Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Výroba botasek po šedesáti letech definitivně končí. Firma je v likvidaci, prodej značky nevyšel

Výroba botasek v závodě ve Skutči v únoru 2013.
ČTK
 ČTK

Výrobce obuvi Botas ze Skutče na Chrudimsku je v likvidaci. Rozhodla se k ní vlastnická společnost Benal, vyplývá z dokumentu ve Sbírce listin. Výroba obuvi značky Botas byla zastavena, jak dříve uvedl server Seznam Zprávy, důvodem bylo výrazné zdražení energií i nedostatek kvalifikovaných pracovních sil. Firma Botas propustila část ze 70 zaměstnanců.

Reklama

„Po dohodě s likvidátorem nebudeme poskytovat další informace médiím," napsal ČTK v odpovědi na dotaz týkají se podrobností likvidace spolumajitel František Nestával. Před časem uvedl, že obuv Botas bude vyrábět jinde nebo značku prodá. Výrobu by případně mohl zadávat do jiného závodu v Česku či na Slovensku.

Adidas prodejna, ilustrační foto

Lukáš Kovanda: Adidas míří do ztráty, poprvé za více než 30 let

Akcie německého Adidasu, ikonického výrobce sportovních potřeb, se závěrem týdne dramaticky propadly poté, co firma varovala, že má ve skladech neprodejné zboží za 1,2 miliardy eur, neboli zhruba 28,5 miliardy korun. Jedná se o zboží, které sportovní gigant vyrobil pod značkou Yeezy v rámci marketingové spolupráce s americkým rapperem Ye, dříve známým jako Kanye West.

Přečíst článek

Obuvnická firma Botas dosáhla v roce 2021 zisku po zdanění 7,676 milionu korun. Rok předtím skončila ve ztrátě 2,930 milionu. Tržby z prodeje výrobků a služeb se v roce 2021 meziročně zvýšily o 55 procent na 39,33 milionu korun.

Dopad války na Ukrajině i růstu cen energií

„Výsledky roku 2021 jsou výrazně ovlivněny odprodejem nepotřebných nemovitostí. Běžnou činností bychom byli v malé ztrátě," řekl vloni Nestával. Již dříve uvedl, že výsledky za rok 2022 budou poznamenány kromě zdražení energií také výpadkem exportu do Ruska a dalších teritorií kvůli válce na Ukrajině a nárůstem cen materiálů pro výrobu.

Adidas prodejna, ilustrační foto

Adidas zrušil smlouvu s rapperem Ye, letošní zisk se propadne o polovinu

Německý výrobce sportovní obuvi a oblečení Adidas hospodařil ve třetím čtvrtletí s čistým ziskem 352 milionů eur (8,6 miliardy korun), meziročně je to pokles o 64 procent. Firma ve výsledkové zprávě uvedla, že kvůli ukončení spolupráce s rapperem Ye zhoršila celoroční výhled čistého zisku na polovinu. Čisté tržby ve čtvrtletí meziročně vzrostly o více než 11 procent na 6,4 miliardy eur.

Přečíst článek

Společnost Botas je známá hlavně výrobou sportovní obuvi, jméno firmy s ní v minulosti téměř splynulo. Začala fungovat v roce 1949 ještě pod názvem Botana, vznikla sloučením menších znárodněných podniků ze Skutče a okolí.

Obuv pod značkou Botas, vzniklé ze slov „bota" a „Skuteč", firma vyráběla od roku 1963. Většina produkce v současnosti připadala právě na sportovní obuv, a to pod značkami Botas a Authentic. Ještě v roce 1991 podnik zaměstnával 2400 lidí, o deset let později měl o polovinu méně pracovníků. Jediným akcionářem Botasu je společnost Benal.

Delphine Arnault bude šéfovat Dioru

Nejbohatší muž na světě a šéf módního impéria LVMH jmenoval svou dceru šéfkou Dioru

Král luxusu Bernard Arnault upevňuje ve svém módním impériu rodinný vliv. Svou dceru Delphine Arnaultovou jmenoval šéfkou značky Christian Dior, která je součástí koncernu LVMH. Arnault minulý měsíc vystřídal Elona Muska v čele žebříčku nejbohatších lidí planety.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Radim Pařík na konferenci vyjednavačů Klíč komunikace

Vyjednavač Pařík: Lidé by zabíjeli kvůli tomu, aby neztratili tvář. Při vyjednávání musíme zajistit, aby ji neztratili

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme