Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Chcete opravdu čínské auto? Na český trh vstoupí největší čínská značka Geely

Největší čínská automobilka Geely vstoupí v lednu 2023 na český trh s modelem Geometry C.
Jengtingchen / Creative Commons / CC BY-SA 4.0
 ČTK

Jedna z největších čínských automobilek Geely vstoupí na začátku příštího roku na trh v České republice, v Maďarsku a na Slovensku. Vozy bude nabízet prostřednictvím firmy Grand Automotive Central Europe. Prvním prodávaným typem by měl být elektromobil Geometry C, uvedla firma. Již minulý rok přitom oznámila vstup na český trh další velká čínská značka Dongfeng, která prostřednictvím společnosti Bidli začala nabízet rovněž elektromobily.

Reklama

„Vzhledem k tomu, že značka Geely poprvé vstupuje na trh Evropské unie, představuje toto partnerství se společností Grand Automotive Central Europe významný krok vpřed pro globalizační ambice společnosti Geely," uvedl výkonný viceprezident automobilky Geely Cook Süe.

Apple začal v Česku prodávat nové telefony

Test trpělivosti pro jablíčkáře. Dodávky prémiových iPhonů z Číny se zpozdí, přiznal Apple

Zákazníci americké společnosti Apple si na nové modely chytrých telefonů iPhone 14 Pro a 14 Max počkají déle. Firma uvedla, že za to mohou přísná pandemická opatření v čínském městě Čeng-čou, kde se tyto modely vyrábějí. O kolik se dodávky zpozdí, ale firma neupřesnila, informovala agentura AP.

Přečíst článek

Do skupiny Geely patří i automobilové značky Volvo, Polestar nebo Lotus. Firma podle svého sdělení ročně vyrábí okolo deseti milionů aut a celosvětové zaměstnává 120 tisíc lidí. „Po dlouhých jednáních jsme se dohodli se společností Geely Auto International Corporation na všech bodech distribuční smlouvy pro tři země, takže od nynějška začneme společně budovat značku Geely ve střední a východní Evropě," uvedl generální ředitel Grand Automotive Viktor Molnár.

Firma již do Evropy dováží nissany

Hlavním úkolem Grand Automotive nyní podle Molnára bude vybudovat síť prodejců a poprodejních služeb. Firma již do střední Evropy dováží vozy japonské značky Nissan a v regionu spolupracuje s 61 dealery.

Elektromobil, ilustační foto

Prodej e-aut v Česku roste. V provozu jich je již téměř 14 tisíc

Prodej osobních elektromobilů v Česku za letošní tři čtvrtletí meziročně vzrostl o 89 procent na 3887. Zhruba tři čtvrtiny z nich tvořila nová vozidla, zbytek připadl na ojetá. Podíl prodejů nových osobních elektromobilů na registracích všech osobních aut v Česku činil dvě procenta, což Česko řadí na předposlední místo v EU. Poslední je Slovensko. Uvedlo to Centrum dopravního výzkumu (CDV).

Přečíst článek

Geely Geometry C je elektrické SUV. Základem je podle dostupných informací baterie o kapacitě 70 kWh, vybavená aktivním řízením teploty, která umožňuje dojezd 460 kilometrů na jedno nabití. Elektromotor pohánějící přední kola má maximální točivý moment 310 Nm a z nuly na sto zrychlí za 7,7 vteřiny.

Vývoz čínských aut se v září meziročně zvýšil o 73,9 procenta. Jednou šestinou se na tom podílely elektromobily. Čínské automobilky zvyšují prodej elektromobilů v zahraničí, zvláště v jihovýchodní Asii a Evropě. Plány na uvedení nových modelů na evropský trh nedávno oznámily například také firmy BYD a Nio.

Automobily Donfeng

Evropa jako automobilová velmoc? Ne, Čína

Už za tři roky by se Evropa mohla stát čistým dovozcem vozů, Dosud je největším exportérem. Mohou za to levné elektromobily z Číny, tvrdí ve studii PwC.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama
Reklama
Reklama
Doporučujeme