Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Hyundai - informace o tématu

Finální montáž automobilů v továrně automobilky Hyundai v Nošovicích

Hyundai jede. Automobilce stoupl zisk, tržby a vyrobila i více vozidel

Automobilce Hyundai v Nošovicích na Frýdecko-Místecku loni stoupl zisk o 2,92 miliardy na 13,87 miliardy korun. Tržby jí vzrostly o 21,25 miliardy na 188,99 miliardy korun. Nárůst zisku představuje 26,6 procenta, u tržeb jde o 12,7 procenta, uvedla společnost Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC) ve výroční zprávě zveřejněné ve Sbírce listin.

Přečíst článek
Prodej nových osobních aut v Česku za pololetí stoupl o 16,8 procenta

Češi nakupují více aut. Jejich prodej meziročně stoupl o 16,8 procenta, kralují SUV

Prodej nových osobních aut v Česku v letošním prvním pololetí meziročně stoupl o 16,8 procenta na 115 548 vozů. Pokračuje nárůst podílu automobilů s alternativním pohonem, v pololetí činil 21,3 procenta. Téměř 45 procent nově registrovaných osobních aut byly sportovní užitkové vozy (SUV).

Přečíst článek
Tržby automobilek loni stouply o 12,7 procenta na 1,26 bilionu korun

Tržby automobilek stouply na 1,26 bilionu, průměrná mzda v oboru je o čtvrtinu vyšší než v Česku

Tržby tuzemských automobilek a dodavatelů dílů loni stouply o 12,7 procenta na 1,257 bilionu korun. Export vzrostl stejným tempem na 1,028 bilionu korun. Celkově se vývoz podílel na výkonu odvětví 82 procenty. Oznámili to zástupci Sdružení automobilového průmyslu (SAP) na výroční tiskové konferenci.

Přečíst článek
Skupina Hyundai Motor Group investuje do roku 2030 do výroby elektromobilů v Jižní Koreji 24 bilionů wonů (přes 389 miliard korun).

Komponenty stále chybí, Hyundai si ale poradila. Nošovické automobilce stoupl zisk skoro o čtvrtinu

Automobilce Hyundai v Nošovicích na Frýdecko-Místecku loni stoupl zisk o 2,05 miliardy na 10,96 miliardy korun. Tržby jí vzrostly o 27,31 miliardy na 167,73 miliardy korun. Nárůst zisku představuje 23 procent, u tržeb jde o 19,4 procenta. Společnost Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC) to uvedla ve výroční zprávě

Přečíst článek

New York žaluje jihokorejské automobilky za to, že jejich vozy jdou příliš snadno ukrást

Zlodějíčci aut mají s vozy značek Kia a Hyundai snadnou práci. Návod, jak je snadno odcizit, navíc koluje na sociální síti TikTok. Nejlidnatější americké město New York teď proti tomu vystoupilo. Zažaluje jihokorejské automobilky za to, že se dopustily nedbalosti, když vozy dostatečně nezabezpečily proti krádežím.

Přečíst článek
Odbyt nových osobních aut v Česku roste. Letos už se jich prodalo téměř sto tisíc

Odbyt nových osobních aut v Česku roste. Letos už se jich prodalo bezmála sto tisíc

Prodej nových osobních aut se za pět měsíců letošního roku meziročně zvýšil o 18,6 procenta na 95 068 vozů. V květnu byl počet jejich registrací oproti stejnému měsíci loňského roku o 12,3 procenta vyšší, uvedl Svaz dovozců automobilů (SDA). Podle něj letos stoupl odbyt ve všech kategoriích vozidel s výjimkou autobusů.

Přečíst článek
Výroba aut v Česku nabrala na tempu, stejně jako elektromobilů

Výroba aut v Česku nabrala na tempu, stejně jako elektromobilů

Výroba automobilů v Česku nabrala tempo. Za první čtyři měsíce stoupla o více než čtvrtinu, jen za duben pak o pětinu. Nejvyšší nárůst hlásí Škoda Auto. Každé osmé auto pak mělo elektrický pohon, uvedlo Sdružení automobilového průmyslu.

Přečíst článek
Automobilka Hyundai zdvojnásobila zisk, ve Státech postaví továrnu na autobaterie za sto miliard

Automobilka Hyundai zdvojnásobila zisk, ve Státech postaví továrnu na autobaterie za sto miliard

Jihokorejská automobilka Hyundai Motor zvýšila v prvním čtvrtletí čistý zisk meziročně o 92,4 procenta na 3,42 bilionu wonů (zhruba 54 miliard korun). Pomohlo zmírnění nedostatku čipů a stále vysoká poptávka po sportovně-užitkových vozech s vysokou marží, uvedla firma.

Přečíst článek
Skupina Hyundai Motor Group investuje do roku 2030 do výroby elektromobilů v Jižní Koreji 24 bilionů wonů (přes 389 miliard korun).

Hyundai útočí na to být v TOP 3 výrobců elektromobilů

Skupina Hyundai Motor Group investuje do roku 2030 do výroby elektromobilů v Jižní Koreji 24 bilionů wonů (přes 389 miliard korun).

Přečíst článek
Huyndai v Česku vyrobil v roce 2022 nejvíce aut za čtyři roky

Návrat k předcovidové výrobě. Linky Huyndai opustilo loni nejvíce aut za čtyři roky

Automobilka Hyundai vyrobila loni v Nošovicích na Frýdecko-Místecku 322 500 aut. Bylo to o 47 500 vozů více než předloni, nárůst činil 17,3 procenta. Letošní plán výroby je stanoven na 328 500 vozů, uvedl mluvčí závodu Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC) Petr Michník.

Přečíst článek
Toyota bude v Kolíně vyrábět nový model ze segmentu malých vozů.

Výroba osobních aut v Česku stoupá, v září dokonce na dvojnásobek

Výroba osobních aut v Česku za tři čtvrtletí letošního roku meziročně vzrostla o 9,8 procenta na 913 148 vozů. V samotném září bylo vyrobeno 111 374 automobilů, což je proti loňskému devátému měsíci o 98 procent víc, tedy téměř dvojnásobek. Oznámilo to Sdružení automobilového průmyslu.

Přečíst článek
Reklama

News box

Tuzemská měna vůči oběma hlavním světovým měnám zpevnila 💪. Oproti předchozímu závěru posílila shodně o dva haléře, když se obchoduje v kurzu 25,36 koruny za euro a 23,36 koruny za dolar. 
Pražská burza po pěti týdnech růstu oslabila 📉, index PX klesl v uplynulém týdnu o téměř procento na 1597,8 bodu. Nejvíce rostly akcie Erste Bank, naopak největší oslabení zaznamenaly cenné papíry společnosti Piluka. V předchozím týdnu index PX stoupl o 1,4 procenta.
Bitcoin by ještě do konce prázdnin mohl překonat dosavadní rekord 73 800 dolarů (1,72 milionu korun) a přiblížit se hranici 80 tisíc (1,87 milionu korun). Impulzem by mohl být očekávaný projev amerického prezidentského kandidáta Donalda Trumpa na největší světové bitcoinové konferenci v Nashvillu. Shodli se na tom oslovení ekonomové a experti na kryptoměny. Nyní se bitcoin obchoduje okolo 66 tisíc dolarů (1,54 milionu korun). Číst více
Ruská centrální banka podle očekávání zvýšila 📈 svou základní úrokovou sazbu o dva procentní body na 18 procent, tedy na nejvyšší úroveň za více než dva roky. Banka poukázala na zrychlení růstu spotřebitelských cen. Předpověděla, že v celém letošním roce bude inflace v Rusku činit 6,5 až 7,0 procenta.
Evropská unie v rámci podpory Ukrajiny uvolnila první výplatu peněz z výnosů plynoucích ze zmrazených ruských aktiv. Ukrajina tak získá 1,5 miliardy eur 💶 (zhruba 38 miliard korun) na posílení vojenských kapacit a obnovu země. 

Škoda Group nechystá protinávrh na převzetí rivala Talgo. Český výrobce vlaků má zájem o spojení svých průmyslových aktivit s aktivitami španělského rivala Talgo, nehodlá však předložit návrh na jeho převzetí, kterým by konkuroval nabídce ze strany maďarské společnosti Ganz-Mávag. Vyplývá to podle agentury Reuters z dopisu, jehož obsah firma Talgo zveřejnila. 

Výstavba prvního úseku vysokorychlostních železničních tratí (VRT) 🚄 mezi Brnem a Přerovem by měla začít v příštím roce. Práce na úseku mezi Brnem a Břeclaví začnou v roce 2026, úsek Moravská brána pak nejpozději v roce 2028. Uvedl to ministr dopravy Martin Kupka (ODS).
Investiční společnost Tomáš Čupra TCF Capital investovala několik desítek milionů korun do české firmy Eco-Stations, za které získá postupně až třicetiprocentní podíl ve firmě. Cílem investice je zefektivnění výroby a pomoc společnosti s rozvojem služeb v podobě čištění vzduchotechniky a výrobních zařízení suchým ledem. Číst více
Městský soud v Praze schválil ukončení provozu závodu Energetického Holdingu Malina. Navrhl to insolvenční správce firmy, protože podnik už podle něj prakticky nefunguje. Vyplývá to z informací v insolvenčním rejstříku. Firma s dluhy za více než miliardu korun, která se zabývala instalacemi fotovoltaických ☀ panelů na střechy, je v konkurzu. To znamená likvidační řešení úpadku prostřednictvím rozprodeje majetku.
Několik pařížských nádraží v noci čelilo cíleným žhářským útokům na železniční infrastrukturu. Provoz na třech ze čtyř vysokorychlostních tratí 🚄 je silně narušen. Uvedl to francouzský železniční dopravce SNCF. Doprava bude v den zahájení olympijských her značně narušena, obtíže přetrvají nejméně do konce víkendu, uvádí AFP. Číst více
Reklama
Reklama
Doporučujeme