Reklama

Budoucnost pro Delta Air? Létající taxíky. Firma do nich investuje desítky milionů dolarů

Delta Airlines
ČTK
 ČTK

Americká letecká společnost Delta Air Lines investovala 60 milionů dolarů (zhruba 1,5 miliardy korun) do firmy Joby Aviation, která chce vyrábět a provozovat létající taxíky s elektrickým pohonem podobné helikoptérám. Informovala o tom agentura AP.

Reklama

Delta ve firmě Joby výměnou za svou investici získala dvouprocentní podíl. Upozornila, že v budoucnosti by do tohoto podniku mohla investovat dalších 140 milionů dolarů.

Šéf Delty Ed Bastian uvedl, že aerolinky v rámci své investice získají křeslo ve správní radě společnosti Joby. Delta by chtěla ve spolupráci s firmou Joby nabízet přepravu létajícími taxíky na letiště a z letiště v New Yorku a v Los Angeles.

Mobileye

Intel vysílá strůjce robotických taxíků na burzu. Riskuje, doba tomu nepřeje

Intel jde do rizika. V čase, kdy růstové akcie dostávají na frak a rozruch okolo futuristických technologiích utichá tváří v tvář rostoucí inflaci a makroekonomickým obavám, vysílá svoji divizi Mobileye na burzu.

Přečíst článek

Joby je jednou z několika společností, které pracují na elektrických vznášedlech umožňujících kolmé starty a přistání. Firma doufá, že zahájí lety v roce 2024.

Letecké společnosti se v poslední době čím dál více zajímají o možnost využití elektrických vznášedel ke krátkým letům, díky kterým by se cestující vyhnuli silničnímu provozu. Americká letecká společnost United Airlines již dříve oznámila předběžnou objednávku létajících taxíků s elektrickým pohonem, které vyvíjí firmy Archer Aviation a Eve, píše AP.

autonomní vozy

Vítězství techniky. Baidu získalo v Číně licenci na taxíky zcela bez řidiče

Malý krok pro lidstvo, ale velký pro firmu Baidu, chtělo by se parafrázovat slavný výrok Neila Armstronga při vstupu na povrch Měsíce. Společnost Baidu získala v Číně licenci k provozování autonomních taxi zcela bez řidiče, což sama firma přirovnává nejen k přistání na Měsíci, ale rovnou k vybudování základny na něm, uvedla agentura Bloomberg.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme