Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

iPhone - informace o tématu

Apple

Apple je v USA pod palbou. Firmu žaluje ministerstvo spravedlnosti i některé státy

Americké ministerstvo spravedlnosti a 15 amerických států žalují firmu Apple. Výrobce smartphonů si podle něj u chytrých telefonů udržuje nezákonný monopol na úkor spotřebitelů, vývojářů a konkurenčních výrobců telefonů. Informují o tom zahraniční tiskové agentury. Apple se proti žalobě ohradil.

Přečíst článek
Telefony iPhone podle analytiků přišly o vedoucí pozici na čínském trhu

Apple přišel o vedoucí pozici na čínském trhu. Novým králem je Huawei

Chytré telefony iPhone americké společnosti Apple přišly o vedoucí pozici na čínském trhu, předstihla je domácí značka Huawei, uvádí zpráva analytiků společnosti Jefferies, kterou cituje server CNBC.

Přečíst článek
Nové Apple Watch Ultra 2

FOTOGALERIE: Čerstvě vytažené z krabice. Podívejte se, jak vypadá nový iPhone či uhlíkově neutrální hodinky Ultra 2

Apple se zavázal, že do roku 2030 budou všechny jeho produkty takzvaně uhlíkově neutrální. Dosáhnout toho chce důsledným využíváním šetrných materiálů, recyklací, využíváním zelené energie a také velkými investicemi do zelených offsetů. Vlajkovou lodí tohoto přístupu se staly nejnovější hodinky Apple Watch Ultra 2 z titanu. Podívejte se, jak vypadají. A také jak vypadá nový iPhone 15 Plus.

Přečíst článek
Apple iPad první generace podepsaný Stevem Jobsem míří do aukce

Jak Steve Jobs obdaroval zubaře. Unikátní a podepsaný iPad první generace míří do aukce

Ortodoxní fanoušci americké společnosti Apple by měli zpozornět. Do aukce, kterou pořádá společnost RR Auction, míří vzácný kus první generace iPadu. Exemplář totiž věnoval Steve Jobs osobně, a to havajskému zubaři Frankovi H. Sayrehoovi, který zesnulého vizionáře na jaře 2010 při jeho dovolené ošetřoval. Podle aukční síně jde o jediný iPad, který kdy Jobs podepsal.

Přečíst článek
22. září 2023 začal v Česku prodej nejnovějšího modelu iPhonů s číslem 15.

Jablíčkáři v Praze i Brně se dočkali. Začal prodej očekávaného nejnovějšího iPhonu 15

V Česku dnes začal prodej nejnovějšího modelu iPhonu s označením 15. Apple jej oficiálně představil teprve před deseti dny a na rozdíl od předchůdců má již univerzální konektor USB-C.

Přečíst článek
Nový iPhone 15

Apple představil iPhone 15 a přechod k nabíječce USB-C

Americká technologická společnost Apple představila novou řadu chytrých telefonů iPhone 15. Firma u této řady přešla z vlastního nabíjecího konektoru na rozšířenější systém USB-C, jehož jednotné používání se rozhodla prosadit Evropská unie.

Přečíst článek
Nový iPhone 15 bude v prodeji 22. září

46 dní. Tolik zbývá do uvedení iPhonu, který má zachránit Apple

Zahájení prodeje iPhone 15 je plánováno na 22. září, uvádí agentura Bloomberg. Debut bude následovat týden po jeho uvedení na trh v polovině září.

Přečíst článek
Apple začal v Česku prodávat nové telefony

Krize nekrize. Apple plánuje vyrobit 85 milionů nových iPhonů 15

Apple hodlá držet úroveň výroby bez větších změn i navzdory nynějším otřesům v globální ekonomice a předpokládanému poklesu globálního trhu s chytrými telefony.

Přečíst článek
Apple, ilustrační foto

Hodnota společnosti Apple opět překonala hranici tří bilionů dolarů, pomáhá zájem o umělou inteligenci i Fed

Tržní kapitalizace americké společnosti Apple poprvé od loňského ledna znovu překonala hranici tří bilionů dolarů, tedy zhruba 65,3 bilionu korun.

Přečíst článek
Apple již v pondělí vpodvečer středoevropského času představí hardwarové i softwarové novinky pro letošní rok.

Apple představí sadu pro virtuální realitu. Čechy by měly zajímat jiné novinky

Nejočekávanější den letošního jara je tu. Americký Apple již v pondělí vpodvečer středoevropského času představí hardwarové i softwarové novinky pro letošní rok. Fanoušky Applu údajně čeká největší hardwarová novinka od uvedení chytrých hodinek a sluchátek. Apple totiž údajně ukáže svou soustavu pro virtuální realitu.

Přečíst článek
Apple jedná o výrobě macbooků v Thajsku, ztrojnásobil produkci iPhonů v Indii

Po Indii hledá Apple útočiště i v Thajsku. Chce tam přesunout výrobu macbooků z Číny

Technologický gigant chce přesunout výrobu notebooků MacBook do Thajska, zatímco v Indii už meziročně ztrojnásobil produkci iPhonů. K odklonu od výroby v Číně ji vedou komplikace spojené s covidovými lockdowny a ochlazení vztahů mezi Pekingem a Washingtonem.

Přečíst článek
Reklama

News box

Při leteckých úderech na severozápadě Sýrie dnes brzy ráno zahynulo nejméně 4️⃣2️⃣ lidí, informovala exilová Syrská organizace pro lidská práva (SOHR). Podle ní jsou mezi oběťmi syrští vojáci a nejméně šest členů libanonského hnutí Hizballáh. 
Rusko v noci na dnešek podniklo další rozsáhlý vzdušný útok na Ukrajinu, která hlásí poškození  energetické infrastruktury v různých částech země. Odstávky v dodávkách elektřiny hlásí Dněpropetrovská a Charkovská oblast, píše na svém ruskojazyčném webu stanice BBC. 
V oblíbené počítačové 🎮 hře Fortnite je nově možné navštívit kyjevské náměstí Nezávislosti, zvané Majdan. Na speciálně vytvořené mapě se nebojuje, ale setrváním na ní hráči přispívají na obnovu nemocnice u Mykolajivu na jihu Ukrajiny, kterou zničily ruské útoky ve více než dva roky trvající válce. 
Při izraelských úderech mířených na oblast nedaleko Halabu (Aleppa) na severu Sýrie zahynulo podle agentury AFP nejméně 3️⃣6️⃣ syrských vojáků. Izrael podle exilové Syrské organizace pro lidská práva (SOHR) cílil na sklady zbraní poblíž mezinárodního letiště.
Reklama
Reklama
Doporučujeme