Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Dalibor Martínek: Půjde Babiš do vězení, nebo na Hrad? Češi na dotačního lotra sázejí miliony korun

Protestní volební billboard
ČTK
Dalibor Martínek

Na Andreje Babiše je v této chvíli vsazeno přes dvacet milionů korun u sázkové společnosti Tipsport. Na vítězství generála Petra Pavla, kterého sázková kancelář poněkud trapně uvádí jako Pavla Petra, asi v duchu čert to vem, Petr nebo Pavel, dali lidé přes šestnáct milionů korun. Třetí nejvyšší sázky jsou na Danuši Nerudovou, šest a půl milionu korun.

Reklama

Pak už jsou to jenom drobné. Na čtvrtého v řadě, odborářského předáka Josefa Středulu, vsadili lidé jen něco přes milion korun. Hlas lidu, hlas boží.

Podobné je to u další sázkové kanceláře Fortuna. Tři jasní favorité v pořadí Pavel, Nerudová, Babiš. Kurzy 1.87, 3.30, 4.40 ku jedné. Na čtvrtém místě se nyní nachází Pavel Fischer s kurzem 525 ku jedné.

Dalibor Martínek: Dravec Babiš proti hrdinovi Pavlovi. Najde se ještě něco ve složkách?

Zbývají necelé dva týdny do prezidentských voleb. Čeká nás v posledních dnech ostré fáze kampaně fair play nebo ještě dojde na nějaké ostré útoky? Zamýšlí se komentátor Newstreamu Dalibor Martínek.

Přečíst článek

Vše je tedy jasné. Ve hře jsou už jenom tři hráči.

Nejvíc bizarním faktem je, že Babiš, jeden z favoritů prezidentských voleb, neustále chodí po soudech. A ještě víc překvapující je, že to velké části voličů vůbec nevadí.

Babiš využil dotační systém Evropské unie, aby získal padesát milionů korun na svůj rekreační areál. Každý to ví, jen soud se v tom pořád bezvýsledně nimrá. Možná v této kauze těsně před volbami vynese rozsudek.

Babišova zvrácená morálka...

Babišova účast ve veřejném životě, a dokonce v prezidentských volbách, je zvrácená hned z několika důvodů. Za prvé. Když se přidržíme Čapáku. A vycházejme z veřejně dostupných údajů. Proč usilují o veřejné dotace lidé, kteří evidentně mají spoustu peněz a dotovaní rozhodně nemusejí být? Je to nějaká vnitřní zvrácenost? Je to devadesátkové přemýšlení o byznysu? Ve smyslu: nabízejí nám peníze, tak proč si je nevzít. Něco v duchu komunistické morálky, že kdo nekrade, okrádá rodinu?

Za druhé. Je tu absurdní argumentace, že takto postupovala spousta boháčů. Což v zásadě sedí. Odhaduje se, že asi jeden tisíc subjektů využil dotační systém pro malé podniky, přestože byl finančně zabezpečen. Má ale platit duch Babišovy obhajoby, že „proč policie sedí zrovna na mě, když kradli všichni?“ Ublíženecké, zvrácené přemýšlení. To by znamenalo, že když chytí zloděje, má ho osvobodit argument, že kradou i jiní? To těžko, že.

Andrej Babiš před soudem kvůli dotační kauze Čapí hnízdo.

Čapí hnízdo je politický proces a vymyšlená kauza, řekl Babiš před soudem

V závěrečné řeči Andrej Babiš řekl, kauza Čapí hnízdo je politický proces a vymyšlená kauza. Soudce Jan Šott už dříve oznámil, že rozsudek bude v pondělí.

Přečíst článek

... je voličům úplně jedno

U soudu se Babiš skoro rozbrečel. Sám nad sebou, a také trochu pro efekt. Za zneužití padesáti veřejných milionů korun by jiný zločinec šel na deset let do vězení. Krádež velkého rozsahu. Bývalému premiérovi hrozí „jenom“ podmínka. Ale ani to mu nebrání v pokračování prezidentské kampaně.

Za třetí, a to je nejhorší. Českým voličům je to úplně jedno. Je to nejabsurdnější situace naší přímé volby prezidenta. Přihlásit se do voleb může každý. A kdo bude mít nejvíc lajků, bude šéf.

Babišův tým skvěle pracuje s Instagramem. Fotky s důchodci, s „prostým lidem“. Babiš vždy s úsměvem. Má být prezidentem skutečně ten nejlepší marketér? Nebo by za touto funkcí měly stát i jiné, vznešeně řečeno „vyšší“ hodnoty? Ta třetina voličů, která pořád Babiše legitimuje, by se měla zamyslet, jaké hodnoty vlastně Andrej zastupuje. Skutečně chceme být i nadále národem zlodějů?

Další komentáře (ne)korektního Dalibora Martínka čtěte zde

Andrej Babiš kandidaturu na prezidenta zatím neohlásil, Česko ale obráží ve svém obytňáku.

Dalibor Martínek: Prezidentské volby rozhodne Instagram. Proč? A jak si kdo vede?

Andrej Babiš hlásil začátkem července, že rozjíždí svůj Instagram. A ať mu tam lidé dají, že chce být větší než Leoš Mareš. Povedený vtípek, Mareš má přes milion sledujících. Jenže v tom je právě ten vtip. Čím víc vtípků a „bezprostředních“ hlášek, fotek, videí a reakcí, tím je člověk sledovanější. Andrej Babiš má za svých pouhých 49 příspěvků již přes 38 tisíc sledovatelů.

Přečíst článek

Trenky místo standarty, členové skupiny Ztohoven je tam umístili v roce 2015.

Na Hrad se vrátí standarta, kterou nahradily trenýrky, domluvil Pavel

Skupina Ztohoven vrátí na Pražský hrad prezidentskou standartu, kterou v roce 2015 vyměnila za rudé trenýrky na protest proti politice prezidenta Miloše Zemana. Podmínkou vrácení je to, že hlavou státu nebude Andrej Babiš.

Přečíst článek

Reklama

Související

Prezidentský kandidát Andrej Babiš (ANO) zrušil dnešní výjezd do Hradce Králové a oznámil, že do druhého kola volby, které se uskuteční v pátek a sobotu, už kvůli výhrůžkám nepovede kontaktní kampaň.

Dalibor Martínek: Kulku a flintu už jsme měli. S čím ještě přijde Babiš? Zbývá fake inzerát v Blesku

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme