Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Francouzská vláda pospíchá na pomoc firmě Atos, v sázce jsou desítky tisíc pracovních míst

Francie podpoří firmu Atos, aby zachránila pracovní místa
ČTK
 ČTK

Francie je připravena podpořit firmu Atos a bránit i desítky tisíc pracovních míst, které v této skupině zaměřené na softwarové služby jsou, listu Les Echos to řekl ministr financí Bruno Le Maire. Atos jedná o prodeji své ztrátové konzultační divize Tech Foundations firmě EP Equity Investment (EPEI) českého podnikatele Daniela Křetínského, dosažení konečné dohody je ale podle francouzské firmy stále nejisté.

Reklama

„Průmyslové aktivity firmy Atos neopustíme, představují desítky tisíc pracovních míst,“ řekl Le Maire. Akcie firmy v pondělí klesly o 29 procent v reakci na oznámení, že Atos upouští od plánů vydat nové akcie, protože se podle managementu změnily podmínky na trhu. Atos rovněž uvedl, že s bankami zahájil jednání o refinancování dluhu.

„Francouzská vláda použije všechny prostředky, které má k dispozici, aby zachovala strategické aktivity Atosu,“ řekl Le Maire. Dodal, že jeho úřad je v pravidelném kontaktu s vedením Atosu a že vývoj kolem firmy velmi pozorně sleduje.

Francouzská technologická společnost Atos

Francouzská firma Atos chce po Křetínském miliardy navíc za svou divizi

Francouzská softwarová společnost Atos požaduje po českém miliardáři Danielu Křetínském za převzetí své divize Tech Foundations o půl miliardy eur, v přepočtu přes 12 miliard korun, v hotovosti více, než se původně předpokládalo. Informovala o tom agentura Bloomberg s odvoláním na zdroje obeznámené se situací.

Přečíst článek

Společnost Atos v lednu jmenovala svého čtvrtého generálního ředitele za méně než dva roky a vydala také sérii varování před zhoršením hospodaření. V pondělí oznámila, že bude požadovat jmenování nezávislé třetí strany, která by usnadnila jednání s bankami.

„Atos bude včas informovat trh o postupu jednání s bankami, o svém novém plánu refinancování, o zamýšlených prodejích, stejně jako o možných změnách ve své kapitálové struktuře, které by mohly vést k rozmělnění stávajících akcionářů,“ dodal francouzský podnik.

Daniel Křetínský

Křetínského záchranná mise má důvěru akcionářů i věřitelů Casina

Akcionáři a věřitelé zadluženého francouzského maloobchodního řetězce Casino ve čtvrtek schválili plán na záchranu firmy, za kterým stojí český miliardář Daniel Křetínský. Informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na dnešní prohlášení Casina.

Přečíst článek

Firma loni v listopadu uvedla, že zvažuje vstup na kapitálové trhy a prodej dalších aktiv, aby mohla realizovat plán na posílení kapitálu. Firma v této souvislosti hovořila o úvěru za 1,5 miliardy eur se splatností v lednu 2025 a o dluhopisech za 750 milionů eur se splatností v květnu 2025, uvedla agentura Reuters. V lednu skupina varovala, že její volný peněžní tok bude mírně pod původním cílem pro druhou polovinu loňského roku.

Akcie Atosu dnes na burze v Paříži pondělní propad mírně korigovaly a dopoledne přidávaly přes dvě procenta na 2,85 eura za kus. Od začátku roku ale ztrácejí kolem 50 procent.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme