Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Do pátku ten Twitter opravdu koupím, slíbil Musk bankéřům

Do pátku ten Twitter opravdu koupím, slíbil Musk bankéřům
Adrien Fillon / Zuma Press / Profimedia
 ČTK

Americký miliardář Elon Musk slíbil, že do pátku uzavře dohodu o převzetí internetové společnosti Twitter. Informovala o tom agentura Bloomberg s odvoláním na zdroje obeznámené se situací. Musk podle zdrojů takový slib učinil při videokonferenci s bankéři, kteří se podílejí na financování transakce.

Reklama

Musk se na koupi Twitteru za 44 miliard dolarů (zhruba 1,1 bilionu korun) dohodl letos v dubnu. V červenci však oznámil ukončení dohody, které zdůvodnil tím, že mu firma neposkytla údaje ohledně falešných a spamových účtů na své stejnojmenné sociální síti.

Společnost Twitter následně Muska zažalovala. Začátkem října pak Musk navrhl, že firmu převezme za původně dohodnutou cenu.

Elon Musk

Musk opět obrátil. Po koupi Twitteru propustí tři čtvrtiny zaměstnanců, tvrdí The Washington Post

Elon Musk chce zrušit 75 procent pracovních míst v Twitteru, dotklo by se to více než 5000 zaměstnanců. Uvádějí to zdroje deníku The Washington Post (WP). Nejbohatší muž na světě po několikaměsíčním otálení slíbil, že jednu z nejvlivnějších sociálních sítí planety koupí za 44 miliard dolarů (1,1 bilionu korun). Firma vzápětí zaměstnance ujistila, že se žádné velké propouštění nechystá.

Přečíst článek

Soud po tomto návrhu odročil začátek procesu na 28. října, tedy na pátek, aby podnikateli umožnil uzavření dohody o financování akvizice. Původně měl proces začít již 17. října.

Musk je šéfem automobilky Tesla a nejbohatším člověkem na světě. Podle indexu miliardářů, který sestavuje agentura Bloomberg, dosahuje aktuální hodnota jeho majetku 202 miliard dolarů (zhruba pět bilionů korun).

Elon Musk

Stanislav Šulc: I mistr Musk se někdy utne. Koupě Twitteru je jeho největší prohra

Elon Musk s velkou pompou ohlásil, že sociální síť Twitter nakonec přeci jen koupí, a dokonce za původní cenu 44 miliard dolarů. A už i přišel s plánem, že síť přetvoří ve vysněnou „everything app“. Tedy aplikací pro všechny na všechno. Tak to možná nakonec i dopadne, ale pravda je, že se Musk jen snaží zastřít jednu z největších a nejdražších proher své dosavadní kariéry.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Obal biografie Elona Muska z pera Waltera Isaacsona, vydaného v září 2023 nakladatelstvím Simon & Schuster

Biografie Elona Muska: Génius i démon, který zachraňuje svět – ale překáží mu v tom lidé

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme