Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Čapí hnízdo - informace o tématu

Andrej Babiš

Stanislav Šulc: Existuje už jen jeden důvod, proč se máme dál šťourat v Čapím hnízdě. Ten ale stojí za to

Patnáct let poté, co se kauza údajně odehrála, téměř deset let poté, co se o ní začala zajímat policie. A několik let poté, co žalobci nedokázali nabídnout natolik neprůstřelné důkazy, aby přesvědčili o své pravdě soud. Kauza Čapí hnízdo začíná naplňovat podstatu slov „únava materiálu“. A přesto má smysl se do ní ještě jednou ponořit. Proč? Protože stát by prostě měl umět prosadit obecnou pravdu, že lhát a podvádět se nemá. Ani když to je výhodné.

Přečíst článek

Vrchní soud zkritizoval zprošťující rozsudek v kauze Čapí hnízdo. Babiš bude dál stát před soudem

Přečíst článek
Čapí hnízdo, ilustrační foto

Čapí hnízdo, „Nejlepší projekt“, který kdy Babiš vymyslel, již vydělává

Investiční společnost Imoba, která patří do svěřenského fondu poslance a bývalého premiéra Andreje Babiše (ANO), loni utržila čistý zisk 3,1 milionu korun. Od roku 2018 byla společnost zaměřující se například na investice do realit nebo pohostinství ve ztrátě. Tržby Imoby v roce 2022 vzrostly o 29 procent na 659 milionů korun, k čemuž podle výroční zprávy zveřejněné ve Sbírce listin přispěl provoz čerpací stanice Pumpa otevřené v předminulém prosinci. Hodnota společnosti v minulém roce meziročně narostla o 210 milionů korun na 6,9 miliardy korun.

Přečíst článek
Žalobce doplnil na vrchní soud odvolání proti lednovému rozsudku v kauze Čapí hnízdo

Soud by měl opět projednat kauzu Čapí hnízdo, podle žalobce opominul roli Babiše mladšího

Státní zástupce Jaroslav Šaroch zaslal k Vrchnímu soudu v Praze doplnění svého odvolání v kauze Čapí hnízdo. Navrhuje zrušení rozsudku, kterým pražský městský soud v lednu zprostil obžaloby bývalého premiéra a předsedu hnutí ANO Andreje Babiše a jeho někdejší poradkyni Janu Nagyovou. Městský soud by měl podle něj případ znovu projednat. Uvedl to mluvčí Městského státního zastupitelství v Praze Aleš Cimbala.

Přečíst článek
Další kolo kauzy Babiš a Čapí hnízdo. Státní zástupce se odvolal proti zproštění viny šéfa ANO

Další kolo kauzy Babiš a Čapí hnízdo. Státní zástupce se odvolal proti zproštění viny šéfa ANO

Státní zástupce Jaroslav Šaroch podal odvolání proti rozsudku, kterým soud v lednu zprostil obžaloby předsedu hnutí ANO Andreje Babiše a jeho někdejší poradkyni Janu Nagyovou v kauze Čapí hnízdo. Informaci serveru Seznam Zprávy potvrdil mluvčí pražského městského státního zastupitelství Aleš Cimbala. Případem se nyní bude zabývat Vrchní soud v Praze.

Přečíst článek
Andreje Babiše soud v dotační kauze Čapí hnízdo osvobodil.

Dopis čtenáře: Že Babiš krade? Tenhle stát byl založen na lži a krádežích

Na komentář Dalibora Martínka popisující cestu Andreje Babiše až k osvobozujícímu rozsudku v kauze Čapí hnízdo reagovala řada čtenářů, Některé reakce vybíráme.

Přečíst článek
Šance Andreje Babiše v prezidentských volbách po osvobozujícím rozsudku podle sázkařů rostou.

Šance Babiše po rozsudku rostou, ale favoritem je dál Pavel

Po osvobozujícím rozsudku v kauze Čapí hnízdo stoupají podle sázkařů šance Andreje Babiše v prezidentských volbách. Během pár hodin po rozsudku kurz na vítězství předsedy hnutí ANO klesl ze 4,4:1 na 3,65:1. Necelý týden před volbami je sázkovým favoritem bývalý vysoký představitel české armády a NATO Petr Pavel s kurzem okolo 1,6:1.

Přečíst článek
Andrej Babiš

Nevinen. Soud zprostil Babiše obžaloby v kauze Čapí hnízdo

Pražský městský soud dnes nepravomocně osvobodil bývalého premiéra a prezidentského kandidáta Andreje Babiše (ANO) i jeho někdejší poradkyni Janu Nagyovou v kauze Čapí hnízdo, která se týká padesátimilionové dotace na stavbu kongresového areálu ve středních Čechách.

Přečíst článek
Protestní volební billboard

Dalibor Martínek: Půjde Babiš do vězení, nebo na Hrad? Češi na dotačního lotra sázejí miliony korun

Na Andreje Babiše je v této chvíli vsazeno přes dvacet milionů korun u sázkové společnosti Tipsport. Na vítězství generála Petra Pavla, kterého sázková kancelář poněkud trapně uvádí jako Pavla Petra, asi v duchu čert to vem, Petr nebo Pavel, dali lidé přes šestnáct milionů korun. Třetí nejvyšší sázky jsou na Danuši Nerudovou, šest a půl milionu korun.

Přečíst článek
Andrej Babiš před soudem kvůli dotační kauze Čapí hnízdo.

Čapí hnízdo je politický proces a vymyšlená kauza, řekl Babiš před soudem

V závěrečné řeči Andrej Babiš řekl, kauza Čapí hnízdo je politický proces a vymyšlená kauza. Soudce Jan Šott už dříve oznámil, že rozsudek bude v pondělí.

Přečíst článek
Andrej Babiš u soudu ve věci dotace pro Čapí hnízdo

Šaroch pro Babiše navrhuje podmínku a peněžitý trest deset milionů

Státní zástupce Jaroslav Šaroch navrhl pro bývalého premiéra Andreje Babiše (ANO) a jeho někdejší poradkyni Janu Nagyovou tříletou podmínku s odkladem na pět let. Pro oba chce také peněžité tresty, Babišovi navrhl trest ve výši deseti milionů korun, Nagyové 500 tisíc korun.

Přečíst článek
Andrej Babiš u soudu ve věci dotace pro Čapí hnízdo

Dalibor Martínek: Babiš je nejpodivnější kandidát na prezidenta. Místo na besedy chodí k soudu

Víc zvláštního kandidáta na prezidenta jsme za krátkou dobu přímé volby, teď máme třetí cyklus, ještě neměli. Bývalý premiér a miliardář Andrej Babiš je aktuálně favoritem prvního kola prezidentských voleb s téměř třiceti procenty hlasů. Místo finišování kampaně, televizních rozhovorů a veřejných vystoupení, teď však chodí po soudech kvůli Čapímu hnízdu.

Přečíst článek
Reklama

News box

Skupina tuzemských nemovitostních fondů ZDR Investments vstoupila na slovinský trh, kde koupila tři maloobchodní parky za 6️⃣0️⃣0️⃣ milionů korun. Jde o více než 15 tisíc metrů čtverečních maloobchodní plochy ve městech Slovenj Gradec, Prevalje a Ravne v severní části Slovinska. Rakouská Raiffeisen banka na akvizici skupině půjčila 60 procent částky. 
Kurz japonského 💴 jenu se dnes propadá na několikaletá minima vůči americkému dolaru a euru. Investoři čekají na zasedání japonské centrální banky na konci týdne a podle agentury Reuters vyhodnocují, nakolik pravděpodobná je její intervence na podporu jenu.
Americká zbrojovka Lockheed Martin v prvním čtvrtletí meziročně 📈 zvýšila tržby o téměř 14 procent na 17,2 miliardy dolarů (přes 400 miliard korun). Firma to oznámila v dnešní tiskové zprávě. Lockheed Martin těží z geopolitického napětí, v jehož důsledku se zvyšují výdaje na zbrojení. Výsledky podniku jsou považovány za ukazatel vývoje v celém zbrojním průmyslu, napsala agentura Reuters.
Americký výrobce elektrovozů Tesla  zruší v gigafactory u Berlína 400 pracovních míst. To odpovídá asi třem procentům tamní pracovní síly. Firma to podle agentury DPA uvedla v dnešním sdělení. Podnik propouští kvůli malému zájmu o elektromobily celosvětově.
Bývalý český ministr životního prostředí 👨 Jan Dusík se stal zástupcem generálního ředitele pro klimatickou politiku v Evropské komisi, potvrdila dnes unijní exekutiva. Stal se tak jedním z nejvýše postavených českých úředníků v unijních institucích. Výběrové řízení mělo několik kol a Dusík porazil množství uchazečů z několika států.
Evropská unie zvažuje uvalení sankcí na více než 🔟 firem, které dodávají do Ruska z členských zemí EU embargované zboží zahrnující zbrojní technologie. Informovala o tom dnes agentura Bloomberg s odvoláním na dokument, ke kterému získala přístup. Mluvčí Evropské komise se ke zprávě odmítl vyjádřit.
Největší ruská banka Sberbank vyplatí za loňský rok na dividendách rekordních 7️⃣5️⃣0️⃣ miliard rublů (191 miliard korun). Oznámil to generální ředitel banky German Gref. Většinovým vlastníkem Sberbank je stát, dividendy banky jsou tak významným příspěvkem do státního rozpočtu.
Ruská armáda 📈 zesílí útoky na ukrajinská skladiště, kde jsou uložené zbraně dodávané Západem. Uvedl to dnes podle agentury TASS ruský ministr obrany Sergej Šojgu, podle kterého mají nyní ruské jednotky na ukrajinské frontě převahu.
Čistý zisk americké automobilky General Motors (GM) v prvním čtvrtletí letošního roku 📈 vzrostl o 2️⃣4️⃣,4️⃣ procenta na 2,97 miliardy dolarů (70,3 miliardy korun). Hospodaření podpořila poptávka po vozech se spalovacím motorem, zvláště pickupů a dalších modelů s vyšší ziskovostí. Automobilka současně ve svém dnešním prohlášení zlepšila výhled na celý rok.
Moneta Money Bank vyplatí akcionářům na dividendách 4,6 miliardy korun z loňského čistého zisku 5️⃣,4️⃣ miliardy korun. Dividenda bude činit devět korun na akcii. Zbylé peníze převede banka na účet nerozděleného zisku z předchozích let. Schválila to dnes valná hromada banky. 
Reklama
Reklama
Doporučujeme