Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Německá továrna Tesly chrlí 4000 aut týdně

Elon Musk v továrně Tesly poblíž Berlína
ČTK
 ČTK

Gigafactory Tesly poblíž Berlína jede nad plán. Týdně tam jejích 10 tisíc zaměstnanců vyrobí 4000 aut.

Reklama

Americký výrobce elektromobilů Tesla už v gigafactory v Grünheide ve spolkové zemi Braniborsko poblíž Berlína zaměstnává přes 10 tisíc lidí. Zdroje z podniku to sdělily agentuře DPA. Firma v pondělí na Twitteru uvedla, že týdně tam nyní vyrobí 4000 aut. Plán přitom počítal s tím, že se na tento počet firma dostane až za tři týdny.

Ambice jsou ještě větší

Ročně tak závod firmy ve východním Německu vyrobí 200 tisíc vozů. Cíl první expanzní fáze tedy zatím není naplněn - Tesla chce v Grünheide s 12 tisíci zaměstnanci vyrábět půl milionu vozů ročně. Tesla už oznámila, že zvýšení výroby nějakou dobu potrvá. Firma vyrábí ve svém zatím jediném závodě vůz Model Y od loňského března.

Volkswagen a spol. mají velký problém: příliš levné tesly

Volkswagen včetně Škody a spol. mají velký problém: příliš levné tesly

Elon Musk sklízí plody své cílené práce z posledních deseti let. Automobilka Tesla se definitivně přehoupla z fáze nejistého start-upu do pozice dominantního dodavatele luxusních elektromobilů. Po sérii rekordních výsledků začíná diktovat podmínky na trhu celé mobility. A zejména pro německé vozy včetně Škody Auto to začíná být velký problém, míní

Přečíst článek

Firma plánovala zvýšit produkci v Braniborsku na 4000 za týden od 13. března a na více než 5000 do konce června. Loni v říjnu dosáhla u obce Grünheide produkce 2000 aut za týden a v prosinci 3000 kusů týdně, uvedla agentura Reuters.

Tesla také začala v Německu montovat baterie, které bude brzy používat ve vozidlech vyráběných v továrně v Grünheide. Minulý týden ale firma uvedla, že plán na výrobu baterií v Německu omezí a místo toho se zaměří na jejich výrobu ve Spojených státech, kde jsou výhodnější daňové pobídky. Tesla minulý týden také sdělila, že se připravuje na výrobu součástí článků, jako jsou elektrody, z nichž některé se budou odesílat ze závodu v Grünheide do Spojených států.

Čínská společnost BYD, která je největším výrobcem elektromobilů na světě, plánuje investovat v Číně 1,2 miliardy dolarů.

Konkurent Tesly v Číně postaví obří závod na baterie za miliardu dolarů

Čínská společnost BYD, která je největším výrobcem elektromobilů na světě, plánuje investovat v Číně 1,2 miliardy dolarů (26,6 miliardy korun) do výstavby nového závodu na baterie pro elektromobily. S odvoláním na dokumentaci o posouzení vlivu na životní prostředí to uvedla agentura Reuters. Kapacita závodu v čínském městě Čeng-čou má činit 40 gigawatthodin.

Přečíst článek

Elon Musk

Musk rozdal další výpovědi. Twitter od jeho příchodu přišel o 70 procent zaměstnanců

Společnost Twitter propustila dalších nejméně 200 zaměstnanců, což je asi deset procent její pracovní síly. S odkazem na své zdroje o tom v neděli informoval server listu The New York Times (NYT).

Přečíst článek

Elon Musk obvinil média z rasismu vůči bělochům

Zatímco americká média dala ban Scottu Adamsovi, autorovi komiksu Dilbert, za jeho rasistické výroky mířené proti černochům, Elon Musk vystoupil na jeho podporu. V nedělním tweetu šéf Twitteru obvinil média z rasismu vůči bělochům. S důkazy pro své tvrzení se ovšem neobtěžoval.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme