Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Exministr vnitra Hamáček jde pracovat pro Strnadovu CSG jako lobbista

Předseda ČSSD Jan Hamáček
ČTK
 nst
nst

Bývalý vrcholový politik, exministr vnitra a bývalý předseda ČSSD Jan Hamáček bude pracovat pro zbrojařskou a průmyslovou skupinu CSG Michala Strnada v roli ředitele vnějších vztahů.

Reklama

Průmyslově-technologická skupina CSG vytváří novou pozici ředitele pro vnější vztahy - zaujme ji Jan Hamáček. Oznámila to mediální zástupce CSG Andrej Čírtek v tiskové zprávě. 

Hamáček zároveň působí jako viceprezident Asociace obranného a bezpečnostního průmyslu ČR a místopředseda Sekce obranného průmyslu při Hospodářské komoře ČR. Firma uvedla, že v rámci CSG bude Jan Hamáček zejména zastřešovat vztahy s oborovými asociacemi a institucemi, government relations, účast v podnikatelských delegacích a monitoring regulace a legislativy ve vztahu k oborům, v nichž CSG působí.

Prominentní lobbista

„S CSG jsem již nějakou dobu spolupracoval z titulu svých funkcí v oborových asociacích obranného průmyslu a také jako konzultant. Bylo fascinující sledovat přerod CSG v globálního hráče, který získává do svého portfolia významné společnosti v Itálii, Španělsku či USA. Jsem hrdý na to, že se stávám součástí týmu CSG a můžu jí pomáhat v dalším rozvoji,“ řekl Hamáček.

David Chour, místopředseda představenstva a výkonný ředitel CSG, k tomu uvádí: „CSG je dynamicky rostoucí skupina, která má výrobní společnosti na třech kontinentech a vyváží své produkty do celého světa. Zároveň nepřetržitě pracuje na akvizičních příležitostech zejména v Evropě a USA. V souvislosti s tím vznikla potřeba, aby oblast vnějších vztahů CSG zastřešil specializovaný manažer. Proto jsme zřídili pozici ředitele vnějších vztahů, kterou obsadil Jan Hamáček. Jsme rádi, že se nám podařilo do týmu získat osobnost s obrovskými zkušenostmi v české i zahraniční politice, která disponuje jak znalostmi průmyslu, tak vynikajícími vztahy s veřejným sektorem.“ 

Pětačtyřicetiletý Hamáček je dlouholetým členem sociální demokracie. V letech 2018 až 2021 byl předsedou strany. Od roku 2006 do roku 2021 byl poslancem Parlamentu ČR, vykonával i funkci místopředsedy a předsedy Poslanecké sněmovny. V letech 2018 až 2021 byl ministrem vnitra, krátce působil i jako ministr zahraničí. V roce 2021 odešel z politiky a stal se konzultantem. Je viceprezidentem Asociace obranného a bezpečnostního průmyslu ČR a místopředsedou Sekce obranného průmyslu při Hospodářské komoře ČR. Od února 2024 zastává funkci ředitele vnějších vztahů průmyslově-technologické skupiny CSG. 

Skupina CSG vlastněná českým podnikatelem Michalem Strnadem zahrnuje výrobní podniky v České republice, na Slovensku, ve Španělsku, v Itálii, Indii, Velké Británii a USA.. Součástí skupiny jsou například česká automobilka Tatra Trucks, významný světový výrobce malorážové munice Fiocchi nebo český výrobce radarů Eldis. V podnicích začleněných do skupiny CSG a v propojených firmách pracuje více než 10 tisíc zaměstnanců. V roce 2022 dosáhly konsolidované tržby skupiny hodnoty 25 miliard korun. Hlavními obory CSG jsou strojírenství, automobilový, železniční, letecký průmysl, obranný průmysl a výroba malorážové munice, je významným exportérem. 

Jurák a Andrýsek z CSG jsou novými členy boardu Strnadovy skupiny

Průmyslově-technologická skupina Czechoslovak Group vlastněná českým podnikatelem Michalem Strnadem posílila své představenstvo. Jeho novými členy byli od Nového roku jmenováni Zdeněk Jurák, finanční ředitel CSG, a Lukáš Andrýsek, který zastává pozice generálního ředitele divize CSG Mobility a generálního ředitele automobilky Tatra Trucks. Ostatní členové představenstva ve svých pozicích zůstávají.

Přečíst článek

 

 

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Bývalý lídr sociální demokracie Jan Hamáček

Dalibor Martínek: Jaká je kapacita českého zbrojního průmyslu? Jeden Hamáček

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme