Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Konkurent Tesly v Číně postaví obří závod na baterie za miliardu dolarů

Čínská společnost BYD, která je největším výrobcem elektromobilů na světě, plánuje investovat v Číně 1,2 miliardy dolarů.
iStock
 ČTK

Čínská společnost BYD, která je největším výrobcem elektromobilů na světě, plánuje investovat v Číně 1,2 miliardy dolarů (26,6 miliardy korun) do výstavby nového závodu na baterie pro elektromobily. S odvoláním na dokumentaci o posouzení vlivu na životní prostředí to uvedla agentura Reuters. Kapacita závodu v čínském městě Čeng-čou má činit 40 gigawatthodin.

Reklama

Společnost FinDreams Technology, která je bateriovou divizí BYD, plánuje v závodě vyrábět méně objemné lithium-železo-fosfátové akumulátory. Ty jsou podle předsedy správní rady firmy Wang Čchuan-fua bezpečnější než jiné alternativy na trhu a nehrozí u nich vznícení. BYD je používá ve svých nejprodávanějších elektromobilech, v sedanech Han a Seal, které v Číně konkurují vozům Model 3 od americké automobilky Tesla.

Tesla hlásí rekordní tržby a příchod “krátkodobých nejistot”

Tesla hlásí rekordní tržby a příchod „krátkodobých nejistot”

Čistý zisk amerického výrobce elektrických aut Tesla ve čtvrtém čtvrtletí vzrostl meziročně o 59 procent na rekordních 3,69 miliardy dolarů (80,4 miliardy korun). Firma současně ve svém prohlášení uvedla, že je připravena vypořádat se s krátkodobými nejistotami.

Přečíst článek

Podle analýzy společnosti SNE Research byla firma BYD loni podle instalací baterií do elektromobilů druhou největší firmou na trhu spolu s jihokorejskou LG Energy Solution. Jejich podíl činil 13,6 procenta a celková instalace 70,4 GWh. V případě BYD se instalace meziročně zvýšily o 167,1 procenta. Jedničkou byla čínská firma CATL s podílem na trhu 37 procent.

Evropě ujíždí vlak v technologiích. V Top 50 nejvíce inovativních firem je nahrazují asijské.

Evropě ujíždí vlak v inovacích. V Top 50 nejlepších firem světa je nahrazují asijské

Mezi 50 nejvíce inovativními firmami světa je jen osm společností z Evropy, což je o polovinu méně než před dvěma lety. Vyplývá to z průzkumu poradenské společnosti Boston Consulting Group (BCG). V první polovině žebříčku jsou podle něj pouze dvě evropské společnosti. Výrazně naopak roste zastoupení asijských firem.

Přečíst článek

Společnost BYD v loňském roce zvýšila čistý zisk o 458 procent na 17 miliard jüanů (55,2 miliardy korun). Vysoký růst podle firmy podpořil zájem o automobily. Firma prodala 1,86 milionu elektromobilů, což bylo více než za poslední čtyři roky dohromady. Firmě BYD se podařilo vyhnout se problémům v dodavatelském řetězci a narušení výroby kvůli covidu-19, které zasáhly konkurenty. Firma je totiž schopna vyrábět si sama důležité komponenty, včetně baterií a polovodičů.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme