Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Čínský realitní obr Evergrande, který se topí v dluzích, začal vyplácet investory nemovitostmi

Evergrande Plaza ve městě Čcheng-tu na jihozápadě Číny.
iStock

Čínský realitní gigant Evergrande, který se potýká s finančními problémy, začal vyplácet své investory nemovitostmi. Firma v příspěvku na sociální síti WeChat uvedla, že investoři, kteří mají zájem o odkup produktů její divize správy majetku bohatých výměnou za majetek, mohou kontaktovat své investiční poradce nebo navštívit pobočku.

Reklama

Podle odhadu poskytovatele finančních zpráv Caixin činí hodnota nesplacených produktů divize 40 miliard jüanů (134 miliard korun). Tyto produkty jsou obvykle v držení drobných investorů.

Podle dřívějších informací agentury Reuters, které však nepotvrdila, si investoři do produktů správy majetku mohou vybrat, zda nemají zájem o byty, kanceláře, maloobchodní prostory nebo parkoviště za zvýhodněnou cenu.

Vonovia

Vonovia přihazuje, za převzetí svého rivala nabízí 22,7 miliardy dolarů

Německá realitní společnost Vonovia zvýšila nabídku na převzetí svého rivala Deutsche Wohnen. Jeho vlastníkům nabídne za akcii 53 eur, což je o jedno euro více než při předchozím neúspěšném pokusu.

Přečíst článek

Z dokumentů určených pro burzu tento měsíc vyplynulo, že Evergrande splatila dluh 219,5 milionu jüanů vůči dodavateli Skshu Paint ve formě bytů ve třech nedokončených realitních projektech.

Celkové závazky firmy Evergrande činí více než 300 miliard dolarů (6,5 bilionu korun). Firma se potýká s vážnými problémy s likviditou a není jisté, zda bude schopna plnit své finanční závazky. Snaží se získat peníze, aby mohla zaplatit věřitelům a dodavatelům. Ve čtvrtek má zaplatit úroky z dluhopisů 83,5 milionu dolarů.

Tento projekt se uchází o Českou cenu za architekturu.

Minimalistický dům se uchází o architektonickou cenu

Projekt rodinného domu v Habartově na Karlovarsku pražského architektonického ateliéru JRA zaujal nejenom prestižní zahraniční server Archdaily, odborná porota České ceny za architekturu ho také vybrala do užšího kola letošního ročníku soutěže.

Přečíst článek

Miroslav Singer, český ekonom, Generali CEE Holding

Exguvernér Singer: České rodiny oproti anglosaským inflace poškozuje víc

My jsme součástí skupiny zemí, kde rodiny mají významná finanční aktiva v bankách. Tudíž je inflace poškozuje víc. Zatímco v anglosaském světě má rodina především na krku úvěry, proto jim současná situace pomáhá. Nemohou se krizí prošetřit, potřebují neztratit práci a vydělávat. Jinak tu hypotéku nesplatí, vysvětluje v rozhovoru pro newstream.cz hlavní ekonom skupiny Generali CEE Holding a bývalý guvernér České národní banky Miroslav Singer, proč je ve střední Evropě vyšší averze k inflaci.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Obchodování s akciemi zadluženého čínského developera Evergrande je zastaveno

Nekonečný příběh Evergrande. Obchodování s akciemi zadluženého developera je pozastaveno

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme