Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Apple - informace o tématu

Apple v Číně smazal z App Store aplikace WhatsApp i Threads

Apple podlehl nátlaku Pekingu. Z App Store smazal aplikace WhatsApp i Threads

Číňané přišli o možnost komunikovat přes mobilní aplikace Whatsapp i Threads. Apple podlehl nátlaku Pekingu a smazal je z obchodu App Store.

Přečíst článek
Apple má po zrušeném projektu s autem další plán. Tentokrát jde o roboty

Apple má po zrušeném projektu s autem další plán. Tentokrát jde o roboty

Americká technologická společnost Apple zkoumá možnost začít vyrábět roboty do domácnosti. Jeho inženýři podle zdrojů agentury Bloomberg pracují na mobilním stroji, který by uživatele následoval po domě, nebo také na stolním zařízení s pohyblivým displejem.

Přečíst článek
Brusel vyšetřuje kvůli regulaci internetu firmy Apple, Google a Meta

Brusel vyšetřuje kvůli regulaci internetu firmy Apple, Google a Meta

Evropská komise zahájila první vyšetřování amerických technologických společností Apple, Google a Meta Platforms v souvislosti s možným porušováním Nařízení o digitálních trzích (DMA). To začalo v plném rozsahu platit tento měsíc.

Přečíst článek
Akcie Applu druhý den klesají kvůli omezení v Číně

Propad firmy Apple. Zásah regulátorů smazal biliony z její tržní hodnoty

Tržní hodnota americké technologické společnosti Apple se po čtvrtečním zásahu regulátorů snížila o 113 miliard dolarů (2,65 bilionu korun), a vzdálila se tak maximu z loňského léta, kdy se Apple stal první veřejně obchodovanou firmou s tržní hodnotou více než tři biliony dolarů. Část analytiků vidí v současné kauze paralelu s firmou Microsoft, kde tažení regulátorů v roce 1998 vyústilo v rozhodnutí, které změnilo způsob, jak Microsoft podniká a jak si buduje postavení na trhu.

Přečíst článek
Apple

Apple je v USA pod palbou. Firmu žaluje ministerstvo spravedlnosti i některé státy

Americké ministerstvo spravedlnosti a 15 amerických států žalují firmu Apple. Výrobce smartphonů si podle něj u chytrých telefonů udržuje nezákonný monopol na úkor spotřebitelů, vývojářů a konkurenčních výrobců telefonů. Informují o tom zahraniční tiskové agentury. Apple se proti žalobě ohradil.

Přečíst článek
Telefony Apple budou nejspíš obsahovat AI od Googlu

Stanislav Šulc: Apple si pronajme umělou inteligenci od Googlu. Jde o opravdu velkou věc

Jako už poněkolikáté, Apple zaspal nástup technologie, která bude přelomová. Zatímco u vychytávek typu ohebného displeje to technologického giganta trápit nemusí, nástup AI v operačních systémech a kreativních nástrojích ho může zabolet poměrně razantně. I proto se podle zdrojů agentury Bloomberg domluvil s konkurenčním Googlem a bude využívat jeho model AI zvaný Gemini. Co lze očekávat? A proč to je jedna z nejdůležitějších technologických novinek roku?

Přečíst článek
Apple vyjednává o zabudování umělé inteligence od Gemini do iPhonu

Apple vyjednává o zabudování umělé inteligence od Gemini do iPhonu

Americká technologická společnost Apple vede jednání o zabudování umělé inteligence (AI) Gemini od společnosti Google do svého iPhonu, píše agentura Bloomberg. Apple údajně zvažoval i použít model od firmy OpenAI, kterou podporuje softwarová společnost Microsoft.

Přečíst článek

Nejvíc na dividendách vyplatil loni Microsoft a Apple. I banky byly štědré

Pesimismus ohledně vývoje globální ekonomiky se loni ukázal být neopodstatněný. Firmám rostly zisky a spolu s nimi i dividendy vyplacené akcionářům. Letos by měla být situace ještě o fous lepší.

Přečíst článek
Nový iPhone 15

Apple jde naproti pravidlům EU. Uživatelům usnadní přechod z iPhonu na Android

Americká společnost Apple uživatelům od příštího roku usnadní přechod ze svých přístrojů iPhone na chytrý telefon s konkurenčním operačním systémem Android. Firma uvedla, že je to součást její snahy přizpůsobit se novým pravidlům EU známým jako Nařízení o digitálních trzích (DMA).

Přečíst článek
Prodej chytrých telefonů od Applu v Číně na začátku roku klesl o 24 procent

Apple se v Číně propadá stále níž. Tamní zákazníci jej nekupují i z „vlasteneckých důvodů“

Prodej smartphonů od společnosti Apple se v Číně v prvních šesti týdnech letošního roku snížil o 24 procent. Americká firma se tak mezi prodejci chytrých telefonů propadla na čtvrté místo. Apple čelí zvýšené konkurenci místních výrobců, jako je Huawei. Čínskému trhu s chytrými telefony jako celku se nedaří, napsala s odkazem na data analytické společnosti Counterpoint Research agentura Bloomberg.

Přečíst článek
Apple dostal od Bruselu pokutu kvůli streamování hudby

Apple dostal od Evropské komise kvůli streamování hudby pokutu téměř dvě miliardy eur

Americká technologická společnost Apple dostala od Evropské komise pokutu více než 1,8 miliardy eur, tedy přes 45 miliard korun. Sankce je za to, že bránila službám pro streamování hudby informovat uživatele o možnostech platby mimo svůj obchod App Store. Pro Apple je to první pokuta, kterou od antimonopolního orgánu Evropské unie dostal. Rozhodnutí hodlá napadnout u soudu.

Přečíst článek
Reklama

News box

Provozní zisk německého výrobce luxusních vozů Porsche klesl v prvním čtvrtletí o 3️⃣0️⃣ procent na 1,28 miliardy eur (32,2 miliardy korun). Na vině byla obměna modelů a slabá poptávka v Číně. Firma to uvedla ve svém dnešním sdělení. Je to nejslabší výsledek od uvedení podniku na burzu v září 2022, napsala agentura Bloomberg.
Spojené státy nakoupí pro Ukrajinu rakety do protivzdušných baterií a další vojenské vybavení v hodnotě 6️⃣ miliard dolarů (přes 140 miliard korun), oznámil dnes americký ministr obrany Lloyd Austin. Některá americká média mluví o dosud největším balíku vojenské pomoci pro Ukrajinu. Podle webu Politico ale doručování materiálu pravděpodobně potrvá delší dobu.
Investiční fond RedBird IMI, za kterým stojí mimo jiné emirát Abú Zabí, se chystá 🛑 stáhnout svou nabídku na převzetí britských novin The Daily Telegraph a časopisu The Spectator. Informoval o tom dnes list Financial Times (FT) s odvoláním na zdroje obeznámené se situací. Fond se k tomuto kroku podle zdrojů rozhodl po měsících jednání s britskou vládou, učinit by ho mohl již příští týden.
Díky hořkým zkušenostem, které mají země ze středu a východu Evropy se Sovětským svazem, se Evropská unie naučila hodně o vzorcích chování Kremlu i ruského prezidenta 👴 Vladimira Putina a stala se tak ostražitější. V rozhovoru ke 20. výročí dosud největšího rozšíření Evropské unie to uvedla předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová.
Pražská burza druhý týden v řadě oslabila. V uplynulém týdnu 📉 klesl index PX o 0,5 procenta na 1543,4 bodu. Nejvíce rostly akcie bankovní skupiny Erste, největší oslabení zaznamenala opět Pilulka. Vyplývá to z internetových stránek burzy. V předchozím týdnu index PX ztratil 0,6 procenta.
Kyjevská správa oznámila urgentní evakuaci dvou nemocnic v metropoli kvůli obavám z možných ruských 🚀 úderů na tato zdravotnická zařízení. Informovala o tom dnes ukrajinská média. Jedno z evakuovaných zařízení je podle úřadu dětská nemocnice.
Poslanec Alternativy pro Německo (AfD) 👨 Petr Bystroň v kauze možných úplatků od proruské sítě řekl v pondělí vedení strany, že dostával malé balíčky a že žádné peníze nepřijímal. Dnes o tom informoval magazín Der Spiegel.
Je naivní se domnívat, že pokud by Rusko zvítězilo na Ukrajině, jeho tanky se na našich hranicích 🛑 zastaví. Český ministr zahraničí Jan Lipavský to řekl v projevu na univerzitě Ludovika v Budapešti, kde dopoledne jednal se svým maďarským protějškem Péterem Szijjártóem.
Bývalý rumunský prezident Ion Iliescu, který se stal hlavou státu po pádu Ceaušescova režimu na konci roku 1989, byl 👨‍⚖️ obviněn ze zločinů proti lidskosti. Stalo se tak v souvislosti s vyšetřováním potlačení protestů z června 1990, kdy zemřeli nejméně čtyři lidé, napsala agentura AFP. Obviněni byli i tehdejší premiér Petre Roman a šéf tajné služby Virgil Magureanu.
ČEZ postaví v Dětmarovicích na Karvinsku nízkoemisní 🏭 teplárnu za dvě miliardy korun. Jejími hlavními zdroji budou biomasová kotelna o výkonu osm megawattů a dvě kogenerační jednotky o celkovém výkonu 20 megawattů. Hotova má být v roce 2026. Novinářům to v Dětmarovicích řekli zástupci skupiny ČEZ. 
Reklama
Reklama
Doporučujeme