Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Kanye West za den zchudl o desítky miliard

Rapper Kaney West
ČTK / AP
 ČTK

Magazín Forbes přepočítal hodnotu jmění amerického rappera a popkulturní ikony Kanye Westa. Tomu se jeho experimentální výroky o Židech rozhodně nevyplatily.

Reklama

Americký rapper Ye, dříve známý jako Kanye West, přišel o status dolarového miliardáře poté, co s ním rozvázalo spolupráci několik velkých korporátních partnerů kvůli jeho antisemitským výrokům. Především spolupráce s německým výrobcem sportovních doplňků Adidas představovala 1,5 miliardy dolarů (asi 36,5 miliardy korun) rapperova čistého jmění, odhaduje časopis Forbes. To se nyní podle Forbesu smrsklo na 400 milionů dolarů (9,7 miliardy korun).

V uplynulých týdnech s umělcem rozvázaly spolupráci módní značky The Gap a Balenciaga, sociální sítě Instagram a Twitter i jeho agentura Creative Artists Agency. Všechny společnosti se tak rozhodly kvůli rapperovým prohlášením, o nichž i on sám naznačil, že jsou antisemitská.

Kanye West

Konzervativci jsou umlčováni, prohlásil rapper Kanye West a koupil sociální síť

Americký rapper Kanye West se nedávno potýkal s vyhazovy ze sociálních sítí kvůli svým kontroverzním názorům. Nyní si kupuje síť Parler, kde se prý bude moci vyjadřovat svobodně.

Přečíst článek

Kanye West: Můžu si říkat, co chci

„Já si můžu říkat antisemitské věci, za to se mě Adidas zbavit nemůže. A co?“ řekl Ye 16. října v podcastu zaměřeném na hiphopovou komunitu Drink Champs, tedy zhruba týden předtím, než Adidas oznámil okamžité ukončení spolupráce.

Krátce předtím, než mu Twitter zablokoval účet, Ye nicméně uvedl, že „nemůže být antisemitou, jelikož černí lidé jsou v podstatě Židé“.

Forbes uvedl, že zbývajících 400 milionů dolarů v rapperově jmění tvoří nemovitosti, hotovost, jeho hudební sbírka a pětiprocentní podíl ve firmě Skims, kterou vlastní jeho bývalá žena Kim Kardashianová.

Stanice CNN poznamenává, že Ye se pravděpodobně stále považuje za miliardáře, jelikož podle něj „ve Forbesu nikdo neumí počítat“. „Není to miliarda, co mám, ale 3,3 miliardy,“ napsal Forbesu Ye v roce 2020, když jej časopis poprvé uvedl na seznamu dolarových miliardářů. Jeho partnerství s Adidasem mělo podle něj hodnotu 4,3 miliardy dolarů (asi 104,3 miliardy korun) a celkové jmění sedm miliard dolarů (asi 170,3 miliardy korun).

Rapper Kaney West

Další smlouva v tahu. Rapper Kanye West přišel o kontrakt s Adidasem

Dalšímu z velkých reklamních partnerů slovutného a kontroverzního rappera Kanyeho Westa došla trpělivost s jeho výstřelky v podobě antisemitských poznámek a dalšího podle kritiků nevhodného chování. Reklamní smlouvu zahrnující výrobu sportovních bot značky Yeezy – což odkazuje na nové jméno Ye, pod kterým West vystupuje – mu podle agentury Bloomberg vypověděla společnost Adidas.

Přečíst článek

New York

Pět z nejbohatších měst na světě je v USA. V žebříčku stoupají Austin či Dubaj

Nejvyšší počet dolarových milionářů, stomilionářů a miliardářů na světě žije v New Yorku. V žebříčku sestaveném poradenskou společností Henley & Partners je hned polovina z první desítky měst, do nichž se stahují ti nejbohatší, v USA, dva zástupce má Čína, po jednom Japonsko, Velká Británie a Singapur. Oproti předchozímu žebříčku je patrný výrazný vzestup amerického Austinu a Houstonu, což souvisí s přesunem Bit Tech firem z Kalifornie, a také Rijádu či Dubaje, uvedl server CNBC.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí. 

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Bernard Arnault

Boj o moc v domě šampaňského, šperků a módy. Kdo z pěti dětí získá impérium, co vládne luxusu celého světa?

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme