Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Jablíčkáři v Praze i Brně se dočkali. Začal prodej očekávaného nejnovějšího iPhonu 15

22. září 2023 začal v Česku prodej nejnovějšího modelu iPhonů s číslem 15.
Stanislav Šulc / Newstream

V Česku dnes začal prodej nejnovějšího modelu iPhonu s označením 15. Apple jej oficiálně představil teprve před deseti dny a na rozdíl od předchůdců má již univerzální konektor USB-C.

Reklama

Americká technologická společnost Apple představila novou řadu chytrých telefonů iPhone 15 nedávno, 12. září. Firma u této řady přešla z vlastního nabíjecího konektoru na rozšířenější systém USB-C, jehož jednotné používání se rozhodla prosadit Evropská unie.

Apple doposud u telefonů iPhone používal vlastní konektor nazvaný Lightning. Evropská unie však loni schválila nařízení, podle kterého budou muset výrobci od podzimu příštího roku používat výhradně kabely a zdířky typu USB-C.

Apple

Apple nechce přijít o evropský trh. Chystá obří ústupky Evropské unii

Začalo to jednotným nabíjecím kabelem USB-C, který Apple do svých zařízení začne instalovat nejpozději v roce 2024. A nyní se Apple odhodlal ještě k radikálnějšímu ústupku Evropské unii. Do svých zařízení vpustí alternativní obchody s aplikacemi, tvrdí agentura Bloomberg. 

Přečíst článek

Cena základního modelu iPhone 15 s úhlopříčkou 6,1 palce (15,5 centimetru) bude v České republice začínat na 23 990 korun. Firma nabídne rovněž modely iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max.

Telefony iPhone jsou klíčovým produktem Applu, na jeho celkových tržbách se podílejí více než polovinou. Apple doufá, že se mu díky novým modelům podaří zvrátit pokles tržeb z posledních několika čtvrtletí.

Akcie Applu druhý den klesají kvůli omezení v Číně

Čínské restrikce drtí Apple. Tržní hodnota firmy se snížila o téměř 200 miliard dolarů

Akcie společnosti Apple kvůli omezením v Číně druhý den klesají, tržní hodnota firmy se snížila o téměř 200 miliard dolarů (4,6 bilionu Kč). Čína zakázala vládním úředníkům používat iPhony v práci a nosit si je do kanceláře. Peking se chystá zákaz rozšířit i na instituce zaštítěné vládou a státní společnosti, napsala dnes agentura Bloomberg.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme