Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Tatra Trucks - informace o tématu

Jurák a Andrýsek z CSG jsou novými členy boardu Strnadovy skupiny

Průmyslově-technologická skupina Czechoslovak Group vlastněná českým podnikatelem Michalem Strnadem posílila své představenstvo. Jeho novými členy byli od Nového roku jmenováni Zdeněk Jurák, finanční ředitel CSG, a Lukáš Andrýsek, který zastává pozice generálního ředitele divize CSG Mobility a generálního ředitele automobilky Tatra Trucks. Ostatní členové představenstva ve svých pozicích zůstávají.

Přečíst článek
Tatra loni překonala plány výroby, letos hodlá vytvořit novodobý rekord firmy

Tatra loni překonala plány výroby, letos hodlá vytvořit novodobý rekord firmy

Kopřivnická automobilka Tatra Trucks dosáhla loni tržeb 7,12 miliardy korun, což bylo o deset procent více, než plánovala. Zákazníkům dodala 1326 vozů, uvedla firma. Předloni měla automobilka tržby 5,31 miliardy korun a prodala 1278 automobilů. Letos Tatra plánuje další zvýšení výroby, s partnery také pracuje na vývoji nákladního automobilu s vodíkovými palivovými články.

Přečíst článek
Ministerstvo obrany 24. srpna 2022 uzavřelo smlouvu na nákup 209 těžkých nákladních terénních automobilů Tatra 815-7 6x6 (na snímku z 5. června 2022) za více než 1,9 miliardy korun.

Armáda touží po nových náklaďácích, v první fázi jich koupí od Tatry dvě stovky

Ministerstvo obrany ve středu uzavřelo smlouvu na nákup 209 vozů Tatra za více než 1,9 miliardy korun. Úřad o tom informoval na svém webu. Se společností Tatra Trucks plánuje ministerstvo v nejbližších dnech podepsat ještě další smlouvu za zhruba 1,2 miliardy korun. Za ně pořídí 80 těžkých nákladních terénních automobilů. Podle ministerstva armáda bude potřebovat kvůli stáří obměnit stovky nákladních automobilů.

Přečíst článek
Škoda Auto, ilustrační foto

Situace s čipy se lepší, výroba aut postupně ožívá

Automobilky v Česku vyrobily v prvním pololetí téměř 607 tisíc osobních aut, což je meziročně o 8,5 procenta méně. Díky silnému květnu a červnu ale umazaly dvojciferný pokles ze začátku roku. V samotném červnu produkce stoupla o 21,6 procenta na 125 374 vozů, uvedlo Sdružení automobilového průmyslu.

Přečíst článek
Příklad produkce kopřivnické Tatra Trucks

Průmyslník Strnad loni vydělal nejvíc v historii. Letos zisk přiživí armádní zakázky

Loňský rok byl co do ziskovosti nejlepším v historii holdingu Czechoslovak Group miliardáře Michala Strnada. Významný růst tržeb i zisků holding předpokládá i letos. Významně by tomu mohly přispět armádní zakázky.

Přečíst článek
Reklama

News box

Rusko v noci na dnešek podniklo další rozsáhlý vzdušný útok na Ukrajinu, která hlásí poškození  energetické infrastruktury v různých částech země. Odstávky v dodávkách elektřiny hlásí Dněpropetrovská a Charkovská oblast, píše na svém ruskojazyčném webu stanice BBC. 
V oblíbené počítačové 🎮 hře Fortnite je nově možné navštívit kyjevské náměstí Nezávislosti, zvané Majdan. Na speciálně vytvořené mapě se nebojuje, ale setrváním na ní hráči přispívají na obnovu nemocnice u Mykolajivu na jihu Ukrajiny, kterou zničily ruské útoky ve více než dva roky trvající válce. 
Při izraelských úderech mířených na oblast nedaleko Halabu (Aleppa) na severu Sýrie zahynulo podle agentury AFP nejméně 3️⃣6️⃣ syrských vojáků. Izrael podle exilové Syrské organizace pro lidská práva (SOHR) cílil na sklady zbraní poblíž mezinárodního letiště.
Reklama
Reklama
Doporučujeme