Reklama

Evergrande ještě více zabředá do dluhů

Evergrande
ČTK
 ČTK

Jedna z divizí zadlužené čínské developerské společnosti Evergrande nedostála svým dluhovým závazkům, proto musí podle rozhodnutí arbitra zaplatit ručiteli 7,3 miliardy jüanů (zhruba 26 miliard korun). Evergrande to oznámila ve zprávě pro hongkongskou akciovou burzu.

Reklama

V pátek společnost nastínila plány na restrukturalizaci zahraničních dluhů. Někteří pozorovatelé je ale kritizují kvůli absenci konkrétních podrobností, informoval server BBC.

Miliardář George Soros

Čína čelí hospodářské krizi. Důvěra lidí je po eskapádě Evergrande otřesena, tvrdí Soros

Čína čelí hospodářské krizi, nechal se slyšet americký finančník a miliardář George Soros. A je to kvůli realitnímu boomu, který loňský rok zakončil velkým třeskem - kauzou Evergrande.

Přečíst článek

Firma v pátek uvedla, že zahraničním věřitelům nabídne balíky aktiv, aby je tak přiměla na restrukturalizaci dluhů přistoupit. Tyto balíky by mohly zahrnovat akcie jejích zahraničních divizí.

Společnost Evergrande bývala nejvýznamnějším developerem v Číně, už řadu měsíců se však potýká s finančními problémy. Její celkové zadlužení přesahuje 300 miliard dolarů (více než sedm bilionů korun), z toho zhruba 20 miliard dolarů připadá na zahraniční věřitele.

Takto bude v budoucnu vypadat Nová Krč.

Stavba metra D zásadně promění Prahu. V okolí trati vyrostou tisíce bytů za miliardy

Tisíce městských bytů, nové čtvrti i parky vzniknou poblíž plánované linky D pražského metra. Podívejte se, jak se promění frekventovaná ulice Novodvorská a jak bude nově vypadat Písnice.

Přečíst článek

Minulý měsíc odstoupili z funkcí dva vysocí představitelé firmy, a to výkonný ředitel Sia Chaj-ťün a finanční ředitel Pchan Ta-žung. Interní vyšetřování totiž odhalilo, že se podíleli na zneužití úvěrů v hodnotě kolem dvou miliard dolarů.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Akcie nejzadluženějšího developera na světě se po zátahu policie opět řítí ke dnu

Akcie nejzadluženějšího developera na světě se po zátahu policie opět řítí ke dnu

Přečíst článek
Další z největších čínských developerů, společnost Country Garden, se potácí ve finančních problémech. A s ní i její projekty - tím největším mimo Čínu je léta budovaný a stále nedokončený a pustý projekt luxusního ekologicky udržitelného města Forest City v Malajsii za sto miliard dolarů.

„Městu duchů“ v Malajsii hrozí nájezd věřitelů. Zpět by mohli dostat jen zlomek zainvestovaných miliard

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme