Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Test trpělivosti pro jablíčkáře. Dodávky prémiových iPhonů z Číny se zpozdí, přiznal Apple

Apple začal v Česku prodávat nové telefony
Stanislav Šulc / Newstream
 ČTK

Zákazníci americké společnosti Apple si na nové modely chytrých telefonů iPhone 14 Pro a 14 Max počkají déle. Firma uvedla, že za to mohou přísná pandemická opatření v čínském městě Čeng-čou, kde se tyto modely vyrábějí. O kolik se dodávky zpozdí, ale firma neupřesnila, informovala agentura AP.

Reklama

Úřady ve městě Čeng-čou vyhlásily pandemická omezení a uzávěry minulý týden ve středu, a to na sedm dní. Ve městě je závod společnosti Foxconn, kde se telefony americké společnosti Apple vyrábějí. Některé případy koronaviru se potvrdily i v továrně, kde pracuje na 200 tisíc lidí.

„Závod nyní vyrábí s výrazně sníženou kapacitou,” oznámila americká společnost, která proto očekává nižší odbyt přístrojů iPhone 14 Pro a 14 Max, jejichž prodej začal v září. Apple tvrdí, že spolupracuje s dodavateli na rychlé obnově běžné úrovně výroby.

Několik případů koronaviru se potvrdilo i v závodě, kde se přístroje americké společnosti vyrábějí. Kvůli obavám z nákazy i tvrdých karanténních opatření tak část zaměstnanců z této velké továrny odešla. Foxconn dnes zahájil nábor zaměstnanců, uvedla stanice BBC. Dělníkům, kteří se vrátí do továrny, firma slibuje jednorázový bonus 500 jüanů (1700 korun) a zvýšení hodinové mzdy.

Pracovníci továrny Foxconnu v čínském Šen-čenu vyrábějící zejména pro Apple

Čína kvůli stovkám případů covidu uzavřela desetimilionové město i s největší továrnou na iPhone na světě

Čína vyhlásila sedmidenní protipandemickou uzávěru ve městě, kde je největší světový závod na přístroje iPhone americké společnosti Apple. Informovala o tom agentura Reuters. Továrna patří firmě Foxconn a nachází se ve městě Čeng-čou ve střední Číně. Opatření se patrně odrazí na produkci nejnovějších přístrojů iPhone 14. Čínský výrobce elektromobilů Nio pak dnes ohlásil, že kvůli protipandemickým uzávěrám pozastavil výrobu.

Přečíst článek

Problémy s dodávkami telefonů firmu Apple zasáhly ve čtvrtém čtvrtletí, kdy se většinou prodej zvyšuje. Foxconn proto informoval, že přehodnocuje výhled hospodaření na poslední čtvrtletí letošního roku.

Čína v pondělí ohlásila nejvyšší přírůstek nových případů nákazy koronavirem za posledních šest měsíců. Úřady zaznamenaly přes 5600 čerstvě nakažených. Peking aplikuje takzvanou nulovou toleranci, což vede k přísným uzávěrám i v případech, že se potvrdí jen několik málo případů nákazy. Odborníci ale poukazují na to, že takový přístup k pandemii poškozuje čínskou a potažmo i světovou ekonomiku.

USB-C

Apple se podřídí, iPhony dostanou „evropský“ konektor

Americká společnost Apple bude muset splnit směrnici Evropské unie a u svých telefonů iPhone přejde na nabíječku typu USB-C. Uvedl to marketingový ředitel Greg Joswiak.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Pracovníci továrny Foxconnu v čínském Šen-čenu vyrábějící zejména pro Apple

Čína kvůli stovkám případů covidu uzavřela desetimilionové město i s největší továrnou na iPhone na světě

Přečíst článek
Továrna spotřební elektroniky v Šen-čenu - ilustrační snímek

Technologická éra „Made in China“ uvadá. Apple a spol. se přesouvají do Vietnamu a Indie

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme