Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Čínské restrikce drtí Apple. Tržní hodnota firmy se snížila o téměř 200 miliard dolarů

Akcie Applu druhý den klesají kvůli omezení v Číně
ČTK
 ČTK

Akcie společnosti Apple kvůli omezením v Číně druhý den klesají, tržní hodnota firmy se snížila o téměř 200 miliard dolarů (4,6 bilionu Kč). Čína zakázala vládním úředníkům používat iPhony v práci a nosit si je do kanceláře. Peking se chystá zákaz rozšířit i na instituce zaštítěné vládou a státní společnosti, napsala dnes agentura Bloomberg.

Reklama

Kolem 20:40 středoevropského letního času akcie Applu odepisovaly 3,4 procenta na 176,64 dolaru. Během seance poklesly až o 5,1 procenta. Apple je největší složkou hlavních amerických akciových indexů, což přispělo k širšímu výprodeji, který částečně vyvolala řada potíží v Číně.

Druhá největší ekonomika světa zpomaluje v důsledku vleklé krize na trhu s nemovitostmi, která ohrožuje poptávku po všem, od komodit až po spotřební elektroniku. Výrobce iPhonů považuje Čínu za svůj největší zahraniční trh a celosvětovou výrobní základnu.

K poklesu akcií Applu dále přispívají rostoucí výnosy u dluhopisů americké vlády, které se prodávají kvůli obavám, že americká centrální banka (Fed) bude muset zintenzivnit svůj postup vůči inflaci. To vše má dopad na trh a investoři prodávají akcie ze všech odvětví od čipů přes velké technologické firmy až po čínské firmy kótované na burze ve Spojených státech.

Intel

Intel se dere zpět na výsluní. Konkurence mu může ještě slušně zavařit

Pat Gelsinger, šéf amerického Intelu, před dvěma lety nastartoval obnovu zašlé slávy tohoto výrobce čipů. A nyní jdou vidět první výsledky. Intel se dere zpět na výsluní, konkurence mu to ale nijak neulehčuje. Cíle jsou dané a úsilí Intelu maximální, teď už se jen poprat s řadou technický problémů.

Přečíst článek

Interiér garáže, v níž v roce 1998 vznikla společnost Google.

VIDEO: Google slaví čtvrt století. Jak vypadala garáž, kde Page a Brin založili největší světový vyhledávač?

Společnost Google patří k těm, která vznikla téměř z ničeho, aby z ní poté její zakladatelé Larry Page a Sergey Brin a další vybudovali největší internetový vyhledávač na světě a jednu z nejhodnotnějších firem na světě. A je jedna z mála, která skutečně vznikla v pověstné líhni „amerického snu“ – garáži. Jak to vevnitř vypadalo? Podívejte se na originální video, které již před pěti lety ze vzpomínek vytvořila sama společnost Google ke svému 20. výročí.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme