Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Chaos ve Twitteru přiměl Zuckerbergovu Metu vytvořit mu konkurenci

Zuckerbergova Meta chystá vlastní obdobu Twitteru.
www.thoughtcatalog.com
 ČTK

Provozovatel sociálních sítí Facebook a Instagram uvažuje o spuštění vlastní obdoby Twitteru, který se ocitá v problémech pod novým šéfem Elonem Muskem. Společnost Meta sdělila médiím, že interní diskuse se týkají "decentralizované" platformy "pro sdílení textových zpráv". Kdy by firma mohla novou službu představit, nebylo jasné.

Reklama

Televize CNN ve svém titulku vyjádření shrnula tak, že Meta zvažuje novou síť, jejíž popis "zní hodně jako Twitter". Platforma, kterou na podzim převzal miliardář Musk, má problémy s udržením inzerentů a ve velkém propouští, což podle médií mimo jiné oslabuje její schopnost vymáhat pravidla proti nežádoucímu obsahu včetně dětské pornografie. Z chaosu ve Twitteru se přitom snaží těžit vícero konkurenčních hráčů.

Prostor pro novou síť tady je

"Zabýváme se samostatnou, decentralizovanou sociální sítí pro sdílení textových zpráv. Jsme přesvědčeni, že je zde příležitost pro oddělený prostor, kde by si tvůrci a osobnosti mohli vyměňovat aktuální sdělení o svých zájmech," uvedla Meta.

Miliardář Elon Musk chystá v Texasu vlastní „utopické“ město. Se svými továrnami i zaměstnanci

Vítejte u Šnečího potoka. Musk chystá v Texasu vlastní město s továrnami Tesly či Boring Co. a jejich zaměstnanci

Miliardář a vizionář Elon Musk plánuje postavit vlastní město nazvané Snailbrook na části z tisíců akrů nově zakoupených pastvin a zemědělské půdy nedaleko hlavního města Texasu Austinu, kam se loni přemístil i se sídlem automobilky Tesla. Jeho vize spočívá ve vytvoření jakéhosi utopického městečka v sousedství jeho továren Tesla, SpaceX a Boring Company, kde by jejich zaměstnanci mohli žít a pracovat, napsal deník The Wall Street Journal.

Přečíst článek

Zmíněné diskuse zřejmě uvnitř technologické společnosti probíhají už delší dobu. Deník The New York Times v prosinci napsal, že zaměstnanci Mety si v listopadu při "virtuálním brainstormingu" vyměňovali nápady ohledně toho, "jak vybudovat příští Twitter". Web Platformer nicméně v pátek s odvoláním na své zdroje uvedl, že projekt je stále ve velmi rané fázi vývoje.

Něco jako Reddit nebo Mastodon

Pokud by Meta skutečně spustila decentralizovanou platformu, znamenalo by to zásadní rozdíl oproti Facebooku či Instagramu. Jednalo by o model bližší sítím jako Reddit, Discord nebo Mastodon, kde si uživatelé mohou vytvářet vlastní komunity nebo "servery" s vlastními pravidly. Mastodon v posledních měsících zaznamenal prudký nárůst v počtu uživatelů v návaznosti na změny ve vedení Twitteru.

Zpráva o plánech Mety přichází v době, kdy Facebook ztrácí popularitu mezi mladými uživateli, poznamenává agentura Reuters. "Instagram také čelí tvrdé konkurenci, přičemž tvůrci obsahu a populární influenceři z platformy odchází na TikTok," dodává.

Zuckerberg rozdá další výpovědi. Meta chystá další vlnu propouštění

Americká internetová společnosti Meta Platforms plánuje nové kolo snižování stavu zaměstnanců. Reorganizace se může dotknout tisíců pracovníků. S odvoláním na obeznámený zdroj o tom ve středu informoval list The Washington Post (WT). Firma na žádost agentury Reuters o komentář zatím nereagovala. Loni Meta oznámila, že propustí více než 11 tisíc lidí, což je zhruba 13 procent její pracovní síly.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Mark Zuckerberg, zakladatel Facebooku

Zuckerberg hrozí, že v USA odstraní zpravodajství z Facebooku. Nechce platit vydavatelům

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme