Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Polestar chce porazit Teslu v Číně kombinací auta a vlastního telefonu

Konkurent Tesly Polestar chce získat čínský trh kombinací nového SUV a vlastního telefonu
Profimedia
Dušan Kütner

Neobvyklou strategii pro čínský trh chystá jeden z hlavních konkurentů Tesly, švédská automobilka Polestar. V prosinci hodlá uvést na trh nejen své první SUV, ale s ním i zároveň svůj první smartphone, s autem úzce propojený, uvedl server CNBC.

Reklama

Švédský výrobce elektrických vozidel Polestar plánuje v prosinci uvést na trh v Číně první vlastní smartphone. Stane se tak společně se zahájením prodeje svého prvního sportovně užitkového vozu (SUV) Polestar 4, řekl generální ředitel společnosti Thomas Ingenlath CNBC.

Náročný čínský trh

Tento krok podtrhuje způsob, jakým se výrobci elektromobilů snaží zaujmout po nejnovějších technologiích dychtící Číňany, podotkla CNBC. Polestar 4 bude třetí model společnosti prodávaný v Číně, která tak urychluje expanzi na největším světovém trhu s elektroauty.

Prezentace automobilky BYD na veletrhu IAA v Mnichově

A je to tady. Mnichovský veletrh IAA ovládly čínské elektrovozy

V Mnichově odstartoval významný veletrh o inovacích v autoprůmyslu. Tradiční evropské značky se snaží představit vize pro nadcházející roky. Podle serveru CNBC však veletrh ovládly čínské značky, které představily reálné stroje, kterými chtějí dobýt evropské trhy. Vizi čínské tsunami, která zaplaví evropské trhy, však komplikuje Tesla Elona Muska.

Přečíst článek

Smartphone ponese jméno automobilky. Telefon vychází ze společného podniku vytvořeného v červnu mezi Polestarem a společností Xingji Meizu, čínským výrobcem smartphonů vlastněným čínským automobilovým gigantem Geely.

Mobilní telefon na kolech

Meizu není na rozdíl od Applu či výrobce Oppo hlavním hráčem na trhu chytrých telefonů v Číně. A smartphone Polestar nevznikl s ambicí obsadit významný podíl na trhu s chytrými telefony. Neobvyklý krok Polestaru vychází z touhy automobilek vyrobit technologiemi nabitý „mobilní telefon na kolech“.

Výroba automobilů v závodě společnosti Chery v Číně

Čína zásobuje Rusko automobily, letos jde zatím o její největší vývozní trh

Čínští výrobci automobilů za prvních pět měsíců letošního roku vyvezli nejvíce vozů do Ruska. Využili faktu, že se globální automobilky ze země stáhly kvůli probíhajícímu konfliktu mezi Ruskem a Ukrajinou.

Přečíst článek

„Tam, kde máte příležitost propojit tyto dva technologické světy bez jakýchkoli hranic, tam může nastat skutečná změna,” řekl Ingenlath. Lze si to podle něj představit jako situaci, kdy člověk používá nějakou aplikaci v telefonu a po nasednutí do auta se stejná aplikace zobrazí například na obrazovce palubní desky. „Stále mám například v autě problémy se zobrazením SMS,” řekl Ingenlath o frustracích ze současné technologie.

Největší čínská automobilka Geely vstoupí v lednu 2023 na český trh s modelem Geometry C.

Chcete opravdu čínské auto? Na český trh vstoupí největší čínská značka Geely

Jedna z největších čínských automobilek Geely vstoupí na začátku příštího roku na trh v České republice, v Maďarsku a na Slovensku. Vozy bude nabízet prostřednictvím firmy Grand Automotive Central Europe. Prvním prodávaným typem by měl být elektromobil Geometry C, uvedla firma. Již minulý rok přitom oznámila vstup na český trh další velká čínská značka Dongfeng, která prostřednictvím společnosti Bidli začala nabízet rovněž elektromobily.

Přečíst článek

Existuje mnoho důvodů, proč by spojení auta a telefonu mohlo dávat smysl, píše server. V autech například neexistuje žádný dominantní operační systém, jako je Google Android v mobilech. To znamená, že výrobci automobilů mohou přizpůsobit operační systém svého telefonu a automobilu tak, aby se synchronizovaly.

Například Meizu má vlastní operační systém s názvem FlyMe. A na tomto základě vyrábí společnost operační systém pro vozy Polestar. Smartphone, který společnost Polestar uvádí, bude mít pravděpodobně podobný operační systém, díky kterému bude integrace bezproblémová.

Tržní hodnota VinFastu první den na burze v USA překonala Ford či GM

Vietnamská automobilka VinFast způsobila poprask na americké burze. Její tržní hodnota překonala Ford či GM

Tržní hodnota vietnamského výrobce elektromobilů VinFast první obchodní den na burze v New Yorku stoupla na 85 miliard dolarů, tedy zhruba 1,9 bilionu korun. Společnost tak překonala americké automobilky Ford a General Motors, upozornil server zpravodajské televize BBC. Tržní hodnota Fordu činí 48 miliard dolarů a GM 46 miliard dolarů.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Evropa má problém. Německo, motor Evropy, ztrácí výkon a paktuje se s Čínou

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme