Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

JPMorgan - informace o tématu

JPMorgan Chase

Rozmach JPMorgan. Investiční banka plánuje expanzi za miliardy dolarů

Americká investiční banka JPMorgan Chase & Co plánuje jednu z největších expanzí poboček za poslední roky. Do tří let chce ve Spojených státech otevřít více než 500 poboček, aby rozšířila svoji působnost v oblastech, kde není dostatečně zastoupena. Výši investice banka neupřesnila, uvedla jen, že bude v řádu mnoha miliard dolarů, uvedla agentura Reuters.

Přečíst článek
Na bitcoin už nebudu plýtvat dechem, říká jeho věčný kritik a šéf JPMorgan Jamie Dimon

Na bitcoin už nebudu plýtvat dechem, říká jeho věčný kritik a šéf JPMorgan Jamie Dimon

Přečíst článek

JPMorgan zaplatí miliardy ostrovům, na kterých Epstein podle žaloby zneužíval ženy

Přečíst článek
Agentura Fitch varuje před snížením ratingu desítek bank včetně JP Morgan

Další turbulence pro americký trh? Agentura Fitch varuje před snížením ratingu desítek bank, včetně těch největších

Přečíst článek
JP Morgan

Americká banka JPMorgan zvýšila zisk o 67 procent, vyšší zisk má i Wells Fargo

Americká investiční banka JPMorgan Chase & Co zvýšila ve druhém čtvrtletí čistý zisk o 67 procent na 14,47 miliardy dolarů (zhruba 307 miliard korun). Vydělala více na úrocích z úvěrů a těžila z převzetí banky First Republic. Největší americká banka to uvedla ve svém sdělení. Vyšší zisk má díky příjmům z úroků i konkurenční banka Wells Fargo, zatímco zisk banky Citigroup kvůli slabší obchodní činnosti klesl. Hospodářské výsledky největších amerických bank zahajují výsledkovou sezonu pro druhý kvartál.

Přečíst článek
V bankách zavládlo nadšení z umělé inteligence. Vypukly závody ve “zbrojení”

V bankách zavládlo nadšení z umělé inteligence. Vypukly závody ve “zbrojení”

Největší světové banky začaly využívat umělé inteligence (AI). Revoluce v oblasti AI se na Wall Street rozvíjí spolu s tím, jak roste širší zájem o tuto pokročilou technologii a její možný dopad na podnikání, píše agentura Bloomberg.

Přečíst článek
JPMorgan Chase

JPMorgan chce smáznout svoji uhlíkovou stopu. Vynaloží na to 200 milionů dolarů

Největší americká banka JPMorgan Chase má nový cíl. Do roku 2030 dostat z atmosféry 800 tisíc tun oxidu uhličitého. Na technologie a partnerství s firmami, které se na odstraňování uhlíku specializují, vynaloží 200 milionů dolarů, tedy 4,4 miliardy korun.

Přečíst článek
Londýnská burza, ilustrační foto

Týden tradera: Nejistota na trzích přetrvává, banky hlásí dobré výsledky

Akciové trhy se v uplynulém týdnu pohybovaly do strany. Na tomto faktu nezměnila nic ani čísla o inflaci v USA. Americký hlavní index S&P 500 se se stále nachází kolem úrovní 4150 bodů. Pro výraznější impulz bude potřeba pozitivní zpráva nebo událost, přicházející zprávy z ekonomiky jsou přitom spíše negativní.

Přečíst článek
JPMorgan Chase

JPMorgan a ti další. Vyšší úrokové sazby bankám přihrály miliardové zisky

Největší americká banka JPMorgan Chase & Co zvýšila v prvním čtvrtletí zisk meziročně o 52 procent na 12,62 miliardy dolarů (bezmála 267 miliard korun). Vyšší úrokové sazby přispěly k růstu tržeb ze spotřebitelského a komunitního bankovnictví. Čtvrtá největší americká banka Wells Fargo zisk díky úrokovým výnosům zvýšila téměř o 32 procent na pět miliard dolarů. Banka Citigroup pak zvýšila čistý zisk o sedm procent na 4,6 miliardy dolarů a překonala odhady analytiků.

Přečíst článek
Credit Suisse, druhá největší švýcarská banka

Švýcarští regulátoři si přejí, aby se Credit Suisse spojila s UBS. Ve hře jsou však další zájemci

Švýcarská banka UBS žádá švýcarskou vládu o podporu v případě koupě upadajícího konkurenta Credit Suisse, informovala agentura Bloomberg. Obě největší švýcarské banky o víkendu o možnosti odděleně jednají, UBS má podle listu Financial Times (FT) zájem o částečné nebo úplné převzetí. Ke spojení banky vyzvali švýcarští regulátoři. UBS a Credit Suisse dnes odmítly situaci komentovat. S konkurenční nabídkou na převzetí Credit Suisse dnes podle zdrojů FT přišla i americká společnost BlackRock.

Přečíst článek
JPMorgan Chase, sídlo

JPMorgan a Bank of America zvýšily zisky. Citigroup prodělala 2,5 miliardy

Největší americká banka JPMorgan Chase v loňském čtvrtém čtvrtletí zvýšila zisk meziročně o šest procent na 11 miliard dolarů (zhruba 245 miliard korun). Zisk jejího předního konkurenta Bank of America vzrostl o dvě procenta na 6,9 miliardy dolarů (153 miliard korun), zatímco bance Citigroup zisk o 21 procent klesl a činil 2,5 miliardy dolarů (55 miliard korun). Oznámily firmy.

Přečíst článek
farma na těžbu kryptoměn, ilustrační foto

Cena bitcoinu se již blíží jeho výrobním nákladům, varuje JPMorgan

Náklady na vytěžení jednoho bitcoinu během měsíce a půl klesly téměř o polovinu. Mineři kvůli již delší dobu trvající nižší ceně kryptoměny totiž zapojili do těžby efektivnější zdroje. Pro budoucí cenu bitcoinu to ale není dobrá zpráva, píše agentura Bloomberg s odkazem na analýzu banky JPMorgan.

Přečíst článek
Jamie Dimon, šéf JPMorgan Chase

Vlivný americký bankéř čeká hurikán v ekonomice

Americká investiční banka JPMorgan se připravuje na „ekonomický hurikán“. Její šéf Jamie Dimon radí investorům, aby se zařídili stejně. Jeho banka chystá velmi konzervativní přístup. Důvodů je hned několik. Dimona znepokojuje zejména válka na Ukrajině, stejně jako obava, že Fed svůj boj s inflací prohrává, píše CNBC.

Přečíst článek
Reklama

News box

Česká ekonomika v loňském roce 📉 klesla o 0,2 procenta, zpřesnil Český statistický úřad (ČSÚ) svůj dřívější odhad, podle kterého se hrubý domácí produkt (HDP) loni snížil o 0,4 procenta. Lepší než v odhadu z počátku března jsou také údaje za loňské čtvrté čtvrtletí. Česká ekonomika se v něm meziročně zvýšila o 0,2 procenta a mezičtvrtletně stoupla o 0,4 procenta. 
Čínská 💊 farmaceutická firma WuXi AppTec sdílela bez souhlasu svého amerického klienta jeho duševní vlastnictví s Pekingem. Podle zjištění agentury Reuters to v únoru sdělili představitelé amerických zpravodajských služeb senátorům pracujícím na zákoně o bezpečnosti v oblasti biotechnologií. Čínská firma to odmítla.
Za „naprostý nesmysl“ prezident 👴 Vladimir Putin označil tvrzení, že Rusko může zaútočit na Polsko, pobaltské státy nebo Česko. Prohlásil to ve středu při setkání s ruskými vojenskými piloty, o kterém v noci na dnešek informoval Kreml.
Kolumbijská vláda nařídila vyhoštění diplomatů z 🏛️ argentinské ambasády v Bogotě v reakci na „pomlouvačné“ výroky argentinského prezidenta Javiera Mileie na adresu kolumbijského protějška Gustava Petra. Podle agentury Reuters to ve středu uvedlo kolumbijské ministerstvo zahraničí.
Nasazení západních bojových letounů F-16 na ukrajinské straně  nezmění situaci na bojišti. Prohlásil to ruský prezident Vladimir Putin během středečního projevu k vojenským pilotům. Tyto letouny však jsou schopny nést jaderné zbraně, čemuž Rusko přizpůsobí svou strategii, řekl Putin podle agentury Reuters.
Zakladatel zkrachovalé kryptoměnové burzy FTX Sam Bankman-Fried si dnes u 👨‍⚖️ soudu na newyorském Manhattanu vyslechne výši trestu v případě mnohamiliardové zpronevěry. Za mřížemi by v krajním případě mohl strávit příštích 50 let. 
Ve věku 8️⃣2️⃣ let zemřel Joe Lieberman, dlouholetý americký senátor, kandidát na viceprezidenta v kampani Ala Gorea z roku 2000 a vlivná, byť kontroverzní osoba v rámci Demokratické strany. Agentury o tom informují s odvoláním na prohlášení rodiny, podle něhož Lieberman zemřel ve středu v New Yorku následkem komplikací po pádu.
Reklama
Reklama
Doporučujeme