, kteří pracují například jako kurýři nebo řidiči na objednávku pomocí aplikací, a obecně větší transparentnost zaměstnání v nových formách práce.
Reklama
Reklama
Doporučujeme