Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

CSG - informace o tématu

Michal Strnad, majitel CSG

Evropa zbrojí a Strnadovo impérium se topí v zisku

Byznys nejmladšího českého stamiliardáře a zbrojaře Michala Strnada jen kvete. Jeho Czechoslovak Group (CSG) loni zvýšila čistý zisk meziročně o 49 procent na 210 milionů eur (zhruba pět miliard korun).

Přečíst článek

CSG oceňuje úsilí ministryně Černochové zlepšit přístup firem obranného průmyslu k bankovnímu financování

Přečíst článek
Bývalý lídr sociální demokracie Jan Hamáček

Dalibor Martínek: Jaká je kapacita českého zbrojního průmyslu? Jeden Hamáček

Když Jaroslav Strnad, nyní mladý padesátník, začal v polovině devadesátých let budovat své průmyslové impérium, působil pro mnohé jako nějaký exot. V roce 2013 získal pod kontrolu v té době již zadluženou společnost Tatra, kdysi významnou českou strojírenskou značku. Která se však v devadesátých letech už potácela v ekonomických problémech. Doplatila na geopolitické změny, potíže s odbytem, nejasnou vlastnickou strukturu, a tím také na malou schopnost inovací své výroby.

Přečíst článek
Předseda ČSSD Jan Hamáček

Exministr vnitra Hamáček jde pracovat pro Strnadovu CSG jako lobbista

Bývalý vrcholový politik, exministr vnitra a bývalý předseda ČSSD Jan Hamáček bude pracovat pro zbrojařskou a průmyslovou skupinu CSG Michala Strnada v roli ředitele vnějších vztahů.

Přečíst článek

Miliardář Strnad podpořil vývoj léku proti leukémii

Díky finančnímu daru průmyslového holdingu CSG miliardáře Michala Strnada se podaří významně navýšit počet pacientů, kteří budou v rámci klinických studií léčeni v Ústavu hematologie a krevní transfúze (ÚHKT) imunoterapeutickou metodou.

Přečíst článek
Fiocchi Group nově řídí italský manažer Paolo Salvato

Fiocchi Group nově řídí italský manažer Paolo Salvato

Skupinu Fiocchi, která je výrobcem malorážové munice a spadá pod holding CSG miliardáře Michal Strnada, nově povede Ital Paolo Salvato. V pozici vystřídá Davida Štěpána, který bude nadále působit jako generální ředitel divize CSG Ammo+ a svoji pozornost zaměří na dokončení akvizice muniční divize Sporting Products americké společnosti Vista Outdoor.

Přečíst článek

Jurák a Andrýsek z CSG jsou novými členy boardu Strnadovy skupiny

Průmyslově-technologická skupina Czechoslovak Group vlastněná českým podnikatelem Michalem Strnadem posílila své představenstvo. Jeho novými členy byli od Nového roku jmenováni Zdeněk Jurák, finanční ředitel CSG, a Lukáš Andrýsek, který zastává pozice generálního ředitele divize CSG Mobility a generálního ředitele automobilky Tatra Trucks. Ostatní členové představenstva ve svých pozicích zůstávají.

Přečíst článek

Italského výrobce pušek kupuje miliardář Strnad. Světová střelecká komunita má důvod, proč si najít ČR na mapě, říká český olympionik

Sportovní střelec David Kostelecký, reprezentant České republiky v trapu, získal bez nadsázky všechny trofeje, které lze v této disciplíně vyhrát. Závodí a sbírá medaile již od počátku 90. let. Na olympiádě v Pekingu v roce 2008 získal zlato, v Tokiu v roce 2020 stříbro. Už přes 20 let střílí z brokovnice Perazzi, výrobku stejnojmenné italské rodinné firmy. David teď s nadšením přijal zprávu, že se výrobce nejlepší sportovní a lovecké brokovnice na světě dostal do českých rukou. Většinový, 80procentní podíl v ní koupila skupina CSG, kterou vlastní miliardář Michal Strnad.

Přečíst článek
Zbrojař Strnad koupil italského výrobce olympijských pušek Armi Perazzi

Zbrojař Strnad koupil většinu v italském výrobci olympijských pušek

Průmyslově-technologický holding Czechoslovak Group (CSG) miliardáře Michala Strnada kupuje 80procentní podíl v italské rodinné firmě Armi Perazzi, která vyrábí brokovnice pro lovce a sportovce. Zbylých 20 procent zůstane potomkům zakladatele firmy, jehož rodina podnik nadále povede. Cena transakce zůstává tajná.

Přečíst článek
Americký podnik Vista Outdoor odmítl nabídku na spojení s českou Colt CZ

Americký podnik Vista Outdoor odmítl spojení s Colt CZ, přednost dává Strnadovu CSG

Americký výrobce munice a outdoorového vybavení Vista Outdoor odmítl nabídku na spojení, kterou mu předložila česká zbrojařská skupina Colt CZ. Vista ale nadále doporučuje prodej své muniční divize Sporting Products jiné české firmě, a to Czechoslovak Group (CSG), jak oznámila v říjnu. Hodnota této transakce činí 1,91 miliardy dolarů (42,5 miliardy korun).

Přečíst článek

Skupina CSG má nové logo. Podtrhuje globální ambice Strnadova byznysu

Průmyslově-technologická skupina Czechoslovak Group miliardáře Michala Strnada představila aktualizované logo se symbolem štítu. Autorem návrhu nové vizuální identity skupiny je grafické studio Dynamo design. Nové logo má odrážet přeměnu skupiny v globálního hráče.

Přečíst článek
Export zbraní z ČR se loni téměř zdvojnásobil na 30 miliard korun

Dalibor Martínek: Nový směr české ekonomiky? Budou to zbraně. A druhým Baťou se stane Strnad

Poradce vlády pro národní bezpečnost Tomáš Pojar se vrátil ze zahraniční mise vlády do Afriky plný nadšení. Že nebyl premiér Fiala přijat v Nigérii na rozdíl od diplomatů nepovažuje za takový průšvih. Hlavní podle Pojara je, že se Česku otevírají v Africe nové exportní možnosti.

Přečíst článek
Reklama

News box

Neznámý člověk se dnes podle televize CNN 🔥 zapálil před budovou newyorského soudu, kde se koná proces s americkým exprezidentem Donaldem Trumpem, který je obžalovaný ze zfalšování finančních záznamů v souvislosti s platbou pornoherečce před volbami roku 2016. Informace o muži v plamenech byla zveřejněna téměř ve stejnou chvíli, kdy byl dokončen výběr 12členné poroty a šesti náhradníků.
Julija Navalná, vdova po ruském opozičním předákovi Alexeji Navalném, dnes dostala 🏅 Cenu za svobodu médií. Převzala ji v Bavorsku na Summitu Ludwiga Erharda, vrcholném setkání německých politiků a zástupců hospodářství, které je pojmenované po bývalém německém spolkovém kancléři a ekonomovi. 
Pražská burza dnes zakončila téměř beze změny, index PX 📈 stoupl o 0,02 procenta na 1550,61 bodu. Proti poklesu akcií Komerční banky a energetické společnosti ČEZ působil růst cenných papírů Erste Bank. Vyplývá to z internetových stránek burzy. Česká koruna mírně oslabila k euru, vůči dolaru stagnovala.
Arménie souhlasila s tím, že vrátí Ázerbájdžánu 4️⃣ strategicky umístěné vesnice, které okupuje od počátku 90. let, oznámilo dnes podle agentury Reuters ázerbájdžánské ministerstvo zahraničí. Arménie přitom počítá s tím, že po předání čtyř obcí klesne bezpečnostní riziko v oblasti, uvedl úřad arménského premiéra podle agentury TASS.
Země Severoatlantické aliance se shodly na poskytnutí dalších systémů 🚀 protivzdušné obrany Ukrajině, která se brání ruské ozbrojené agresi. Po dnešní diskusi ministrů obrany ve formátu Rady NATO - Ukrajina to řekl generální tajemník aliance Jens Stoltenberg. 
Více argumentů hovoří proti verzi ukrajinské rozvědky o sestřelení ruského strategického ✈️ bombardéru Tu-22M3, který se zřítil v ruském Stavropolském kraji téměř 400 kilometrů od nejbližšího místa na rusko-ukrajinské frontě, napsal v dnešním komentáři server BBC News na svém ruskojazyčném webu. 
Ceny ropy po zprávě o izraelském útoku na Írán stouply o více než tři dolary. Teherán posléze útoky bagatelizoval, což trhy vzaly jako známku toho, že napětí na Blízkém východě by nemuselo eskalovat. Cena suroviny posléze smazala předchozí zisky a oslabuje. Cena severomořské roby Brent klesá o 0,4 procenta na 86,73 dolaru za barel. Cena americké lehké ropy WTI se snižuje o 0,3 procenta a prodávala se za 82,46 dolaru za barel. 
Český státní dluh se v letošním prvním čtvrtletí zvýšil o 109,9 miliardy korun na rekordních 3,221 bilionu korun. Uvedlo to ministerstvo financí ve čtvrtletní zprávě o řízení státního dluhu ČR. Na každého Čecha tak teoreticky připadá dluh 295 480 korun. Míra zadlužení stoupla na 43,6 procenta hrubého domácího produktu (HDP) ze 42,4 procenta v roce 2023.
Slovensko nabídne Číně možnost zapojit se do budování či rekonstrukce slovenské dopravní infrastruktury formou projektů veřejně-soukromého partnerství (PPP), řekl novinářům slovenský premiér Robert Fico. Na návštěvu Číny pojede letos v červnu. Bratislava chce také urychlit dokončení jedné z klíčových dopravních staveb u Žiliny na severu země.
Antimonopolní úřad povolil fondu Genesis Capital nákup majoritního podílu ve společnosti GAF ze Žamberku, která se zabývá kovovýrobou. 
Reklama
Reklama
Doporučujeme