Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Šéf Tatra Trucks Andrýsek stoupá v žebříčku manažerů Strnadova holdingu CSG

Šéf Tatra Trucks Andrýsek stoupá v žebříčku manažerů Strnadova holdingu CSG
CSG, užito se svolením
 nst
nst

Lukáš Andrýsek, generální ředitel společnosti Tatra Trucks, převzal odpovědnost i za vedení nově vzniklé divize CSG Mobility, která v rámci průmyslově-technologického holdingu Czechoslovak Group sdružuje společnosti podnikající v automobilovém a železničním průmyslu.

Reklama

Manažer Andrýsek v holdingu CSG miliardáře Michala Strnada ušel už kus své kariérní cesty. Do průmyslového holdingu přišel v roce 2016 na pozici ekonomického ředitele společnosti Dako-CZ, od roku 2018 už působil jako výkonný ředitel tohoto výrobce brzdových systémů pro kolejová vozidla a posléze postoupil i na pozici generálního ředitele a předsedy představenstva. Pod jeho vedením Dako-CZ prudce expandovalo po stránce výrobních i hospodářských výsledků. Tržby vzrostly během jeho působení z 950 milionů korun v roce 2016 na 2,65 miliardy korun v roce 2022, EBITDA ve stejném období stoupla ze 116 na 542 milionů korun.

Výrobce brzdových systémů a komponent pro kolejová vozidla loni vykázal dvoumiliardový obrat.

Dako-CZ láme rekordy, má dvoumiliardové tržby. Po Indii se chce dostat i do USA

Výrobce brzdových systémů a komponent pro kolejová vozidla z východočeské Třemošnice loni vykázal rekordní, dvoumiliardový obrat. Navzdory covidové pandemii, výpadkům v dodavatelských řetězcích, válce na Ukrajině a extrémnímu nárůstu cen energií se podařilo firmě, která spadá pod skupinu Czechoslovak Group miliardáře Michala Strnada, zdvojnásobit tržby oproti poslednímu předcovidovému roku 2019.

Přečíst článek

Manažer s tahem na branku

Od jara letošního roku šéfuje také automobilce Tatra Trucks a nově i divizi CSG Mobility, která vznikla v červenci tohoto roku a spojuje dvě původní divize, a to CSG Rail a CSG Automotive.

Novým generálním ředitelem kopřivnické Tatry Trucks bude Lukáš Andrýsek

Novým šéfem Tatry Trucks bude Lukáš Andrýsek. Za úkol má zvýšit výrobu

Novým generálním ředitelem kopřivnické automobilky Tatra Trucks se od 1. dubna stane Lukáš Andrýsek. Má za úkol zvýšit výrobní kapacity Tatry a optimalizovat průchod zakázek firmou, aby dokázala uspokojit rostoucí poptávku zákazníků. Dosavadní generální ředitel Pavel Lazar bude řídit připravovanou společnost Tatra Classic zastřešující aktivity v muzejnictví a stane se předsedou dozorčí rady společnosti Tatra Trucks, uvedla firma ze skupiny Czechoslovak Group miliardáře Michala Strnada.

Přečíst článek

V nově vzniklé divizi jsou zastoupeny největší společnosti v holdingu, tedy nejen třemošnický závod Dako-CZ a kopřivnická Tatra Trucks ale i další přidružené společnosti.

„I když jsou železnice a automotive různé obory, existují zde synergické efekty, které nás vedly k rozhodnutí spojit je v rámci holdingu CSG do jedné divize. Lukáš Andrýsek díky dokonalé znalosti obou oborů i klíčových společností této divize je povolán k tomu, aby tyto synergie vyhledával, a to například na indickém trhu, kde se angažují Dako-CZ i Tatra. Za sedm let působení ve vrcholných pozicích firem CSG dokázal své vynikající manažerské i obchodní schopnosti,“ dodal ke jmenování Andrýska do čela nově vzniklé divize David Chour, výkonný ředitel holdingu CSG.

Lukáš Andrýsek je absolventem Slezské univerzity v Opavě v oboru ekonomika a IT. Před svým příchodem do holdingu CSG pracoval přes osm let na různých pozicích finančního managementu automobilky Hyundai Motor Manufacturing Czech.

Czechoslovak Group (CSG) je holding navazující na tradici československého průmyslu, který vlastní český podnikatel Michal Strnad. Jeho součástí jsou například automobilka Tatra Trucks, významný světový výrobce malorážové munice Fiocchi a výrobce radarů Retia. V podnicích začleněných do holdingu CSG a v propojených firmách pracuje více než 10 000 zaměstnanců. V roce 2022 dosáhly konsolidované tržby holdingu hodnoty 25 miliard korun. Hlavními obory CSG jsou strojírenství, automobilový, železniční, letecký průmysl a obranný průmysl. 

Ruský útok na Ukrajinu zvýšil zájem o vojenský materiál, Strnadova CSG hlásí rekordní výsledky i investice.

Válka vynáší. Strnadova CSG hlásí rekordní výsledky i investice

Na více než dvojnásobek loni meziročně stoupl hrubý provozní zisk (EBITDA) průmyslově-technologického holdingu Czechoslovak Group (CSG), když dosáhl zhruba 5,62 miliardy korun. Tržby skupiny podle konsolidovaných výsledků vzrostly o tři čtvrtiny na 24,93 miliardy. Na růstu se podle skupiny podílela válka na Ukrajině, která začala loni v únoru. Do CSG patří totiž mimo jiné firmy ze zbrojního a obranného průmyslu.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme