Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Komponenty stále chybí, Hyundai si ale poradila. Nošovické automobilce stoupl zisk skoro o čtvrtinu

Skupina Hyundai Motor Group investuje do roku 2030 do výroby elektromobilů v Jižní Koreji 24 bilionů wonů (přes 389 miliard korun).
ČTK
 ČTK

Automobilce Hyundai v Nošovicích na Frýdecko-Místecku loni stoupl zisk o 2,05 miliardy na 10,96 miliardy korun. Tržby jí vzrostly o 27,31 miliardy na 167,73 miliardy korun. Nárůst zisku představuje 23 procent, u tržeb jde o 19,4 procenta. Společnost Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC) to uvedla ve výroční zprávě

Reklama

Prezident HMMC Changki Lee uvedl, že chod firmy loni negativně ovlivňovaly vysoké ceny energií a materiálu, zvýšené náklady na logistiku a nejistota v dodávkách dílů. 

Nedostatek polovodičových součástek byl dokonce ještě citelnější než v předchozích letech. Díky přetrvávající vysoké poptávce po našich vozech, obrovskému úsilí našich zaměstnanců a úzké spolupráci s dodavateli se nám však dařilo pružně upravovat výrobní program podle aktuálně dostupných komponentů, takže nebylo potřeba zastavovat výrobní linky,” uvedl prezident.

Odbyt nových osobních aut v Česku roste. Letos už se jich prodalo téměř sto tisíc

Odbyt nových osobních aut v Česku roste. Letos už se jich prodalo bezmála sto tisíc

Prodej nových osobních aut se za pět měsíců letošního roku meziročně zvýšil o 18,6 procenta na 95 068 vozů. V květnu byl počet jejich registrací oproti stejnému měsíci loňského roku o 12,3 procenta vyšší, uvedl Svaz dovozců automobilů (SDA). Podle něj letos stoupl odbyt ve všech kategoriích vozidel s výjimkou autobusů.

Přečíst článek

Nejvíc vozů z Nošovic míří Německa

Automobilka loni vyrobila 322 500 vozů, což je o 47 500 vozů více než předloni. Firma uvedla, že to bylo o tisícovku aut více, než plánovala, a dokonce více než v posledním předkrizovém roce 2019. „Zatímco mnohé automobilky se dosud nevymanily z poklesu vzniklého v roce 2020, naší společnosti se opět podařilo zvýšit výrobu, a to o 17 procent. Pomohli jsme tak k dalšímu významnému navýšení tržního podílu značky Hyundai na evropském trhu,” uvedl prezident.

Výroba aut v Česku nabrala na tempu, stejně jako elektromobilů

Výroba aut v Česku nabrala na tempu, stejně jako elektromobilů

Výroba automobilů v Česku nabrala tempo. Za první čtyři měsíce stoupla o více než čtvrtinu, jen za duben pak o pětinu. Nejvyšší nárůst hlásí Škoda Auto. Každé osmé auto pak mělo elektrický pohon, uvedlo Sdružení automobilového průmyslu.

Přečíst článek

Navýšení výroby elektromobilů

Hlavním odbytištěm automobilky zůstává Evropa a Blízký Východ, nejvíce vozů z Nošovic loni zamířilo do Německa. Letošní plán výroby má továrna stanoven na 328 500 vozů. Chce přitom výrazně navýšit výrobu čistě elektrických vozidel.

Továrna v Nošovicích je jediným výrobním závodem Hyundai v Evropské unii. Závod má více než 3200 zaměstnanců, dalších zhruba 8700 lidí pracuje pro jeho přímé dodavatele.

Automobilka Hyundai zdvojnásobila zisk, ve Státech postaví továrnu na autobaterie za sto miliard

Automobilka Hyundai zdvojnásobila zisk, ve Státech postaví továrnu na autobaterie za sto miliard

Jihokorejská automobilka Hyundai Motor zvýšila v prvním čtvrtletí čistý zisk meziročně o 92,4 procenta na 3,42 bilionu wonů (zhruba 54 miliard korun). Pomohlo zmírnění nedostatku čipů a stále vysoká poptávka po sportovně-užitkových vozech s vysokou marží, uvedla firma.

Přečíst článek

 

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme