Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Nejbohatší muž na světě a šéf módního impéria LVMH jmenoval svou dceru šéfkou Dioru

Delphine Arnault bude šéfovat Dioru
Profimedia
 ČTK

Král luxusu Bernard Arnault upevňuje ve svém módním impériu rodinný vliv. Svou dceru Delphine Arnaultovou jmenoval šéfkou značky Christian Dior, která je součástí koncernu LVMH. Arnault minulý měsíc vystřídal Elona Muska v čele žebříčku nejbohatších lidí planety.

Reklama

Sedmačtyřicetiletá Arnaultová pracovala v posledních deseti letech pro značku Louis Vuitton po boku Michaela Burkeho a předtím strávila 12 let u Diora. V čele Dioru vystřídá Pietra Beccariho, který bude mít v koncernu nově na starosti právě značku Louis Vuitton a převezme ji od jejího dlouholetého šéfa Burkeho.

„Oba jsou velmi respektovaní, je to logické povýšení v rámci skupiny,” uvedla analytička banky Credit Suisse Natasha Brilliantová.

Renáta Kellnerová je podle časopisu Forbes 12. nejbohatší ženou na světě

Renáta Kellnerová je podle časopisu Forbes 12. nejbohatší ženou na světě

Podnikatelka Renáta Kellnerová s rodinou je na 12. místě žebříčku nejbohatších žen na světě, který sestavuje časopis Forbes. Pětapadesátiletá vdova po vlastníkovi investiční skupiny PPF Petru Kellnerovi, který tragicky zahynul předloni v březnu, má podle žebříčku majetek za 16,3 miliardy dolarů (přes 372 miliard korun). Celkově se umístila na 100. příčce, a je tak nejvýše ze všech obyvatel Česka.

Přečíst článek

Pět podnikatelových dětí už ve skupině LVMH pracuje. Nejstarší syn, pětačtyřicetiletý Antoine, byl loni v prosinci jmenován generálním ředitelem holdingové společnosti Christian Dior SE, která ovládá světovou luxusní jedničku LVMH. Stal se i místopředsedou představenstva holdingu a je rovněž výkonným ředitelem kožedělné společnosti Berluti, předsedou italské společnost specializující se na oděvní a textilní výrobky Loro Piana i ředitelem image a životního prostředí skupiny LVMH.

Třicetiletý Alexandre Arnault je pak výkonným viceprezidentem klenotnictví Tiffany. O dva roky mladší Frédéric je generálním ředitelem výrobce luxusních hodinek Tag Heuer a čtyřiadvacetiletý Jean řídí marketing a vývoj pro divizi hodinek Louise Vuittona.

Zpřísnění kontroly rodiny nad jejím obchodním impériem přichází uprostřed vlny přebírání nástupnictví v jiných módních domech v Evropě, uvedla agentura Reuters. Třiasedmdesátiletý Bernard Arnault zatím nedal najevo, že by měl v plánu brzy odstoupit. Společnost loni zvýšila maximální věk svého generálního ředitele na 80 z dřívějších 75 let.

Elon Musk, šéf Tesly, slavnostně otevřel první evropskou továrnu automobilky nedaleko Berlína.

Elon Musk už není nejbohatší. Přeskočil ho král luxusu Arnault

Elon Musk už není nejbohatším člověkem na světě, píše server CNBC. Z čela dvou různých žebříčků miliardářů ho sesadil král luxusu Bernard Arnault, šéf módního impéria LVMH.

Přečíst článek

Elon Musk přišel o tolik majetku a tak rychle, že se stal rekordmanem.

Rekordman Musk. Vykázal největší ztrátu osobního jmění v historii

Šéf společností Tesla a Twitter Elon Musk se dostal do Guinnessovy knihy rekordů způsobem, o který nejspíš nestál. Od listopadu 2021 přišel tento donedávna nejbohatší člověk světa o tolik majetku, že překonal světový rekord v „největší ztrátě osobního jmění v historii”, napsal web The Independent.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Fronta před Louis Vuitton v Číně

Svět luxusu se dočkal, Číňané už zase utrácejí. Těží z toho akcie západních high-end značek

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme