Reklama

Reddit chystá vstup na americkou burzu

Reddit, logo, ilustrační foto
Unsplash

Provozovatel sociální sítě Reddit míří na burzu. Společnost prozradila, že začala podnikat kroky vedoucí k IPO, ale „počet akcií ani jejich cena zatím nebyla stanovena“. Hodnota Redditu byla v letošním roce odhadována na 10 miliard dolarů. Reddit nicméně v posledních měsících čelí časté kritice za „toxický obsah“.

Reklama

Reddit ve středu oznámil, že už předal americké Komisi pro cenné papíry (SEC) potřebnou žádost k uvedení svých akcií na burzu. Reddit proslul akcemi drobných investorů, kteří se na jejích stránkách spojovali proti velkým profesionálním hráčům, a dařilo se jim tak ovlivňovat ceny akcií. Údaje k ceně svých akcií, k ohodnocení ani k časovému harmonogramu firma zatím nesdělila.

V srpnu, kdy se společnost snažila zajistit si peníze u soukromých investorů, její hodnota dosahovala u investorů kolem deseti miliard dolarů (223 miliard korun). Ve druhém čtvrtletí získal Reddit na příjmech z reklamy zhruba 100 milionů dolarů, což představuje meziroční nárůst o 300 procent.

Alexis Ohanian (vlevo) a Steve Huffman z Redditu

Změnili internet a teď jsou z nich boháči. Kdo stojí za sítí Reddit?

Alexis Ohanian a Steve Huffman v roce 2005 pootočili směřování dějin. A dotklo se to i světa akcií.

Přečíst článek

Reddit uvádí, že má více než 52 milionů denních uživatelů. Ti se podle svých zájmů sdružují ve více než 100 tisících on-line komunitách, tzv. subredditech. Vzhledem k tomu, že se společnost často zdráhá obsah regulovat, ji v poslední době opakovaně kritizují.

Největšími investory do Redditu jsou firmy Fidelity Investments, Andreessen Horowitz, Sequoia Capital a Tencent Holdings, uvedla agentura Reuters.

Reddit založili v roce 2005 jeho generální ředitel Steve Huffman, podnikatel Alexis Ohanian a internetový aktivista Aaron Swartz, který už nežije. Firma v rozvoji podnikání zatím zaostává za velkými sociálními sítěmi, jako je Twitter nebo Facebook.

Reddit na sebe přilákal pozornost na začátku roku, kdy se na jeho platformě shromáždili drobní investoři, aby se postavili velkým institucím z Wall Street. Některé akcie, například maloobchodního řetězce GameStop, se díky nim dostaly pod tlak a střídavě prudce zpevňovaly a prudce klesaly.

Reddit, logo, ilustrační foto

Spekulanti z fóra WallStreetBets přihráli Redditu další miliardy

Sociální síť Reddit získá v rámci nového kola financování od investorů, v čele s Fidelity Management, 700 milionů dolarů (15,1 miliardy korun).

Přečíst článek

Robinhood míří na burzu. Provází ji kontroverze

Robinhood je na burze. Akcioví aktivisté upsali cenné papíry za 2,1 miliardy dolarů

Americká makléřská společnost Robinhood Markets získala z primární veřejné nabídky akcií (IPO) 2,1 miliardy dolarů (45 miliard korun). Firma uvedla, že ve středu prodala 55 milionů akcií v ceně 38 dolarů za kus. To je sice na dolním konci plánovaného cenového rozpětí, ale přesto to z firmy, která je oblíbená mezi mladými začínajícími investory, letos činí jednu z nejlépe oceněných společností vstupujících na americký akciový trh. Dnes se s jejími akciemi začne obchodovat na trhu Nasdaq v New Yorku.

Přečíst článek

Býčí trh na Wall Street

Hodnota IPO akcií je letos na rekordu, tempo ze začátku roku ale zvolňuje

Zájem o primární veřejné nabídky (IPO) akcií ve světě se ve třetím čtvrtletí zmírnil z prudkého tempa na začátku roku.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Budova Wall Street 1 se mění v luxusní byty

Prestižní adresa Wall Street 1 se mění na byty. Stojí o fous víc než v Praze

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme