Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Hyundai útočí na to být v TOP 3 výrobců elektromobilů

Skupina Hyundai Motor Group investuje do roku 2030 do výroby elektromobilů v Jižní Koreji 24 bilionů wonů (přes 389 miliard korun).
ČTK
 ČTK

Skupina Hyundai Motor Group investuje do roku 2030 do výroby elektromobilů v Jižní Koreji 24 bilionů wonů (přes 389 miliard korun).

Reklama

Skupina, která si zároveň stanovila cíl stát se jedním ze tří největších výrobců elektromobilů na světě, to uvedla na svém webu. Do konce desetiletí hodlá společnost zvýšit svou roční produkci elektromobilů v Jižní Koreji na 1,5 milionu kusů a celosvětově na 3,6 milionu aut.

Skupina zahrnuje společnost Hyundai Motor, Kia, luxusní značku Genesis a divizi náhradních dílů a služeb Hyundai Mobis. Investiční plán zveřejnila v době, kdy se jihokorejský prezident Jun Sok-jol zúčastnil slavnostního položení základního kamene prvního závodu značky Kia na výrobu elektromobilů, který bude ve městě Hwasong.

Elon Musk v továrně Tesly poblíž Berlína

Tesla rozpoutala cenovou válku. Teď v ní zřejmě bude muset dlouze bojovat

Tesla se rozhodla podpořit svůj prodej snížením cen. Tato sázka jí nevyšla úplně podle jejích představ. Rozpoutala cenovou válku zejména s čínskou konkurencí, v níž bude muset nejspíš pokračovat. Zlevní ještě tesly? Někteří analytici to vidí jako pravděpodobný scénář.

Přečíst článek

První závod skupiny v zemi za téměř 30 let má provoz zahájit v roce 2025. Kia do něj investuje přibližně jeden bilion wonů a v prvním roce plánuje vyrobit 150 tisíc vozů s potenciálem rozšíření podle budoucích podmínek na trhu.

Ve stopách Bidena

Stejně jako jeho americký protějšek i jihokorejský prezident Jun přislíbil, že v první polovině letošního roku přijme opatření na pomoc automobilovému průmyslu při přechodu na elektrifikaci. Prezidentská kancelář dále uvedla, že vláda rozšíří daňové úlevy pro domácí investice do zařízení na výrobu elektrických vozidel, aby se do roku 2030 pětinásobně zvýšila výrobní kapacita.

Jihokorejská automobilová skupina loni informovala, že do roku 2025 investuje ve Spojených státech přes deset miliard dolarů. Americký investiční plán zahrnuje její investici 5,5 miliardy dolarů do nových závodů na výrobu elektromobilů a baterií ve státě Georgia.

Nekorektní2

Tlak na elektromobilitu nás vrhá do náruče Číny, říká politik Knotek v podcastu

Elektromobilita sama smysl má. Vadí mi ale, že ji v Evropě zavádíme ideologicky, za každou cenu. Jedna z největších chyb Green Dealu je, že počítá s masivní elektrifikací a zároveň předpokládá, že tu výrobu pokryjí obnovitelné zdroje. Uvedl to v podcastu Nekorektní dvojka Marcely Fialkové europoslanec za ANO Ondřej Knotek.

Přečíst článek

 

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme