Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Od iPhonů k elektrickým náklaďákům. Foxconn investuje do Lordstownu

Od iPhonů k elektrickým náklaďákům. Foxconn investuje do Lordstownu
Shealah Craighead/ Creative Commons/ Public Domain
 ČTK

Největší smluvní výrobce elektroniky na světě, tchajwanská společnost Foxconn, se dohodl na nákupu akcií amerického výrobce nákladních elektrických aut Lordstown Motors.

Reklama

Foxconn, který je mimo jiné hlavním výrobcem přístrojů iPhone, se stane největším akcionářem Lordstownu. Podíl Foxconnu po koupi akcií za asi 170 milionů dolarů (4,1 miliardy korun) by měl činit asi 18,3 procenta, uvedla agentura Reuters. 

Firma tak překoná podíl zakladatele Lordstownu Stephena Burnse, který vlastní 17,2 procenta akcií. Dohodu musí ještě schválit americký výbor pro zahraniční investice CFIUS, který přezkoumává zahraniční investice z hlediska možných rizik pro národní bezpečnost.

Foxconn sází na to, že zopakuje dosavadní úspěch ve smluvní výrobě elektroniky také na rychle rostoucím trhu s elektromobily. V posledních letech zvýšil investice do elektromobilů a polovodičů a oznámil dohody s americkou firmou Fisker a s indickým konglomerátem Vedanta.

Elon Musk, šéf Tesly

Teslu čeká epický konec roku, hřímal Musk. Investory tím ale neuklidnil

 Americký výrobce elektromobilů Tesla ve třetím čtvrtletí navzdory inflaci a obavám z vývoje ekonomiky meziročně zdvojnásobil čistý zisk na 3,29 miliardy dolarů (82,5 miliardy korun). Tržby byly sice rekordní, ale zaostaly za očekáváním.

Přečíst článek

Lordstown výtěžek z prodeje akcií použije na financování vývoje nových elektromobilů ve spolupráci s Foxconnem.

Společnost Lordstown také oznámila, že ve třetím čtvrtletí prohloubila ztrátu na 154,4 milionu dolarů z loňských 95,8 milionu dolarů. Lordstown v tomto čtvrtletí plánuje dodat zákazníkům své první pick-upy Endurance, které vyrábí spolu s Foxconnem.

Apple začal v Česku prodávat nové telefony

Test trpělivosti pro jablíčkáře. Dodávky prémiových iPhonů z Číny se zpozdí, přiznal Apple

Zákazníci americké společnosti Apple si na nové modely chytrých telefonů iPhone 14 Pro a 14 Max počkají déle. Firma uvedla, že za to mohou přísná pandemická opatření v čínském městě Čeng-čou, kde se tyto modely vyrábějí. O kolik se dodávky zpozdí, ale firma neupřesnila, informovala agentura AP.

Přečíst článek

Šéfové společného podniku Sony Honda Izumi Kawaniši (vlevo) a Yasuhide Mizuno

O těsný americký trh elektromobilů začne do čtyř let usilovat další hráč – Sony Honda

Spojení automobilového a technologického giganta Sony a Honda v oblasti výroby elektromobilů by mělo do tří let vyústit do výroby prvních automobilů Sony Honda a do čtyř let k prvním prodejům v Severní Americe a Japonsku. Firmy se pokusí prosadit se na poli, které je již přeplněno tradičními hráči, jako je Tesla, uvedla agentura Bloomberg.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme