Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Rozmach JPMorgan. Investiční banka plánuje expanzi za miliardy dolarů

JPMorgan Chase
iStock
 ČTK

Americká investiční banka JPMorgan Chase & Co plánuje jednu z největších expanzí poboček za poslední roky. Do tří let chce ve Spojených státech otevřít více než 500 poboček, aby rozšířila svoji působnost v oblastech, kde není dostatečně zastoupena. Výši investice banka neupřesnila, uvedla jen, že bude v řádu mnoha miliard dolarů, uvedla agentura Reuters.

Reklama

JPMorgan Chase přichází s expanzí v době, kdy některé jiné banky počty svých kamenných poboček naopak snižují. Podle údajů S&P Global Market Intelligence činil počet aktivních poboček v USA na konci loňského října 77 690, v témže měsíci jich zavřelo 123 a otevřelo 80.

Banka JPMorgan Chase měla na konci loňského roku jednu z největších sítí poboček, celkem jich měla 4897. Konkurenční Bank of America, která také otevírá nové pobočky, jich na konci roku měla 3845.

Francie podpoří firmu Atos, aby zachránila pracovní místa

Francouzská vláda pospíchá na pomoc firmě Atos, v sázce jsou desítky tisíc pracovních míst

Francie je připravena podpořit firmu Atos a bránit i desítky tisíc pracovních míst, které v této skupině zaměřené na softwarové služby jsou, listu Les Echos to řekl ministr financí Bruno Le Maire. Atos jedná o prodeji své ztrátové konzultační divize Tech Foundations firmě EP Equity Investment (EPEI) českého podnikatele Daniela Křetínského, dosažení konečné dohody je ale podle francouzské firmy stále nejisté.

Přečíst článek

Nové pobočky budou mít prostory pro soukromý rozhovor se zákazníky. Hlavním centrem tak nebude klasická řada bankovních přepážek, řekla agentuře Reuters ředitelka divize Chase Consumer Banking Jennifer Roberstová.

„Naše síť poboček je jedním z hlavních důvodů, proč si u nás zákazníci otevírají účty, a pomáhá nám přilákat vklady,“ řekla Robertsová. „Naše pobočky skutečně vnímáme jako výkladní skříň celé společnosti. Je to kotva, která rozšiřuje naše vztahy se zákazníky, a my se snažíme být jejich primárním finančním partnerem,“ doplnila.

Nový způsob bezhotovostního placení Cvak má být jednoduchý i pro stánkaře či řemeslníky.

Čtveřice bank přináší nový způsob placení kartou Cvak. Zaplatíte tím instalatérovi i na stánku

Bezhotovostní placení už nemusí být závislé jen na terminálu jako v minulosti. Obchodníci, kteří se zdráhali si pořídit platební terminál kvůli poplatkům, mají nově na výběr další variantu, jak u nich mohou zákazníci platit kartou v mobilu. Obchodníkům bude ke zprovoznění stačit jen vlastní mobil s aplikací a NFC karta. Nové platební řešení, které je vstřícné i pro malé podnikatele a řemeslníky Cvak představila čtveřice bank v čele s Air Bank. Letos se k platbám Cvak připojuje Fio banka, mBank a Moneta Money Bank. Novinku budou ale moci snadno využívat i klienti dalších bank.

Přečíst článek

Ředitelka pro spotřební a komunitní bankovnictví Marianne Lakeová loni v květnu uvedla, že za posledních pět let banka otevřela 650 nových poboček. V prosinci pak oznámila, že banka pokračuje v investicích do své pobočkové sítě.

JPMorgan Chase také plánuje renovovat skoro 1700 stávajících poboček v USA. Přijme také pro svoji síť poboček dalších 3500 zaměstnanců. Na konci prosince měla banka po celém světě 309 926 zaměstnanců, nejvíce ze všech amerických bank.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Londýnská burza, ilustrační foto

Týden tradera: Nejistota na trzích přetrvává, banky hlásí dobré výsledky

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme