Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Wall Street - informace o tématu

Google 21. března 2023 zpřístupnil - zatím jen v USA - svého chatbota Bard s umělou inteligencí, jehož hlavním soupeřem je ChatGPT od Microsoftu.

Microsoft výsledky investory potěšil, Google zklamal

Microsoft i Alphabet (matka Googlu) zveřejnily včera výsledky za uplynulé tři měsíce. Oba big techy se těší z růstu zisku i tržeb. Očekávání v případě matky Googlu byla ale větší. A tak zatímco akcie Microsoftu krátce po uzavření trhu posilovaly, akcie Alphabetu odepisovaly přes šest procent. Výsledky naznačují, že produkty z oblasti umělé inteligence (AI) podporují tržby.

Přečíst článek

Vlci z Wall Street trpí. Propadají závislostem, psychiatři i firmy řeší prudký nárůst případů

Přečíst článek

Americké akciové trhy letí vzhůru. Nasdaq si za pololetí připsal téměř 33 procent

Přečíst článek

Kam zamíří americké akcie? Přední stratégové z Goldman Sachs a Morgan Stanley se neshodnou

Přečíst článek
Nvidia

Nvidia se dere do nejelitnějšího klubu na Wall Street

Akcie výrobce čipů Nvidia v průběhu čtvrtečního obchodování předvádějí neskutečnou jízdu, když přidávají více než 25 procent. Pátá nejhodnotnější americká společnost tak přešlapuje před dveřmi do toho nejelitnějšího klubu na Wall Street, klubu bilionových firem. Ten má zatím čtyři členy, společnosti Apple, Microsoft, Alphabet a Amazon. Nvidii do bilionové tržní hodnoty chybí už jen nějakých 50 tisíc dolarů.

Přečíst článek
Klienti stojí 13. března po oznámení krachu Silicon Valley Bank před sídlem banky v kalifornské Santa Claře, aby zachránili své úspory.

Krach Silicon Valley Bank v grafech a číslech. Proč je její pád tak zásadní?

Pokud by někdo přemýšlel, v čem je krach americké Silicon Valley Bank kromě obav nadměrného počtu klientů o své peníze tak zásadní, mohou mu pomoci grafy, které dala dohromady agentura Bloomberg. Ukazují nejen rapidní propad cen akcií bank, ale i související katapultování indexu strachu na Wall Street či největší pokles výnosu amerických vládních dvouletých dluhopisů od roku 1987.

Přečíst článek
Evropské akcie technologických gigantů letos těžce krvácí

Je už na čase investovat do akcií? Ideální chvíle se již blíží

Akciové tituly v loňském roce plošně odepsaly téměř dvě desítky procent. A to zejména kvůli nejistotě způsobené třemi černými labutěmi – dozvuky pandemie, razantní inflací a válkou na Ukrajině. Na to vše reagovaly centrální banky růstem sazeb, což právě poslalo akciové tituly do záporu. Jak se svět nastavuje na novou realitu, začíná se mluvit o konci utahování měnové politiky, a tedy i o opětovném nastartování růstu akcií. Kdy ta doba přijde? Již velmi brzy, shodují se odborníci. 

Přečíst článek
Opening Tesla Factory Berlin Brandenburg

Akcie Tesly jsou rekordně nízko. Je čas nakupovat, míní analytici

Akcie Tesly se obchodují na dvouletém minimu. Od začátku roku se jejich hodnota propadla o 52 procent pod úroveň 170 dolarů za akcii. Jen za poslední dva měsíce automobilka umazala ze své tržní hodnoty 300 miliard dolarů. Pokles ceny už podle analytiků z Wall Street zašel dost daleko. Je čas nakupovat, míní.

Přečíst článek
Tencent, ilustrační foto

Čínské akcie na Wall Street to mají nahnuté. Tencent spěchá na burzu v Hongkongu

Deset let vedou Peking s Washingtonem spor o přístup k auditu čínských firem obchodovaných na americké burze. A riziko, že tyto firmy budou muset americký parket opustit, stále přetrvává. Čínské podniky tak aktivují záložní plány, vstupují na asijské burzy. To je i případ společnosti Tencent, která své akcie uvede na burze v Hongkongu příští týden.

Přečíst článek
Býčí trh na Wall Street

Lukáš Kovanda: Past na býky zaklapla. O osudu růstových akcií rozhodne Fed

Stahuje americké akcie už jen „blbá nálada“, která brzy odezní? nad tím se ve svém komentáři zamýšlí hlavní ekonom Trinity Bank Lukáš Kovanda.

Přečíst článek
Wall Street

ESG nadzvedává republikány. „Levicovou ideologii“ chtějí dostat z Wall Street

ESG má přinést zelenou revoluci v investování. Ambici měnit svět nyní těžce poznamenává vleklá válka na Ukrajině. Proti strategii udržitelného investování se stupňuje odpor hlavně v USA. Američtí republikáni dokonce ESG označili za levicovou ideologii, která brání rozvoji ekonomiky. O svém názoru, že není nic důležitějšího než zisk, jsou skálopevně přesvědčení a Wall Street chtějí od „levicové politiky“ osvobodit.

Přečíst článek
Budova Wall Street 1 se mění v luxusní byty

Prestižní adresa Wall Street 1 se mění na byty. Stojí o fous víc než v Praze

Ikonická budova na adrese Wall Street 1, New York se proměňuje v luxusní rezidenční dům. Nabídne výhledy na New York Stock Exchange, Sochu svobody, obří bazén, fitness a wellness i unikátní soukromý klub. Ceny bytů startují na 1,3 milionu dolarů.

Přečíst článek
Wall Street, ilustrační foto

Wall Street ukonejšily optimistické výhledy Applu a Amazonu

Americké akcie v závěru týdne zpevnily. Přispěly k tomu optimistické výhledy firem Apple a Amazon. Indexy S&P 500 a Nasdaq zaznamenaly nejvyšší měsíční procentuální zisky od roku 2020.

Přečíst článek
Wall Street bije na poplach. Hlavní ukazatel recese je nejvyšší za dvacet let

Wall Street bije na poplach. Hlavní ukazatel recese je nejvyšší za dvacet let

Ukazatel recese, o kterém se nyní na Wall Street nejvíce mluví, je nejvýš za poslední dvě desetiletí a obavy investorů, že americká ekonomika směřuje ke zpomalení, sílí. Tím ukazatelem je výnosová křivka a její trend, kdy se úroky dlouhodobých vládních dluhopisů dostanou pod ty krátkodobé. Takzvaná inverze předcházela každé recesi v USA za poslední půlstoletí, takže je považována za předzvěst ekonomické zkázy – a to se nyní děje, napsal deník The New York Times.

Přečíst článek
Reklama

News box

Provozní zisk německého výrobce luxusních vozů Porsche klesl v prvním čtvrtletí o 3️⃣0️⃣ procent na 1,28 miliardy eur (32,2 miliardy korun). Na vině byla obměna modelů a slabá poptávka v Číně. Firma to uvedla ve svém dnešním sdělení. Je to nejslabší výsledek od uvedení podniku na burzu v září 2022, napsala agentura Bloomberg.
Spojené státy nakoupí pro Ukrajinu rakety do protivzdušných baterií a další vojenské vybavení v hodnotě 6️⃣ miliard dolarů (přes 140 miliard korun), oznámil dnes americký ministr obrany Lloyd Austin. Některá americká média mluví o dosud největším balíku vojenské pomoci pro Ukrajinu. Podle webu Politico ale doručování materiálu pravděpodobně potrvá delší dobu.
Investiční fond RedBird IMI, za kterým stojí mimo jiné emirát Abú Zabí, se chystá 🛑 stáhnout svou nabídku na převzetí britských novin The Daily Telegraph a časopisu The Spectator. Informoval o tom dnes list Financial Times (FT) s odvoláním na zdroje obeznámené se situací. Fond se k tomuto kroku podle zdrojů rozhodl po měsících jednání s britskou vládou, učinit by ho mohl již příští týden.
Díky hořkým zkušenostem, které mají země ze středu a východu Evropy se Sovětským svazem, se Evropská unie naučila hodně o vzorcích chování Kremlu i ruského prezidenta 👴 Vladimira Putina a stala se tak ostražitější. V rozhovoru ke 20. výročí dosud největšího rozšíření Evropské unie to uvedla předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová.
Pražská burza druhý týden v řadě oslabila. V uplynulém týdnu 📉 klesl index PX o 0,5 procenta na 1543,4 bodu. Nejvíce rostly akcie bankovní skupiny Erste, největší oslabení zaznamenala opět Pilulka. Vyplývá to z internetových stránek burzy. V předchozím týdnu index PX ztratil 0,6 procenta.
Kyjevská správa oznámila urgentní evakuaci dvou nemocnic v metropoli kvůli obavám z možných ruských 🚀 úderů na tato zdravotnická zařízení. Informovala o tom dnes ukrajinská média. Jedno z evakuovaných zařízení je podle úřadu dětská nemocnice.
Poslanec Alternativy pro Německo (AfD) 👨 Petr Bystroň v kauze možných úplatků od proruské sítě řekl v pondělí vedení strany, že dostával malé balíčky a že žádné peníze nepřijímal. Dnes o tom informoval magazín Der Spiegel.
Je naivní se domnívat, že pokud by Rusko zvítězilo na Ukrajině, jeho tanky se na našich hranicích 🛑 zastaví. Český ministr zahraničí Jan Lipavský to řekl v projevu na univerzitě Ludovika v Budapešti, kde dopoledne jednal se svým maďarským protějškem Péterem Szijjártóem.
Bývalý rumunský prezident Ion Iliescu, který se stal hlavou státu po pádu Ceaušescova režimu na konci roku 1989, byl 👨‍⚖️ obviněn ze zločinů proti lidskosti. Stalo se tak v souvislosti s vyšetřováním potlačení protestů z června 1990, kdy zemřeli nejméně čtyři lidé, napsala agentura AFP. Obviněni byli i tehdejší premiér Petre Roman a šéf tajné služby Virgil Magureanu.
ČEZ postaví v Dětmarovicích na Karvinsku nízkoemisní 🏭 teplárnu za dvě miliardy korun. Jejími hlavními zdroji budou biomasová kotelna o výkonu osm megawattů a dvě kogenerační jednotky o celkovém výkonu 20 megawattů. Hotova má být v roce 2026. Novinářům to v Dětmarovicích řekli zástupci skupiny ČEZ. 
Reklama
Reklama
Doporučujeme