Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Musk opět obrátil. Po koupi Twitteru propustí tři čtvrtiny zaměstnanců, tvrdí The Washington Post

Elon Musk
ČTK
 ČTK

Elon Musk chce zrušit 75 procent pracovních míst v Twitteru, dotklo by se to více než 5000 zaměstnanců. Uvádějí to zdroje deníku The Washington Post (WP). Nejbohatší muž na světě po několikaměsíčním otálení slíbil, že jednu z nejvlivnějších sociálních sítí planety koupí za 44 miliard dolarů (1,1 bilionu korun). Firma vzápětí zaměstnance ujistila, že se žádné velké propouštění nechystá.

Reklama

The Washington Post ve čtvrtek napsal, že Musk sdělil možným investorům při jednání o koupi Twitteru, že se plánuje zbavit téměř 75 procent ze 7500 zaměstnanců společnosti. List se přitom odvolal na rozhovory a dokumenty, k nimž získal přístup.

Rušení pracovních míst v Twitteru se ale očekává v nadcházejících měsících bez ohledu na to, kdo bude společnost vlastnit, dodal deník. Současné vedení Twitteru podle něj plánovalo, že do konce příštího roku sníží mzdy ve společnosti o dohromady zhruba 800 milionů dolarů. To je číslo, které by znamenalo odchod bezmála čtvrtiny zaměstnanců, uvádí zpráva WP.

Elon Musk, šéf Tesly

Teslu čeká epický konec roku, hřímal Musk. Investory tím ale neuklidnil

 Americký výrobce elektromobilů Tesla ve třetím čtvrtletí navzdory inflaci a obavám z vývoje ekonomiky meziročně zdvojnásobil čistý zisk na 3,29 miliardy dolarů (82,5 miliardy korun). Tržby byly sice rekordní, ale zaostaly za očekáváním.

Přečíst článek

Hlavní právník Twitteru Sean Edgett se po zveřejnění zprávy WP snažil zaměstnance uklidnit. Společnost nemá žádné potvrzené informace o Muskových plánech po akvizici, napsal v interním oběžníku, do kterého nahlédla agentura Bloomberg. Twitter doporučuje spíše počkat na oficiální sdělení než věnovat pozornost fámám nebo uniklým informacím, napsal Edgett.

Dohoda o Muskově převzetí Twitteru by měla být uzavřena do konce příštího týdne. Společnost miliardáře a šéfa automobilky Tesla, který se pokusil z uzavřené dohody o převzetí vycouvat, zažalovala. Pověřená soudkyně dala oběma stranám sporu lhůtu do 28. října. Pokud do té doby nebude nákup dokončen, začne soudní proces.

Satelitní síť StarLink společnosti SpaceX Elona Muska

Muskova SpaceX tvrdí, že už nemůže platit internet na Ukrajině, píše CNN

Společnost SpaceX miliardáře Elona Muska tvrdí, že už nemůže nadále platit internetové služby na Ukrajině, a žádá americký Pentagon, aby financováni převzal. Informovala o tom stanice CNN na základě dokumentů, k nimž získala přístup. Ukrajina podle ní obdržela odhadem 20 tisíc terminálů Starlink.

Přečíst článek

Elon Musk

Stanislav Šulc: I mistr Musk se někdy utne. Koupě Twitteru je jeho největší prohra

Elon Musk s velkou pompou ohlásil, že sociální síť Twitter nakonec přeci jen koupí, a dokonce za původní cenu 44 miliard dolarů. A už i přišel s plánem, že síť přetvoří ve vysněnou „everything app“. Tedy aplikací pro všechny na všechno. Tak to možná nakonec i dopadne, ale pravda je, že se Musk jen snaží zastřít jednu z největších a nejdražších proher své dosavadní kariéry.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme